Erdoğan 'Sizi asla darbecilere teslim etmeyiz' deyip dünyaya rest çekti! Libya ile yeni anlaşma

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Libya Başbakanı Sarrac, Beştepe'de görüştü. Ortak basın toplantısında Erdoğan, Sarrac ile yeni işbirliği anlaşmaları yapma konusunda anlaştıklarını belirtirken, "Libyalı kardeşlerimizi asla darbecilerin insafına bırakmayacağız" dedi. Destek için Türkiye'ye teşekkür eden Sarrac ise, "Libya'nın yeniden imarı sürecinde Türk şirketlerini Libya'da görmek istiyoruz" diye konuştu.

GİRİŞ 04.06.2020 17:54 GÜNCELLEME 05.06.2020 11:11
Bu Habere 72 Yorum Yapılmış

Libya Başbakanı Sarrac, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmek üzere Beştepe Külliyesi'ne geldi. İki liderin görüşmesi bitti.

 

Erdoğan ile Sarrac, ortak basın toplantısı gerçekleştirdi.

Erdoğan'ın açıklamasında satır başları;

 

Libya'da Darbeci Hafter'in kalleş saldırılarına rağmen Milli Mutabakat Hükümeti salgın konusunda gerekli tedbirleri aldı.

Sarrac ile verimli bir görüşme gerçekleştirdik. Önceliğimiz Libya'yı istikrara kavuşturmak.

"SİZ DARBECİLERE TESLİM ETMEYECEĞİZ"

Hafter'i destekleyerek Libya'yı kan gölüne çevirenleri tarih yargılayacaktır. Libya'nın geleceğini sürekli tehdit altında tutan bir kişinin bu konuda masaya oturacak bir temsil kabiliyeti de olamaz. Libyalı kardeşlerimizi asla darbecilerin ve lejyonerlerin insafına bırakmayacağız.

KAÇAK PETROL SATIŞI

Libya Ordusunun ilerleyişini takdir ile karşılıyoruz. Darbeci Hafter'in petrolü kaçak yolla satmasını yakından takip ediyoruz. Darbeci Hafter'in Libya halkının hakkı olan petrolü kaçak yollardan satma girişimlerinin engellenmesi için çağrımızı tekrarlıyoruz.

YENİ ANLAŞMA

Sarrac ile yeni işbirliği anlaşmaları yapma konusunda anlaştık. Libya Başbakanı Serrac ile Libya topraklarındaki iş birliği alanlarımızı genişletme hususunda görüş birliğine vardık. Doğu Akdeniz'deki doğal zenginliklerden faydalanmak üzere arama ve sondaj dahil iş birliğimizi ilerletmeyi hedefliyoruz.

(Libya'da BM himayesinde ve siyasi süreç içinde çözüm) Serrac ve hükümeti, darbeci Hafter ve çetelerinin işledikleri insanlık ve savaş suçlarına rağmen bu konuda her zaman müspet bir tutum takınmıştır.

Libya'daki sorunun meşruiyet ve hakkaniyet temelinde çözümü için tüm uluslararası platformlarda Serrac ile hareket edeceğiz.

Sarrac'ın konuşmasında satır başları;

Trablus ve çevresini tamamen özgürleştirdik. Bu hepimizin zaferidir. Bu düşmanı tamamen ortadan kaldırıncaya kadar mücadeleye devam edeceğiz. Türkiye'nin Libya sorununda tarihi ve cesur tutumundan ötürü teşekkürlerimizi ilettik. Libya'da düşmanı tamamen ortadan kaldırıncaya kadar mücadelemizi yapacağız. Gayrı meşru güçlerin lideri Hafter'e bundan sonraki süreçte müzakere olanağı vermeyeceğiz. Libya'nın yeniden imarı sürecinde Türk şirketlerini Libya’da görmek istiyoruz.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 72
  • enıste 3 yıl önce Şikayet Et
    yıgıdı oldur hakkını teslım et..lıbya dıs ıslerı polıtıkasını desteklıyorum..basarılar dılerım
    Cevapla
  • vatansever 3 yıl önce Şikayet Et
    helal olsun sana reis...
    Cevapla
  • kara 3 yıl önce Şikayet Et
    Dunyada pkk yardim etmeyen nadir ulkelerden biridir libya
    Cevapla
  • asi 3 yıl önce Şikayet Et
    Babayiğitlere maşallah..
    Cevapla
  • Cucumber 3 yıl önce Şikayet Et
    Hayırlısı ola
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tokat'taki deprem kameralara böyle yansıdı
Keskin nişancı Gazze'de işgalci İsrail askerini böyle öldürdü