ABD'den son dakika Libya açıklaması

Trablus'ta kontrolün sağlamasının ardından ABD'den Libya açıklaması geldi. ABD'nin Libya Büyükelçisi Richard Norland, Rusya'nın Libya'ya gönderdiği uçaklarla ilgili kritik açıklama geldi. AFRICOM Mayıs ayında yaptığı açıklamada Rusya’nın Libya’ya uçak sevk ederek Hafter’e hava gücü sağladığı iddiasında bulunmulştu.

GİRİŞ 04.06.2020 19:47 GÜNCELLEME 04.06.2020 19:47
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti başkent Trablus'ta kontrolü sağlamasının ardından ABD'den Libya açıklaması geldi. ABD'nin Libya Büyükelçisi Richard Norland yaptığı açıklamada, "Elimizdeki bilgilere göre, Rusya'nın Libya'ya gönderdiği uçaklar henüz kullanılmadı" dedi.

 

 

AFRICOM: RUSYA LİBYA'YA 14 UÇAK DAHA GÖNDERDİ

Birleşik Devletler Afrika Komutanlığı (AFRICOM) Mayıs ayında yaptığı açıklamada Rusya’nın Libya’ya uçak sevk ederek Hafter’e hava gücü sağladığı iddiasında bulunmulştu. Yapılan açıklamada uçakların üzerinde bulunan ulusal işaretlerin Suriye’de kaldırıldığını ve uçakların ayırt edici işaretler olmadan Libya’ya ulaştırıldığı belirtilmişti. Mayıs ayında Rus Mig-29 ve Su-24 uçakları Rusya’dan ayrılmıştı. O zamanlarda ayrılan tüm uçaklarda Rusya Federasyonu Hava Kuvvetleri’nin işaretleri bulunmaktaydı.Suriye’deki Khmeimin Hava Üssü’ne intikten sonra, MiG 29’lar yeniden boyandı ve üzerinde ulusal işaretler olmadan tekrar ortaya çıktı. Uçaklar Rus pilotları tarafından uçuruldu. Bu esnada Suriye’de konuşlu Rus jetleri bu uçaklara eşlik etti. Uçaklar Doğu Libya’da Tobruk yakınlarına yakıt ikmali için indi. Daha sonra işaretlenmemiş en az 14 Rus uçağı Libya’daki Al Jufra Hava Üssü’ne teslim edilmişti.

 

 

YORUMLAR 32
  • Ali ER 3 yıl önce Şikayet Et
    PUTİN zeki insan. Türkiyeye, " SEN VUR, parçala, ben yenisini satayım, diyor. Çünkü, HALK düşmanı GASPÇI BAE ve SUUDİ'de Halka harcanmıyan PARA ÇOK, diyor ve işi biliyor.
    Cevapla
  • asi 3 yıl önce Şikayet Et
    ya defolur giderler yada Türk sihalarınca hepsi temizlenir Allah'ın izniyle..
    Cevapla
  • Metehan 3 yıl önce Şikayet Et
    Uçakları vurmayalim umh ye sağlam kalsın Bae nin hayrı olsun.
    Cevapla
  • Kimin Uşakları 3 yıl önce Şikayet Et
    BAE nin işi bu rusyayla alakası yok, suriyede de askerlerimizi şehit eden uçaklar rusyanın değil arap emirliklerinin uçaklarıydı, rus uçağı olması rusyaya ait olduğu anlamına gelmiyor
    Cevapla
  • AHMET 3 yıl önce Şikayet Et
    uçak olsa ne yazar yukarida akbaba siha var bae parayi vermeyince ucak kalkmadi abi.
    Cevapla
  • Murat 3 yıl önce Şikayet Et
    Birkaç ülke hariç bütün ülkeler çıkarına göre hareket ediyor. İnsanları halkları düşünen yok
    Cevapla
  • Nevim 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu Savas' dan hic bir sonuc cikmaz. Libya' daki Muslumanlarin ben aklina yanayim. Libya' da hic mi Allahin birligine iman eden Halk kalmadi. Hepulinizide Seytan Allah' dan uzaklastirdimi. Hepinizde mi Seytanin Kolesi oldunuz ? 30000 Musluman yok mu Musluman- Hristiyan Savasini kuracak Rusya' yi ve onun ortaklarini, Amerika ve onun Ortaklarini hepsini yok edecek guce sahipsiniz Allah Size inanilmaz guc veriyor. SIiz neden bu 2 tarafin Hristiyanlarina ve Munafiklarina karsi Savasmiyorsunuz? Onlar Seytanin Kolesi bu Seytanin Kolelerine mi teslim olacaksiniz. Allah Seytan' dan daha guclu unutmayin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Belediye binasına asılan borç sonrası Şeyma Döğücü sessizliğini bozdu
Tokat'taki deprem kameralara böyle yansıdı