Floyd'un ölümü sonrası Trump'ı üzen anket

ABD'de siyahi George Floyd'un polis tarafından öldürülmesi sonrası ülke genelinde başlayan ve şiddet eylemlerine dönüşen gösterilere ABD halkının yüzde 64'ü sempati duyuyor. Araştırma, Trump'ın bu konudaki tavrının da ABD halkı tarafından beğenilmediğini gösteriyor.

Floyd'un ölümü sonrası Trump'ı üzen anket
Floyd'un ölümü sonrası Trump'ı üzen anket
GİRİŞ 03.06.2020 19:49 GÜNCELLEME 03.06.2020 19:49
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

ABD'de George Floyd'un ölümü sonrası ülke genelinde başlayan gösterilerle ilgili Reuters/Ipsos bir anket yayınladı.

 

Reuters/Ipsos tarafından yapılan kamuoyu araştırmasına göre, ABD'lilerin yüzde 64'ü gösterilerin düzenlenmesine sempatiyle yaklaşıyor. Ankete katılanların yüzde 27'si şiddet eylemlerine dönüşen gösterileri "doğru" bulmadığını belirtirken, yüzde 90 "kararsız" olduğunu söyledi.

Ankete katılanlar ABD Başkanı Donald Trump'ın protesto eylemlerine karşı aldığı sert tavrı da doğru bulmuyor.

 

Ankete katılanların yüzde 55'i Trump'ın gösterilere karşı izlediği siyaseti yanlış bulduğunu belirtti. Trump'ın bu konudaki tutumunu doğru bulunların oranı ise yüzde 30 civarında. Trump'ın başkanlık icraatlarını doğru bulanların oranı da yüzde 39'da kaldı.

ABD'de kasım ayında yapılacak başkanlık seçimleri öncesi Trump'a duyulan sempatinin halk arasında gerilediği belirtiliyor.

Reuters/Ispos tarafından başkanlık seçimleriyle ilgili yapılan başka bir anket ise, Demokrat aday Joe Biden'ın ABD Başkanı Donald Trump'ın 10 puan önünde olduğunu gösteriyor.

KAYNAK: NTV
YORUMLAR 11
  • Vatansever 3 yıl önce Şikayet Et
    Yüce Rabbimiz bozgunculuk yapanları sevmez. Sizde inşaallah tepe taklak olacaksınız.
    Cevapla
  • nimet 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu şiddetin sorumlusu Trump değil ki.. Polisler Eyaletlere ve Eyalet valilerine bağlı.. seçimler öncesi trump a tuzak kuruyorlar..bunu kaşıyanlar her ülkeye tuzak kurup bundan nemalananlar..
    Cevapla
  • maraşlı 46 3 yıl önce Şikayet Et
    ya israil'e destek etmesi? kudüsteki bunca müslümanlara yaptığı zülüm?
    Cevapla
  • Ytum 3 yıl önce Şikayet Et
    Secimlere azkala bir polisin bile bile oldurmesi dusundurucu o polisi trumpu yikmak istiyenler planlamis olabilir
    Cevapla
  • Cucumber 3 yıl önce Şikayet Et
    Hayırlısı ola
    Cevapla
  • Görüşler2 3 yıl önce Şikayet Et
    ABD'de yaşayanların devletten vatandaşlık bağına göre hizmet görmediği, bunun yerine hizmet almada renk-ırk-din ayrımının hala belirleyici olduğu iyice anlaşılıyor. Şimdiye kadar demokrasi-fırsat eşitliği-özgürlük kavramları ile ya uyutuluyordu ya da bu olayların tekil şeyler olduğu yalanı söyleniyordu. Ama bunun böyle olmadığı artık gizlenmiyor. Bu yeni durum ise halkın çileden çıkması için yeterli etkiyi sağlıyor. Bu gelişmeler devam ederse ülkenin bölünmesi bile gündeme gelebilir. Siyonist sermaye bu ülkeyi terk edip yeni üssü olarak belirlediği Çin'e geçmeye hazırlanıyor. Terk edeceği ülkenin zayıflatılması ve kaosa sürüklenmesi işi bile bilinçli bir çaba.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'den skandal İran ve kara operasyonu duyurusu! Resmen ilan ettiler
Dünyada en beğenilen havalimanları! İstanbul Havalimanı da listede yerini aldı...