Sisi’yle Hafter’e 315 milyon euroluk silah

Alman DW’deki habere göre Alman hükümeti Libya’ya yönelik silah ambargosunu desteklemesine rağmen Libya’da Hafter’e destek veren ülkelere bu yıl 315 milyon euroluk silah ihraç etti.

Sisi’yle Hafter’e 315 milyon euroluk silah
Sisi’yle Hafter’e 315 milyon euroluk silah
GİRİŞ 06.06.2020 14:25 GÜNCELLEME 06.06.2020 14:25
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Hafter’in Trablus’a yönelik saldırısıyla birlikte başlayan süreçte 20 Ocak ve 3 Mayıs tarihleri ​​arasında sadece Mısır’a 308,2 milyon euroluk silah gönderildi. Aynı süreçte Birleşik Arap Emirlikleri’ne (BAE) de 7.7 milyon euroluk silah verildi.

Alman hükümetinin Hafter’i desteklediği ve silahları Mısır ile BAE üzerinden gönderdiği ifade edildi. Muhalefetin soru önergesi sonrası Alman hükümetinin yaptığı açıklamada gerçek ortaya çıkarken Msır ve BAE’nin paravan olarak kullanıldığı ifade edildi. Bu arada Almanya’nın aynı süreçte Türkiye’ye de 15 milyon euroluk silah verdiği bildirildi.

Yeniakit
 

YORUMLAR 28
  • Aslan baba 3 yıl önce Şikayet Et
    Beter ol Almanya, o masum ölen insanların ahı üstünüzde kalsın inşallah.
    Cevapla
  • TuncTunc 3 yıl önce Şikayet Et
    Almanlarin yüzüne tüküre tüküre ben yoruldum.Artik ba$ka $eyler yapmak lazim.Karde$im hep diyorum almanlarin insan haklari demokrasi hukuk guguk gibi insana ait kavramlari yanliz kendileri icin gecerlidir.Bir soru.! Siz hic bir alman polisinin bir almana ate$ ettigini duydunuzmu.? Yok duymadiniz..Bu sadece bir örnek.! hitler zihniyeti asla ölmedi hala canli ve cogaldi.Almanlar bu gün bir degil bin hitler bile cikartir asla $üpheniz olmasin.!
    Cevapla
  • Azer Memmedov 3 yıl önce Şikayet Et
    Bir çox ölkələr Türkiyənin güclenmesini itemirler.MaşaAllah Türkiyə günü gündən güclənir.Türkiye Liviyada öz sözünü dedi.Türkiye Liviyanı qebirden çıxartdı.Quldur Xeftar qaçmağa dəlik axtarır.inşaAllah Liviyadan sonra növbe Misirdir.Allah Türkiyəni qorusun inşaallah.Biz Azəri Türkləri Türk qardaşlarımızı dəstəkləyirik uğurlarına sevinirik .bu əsir Türk esridir
    Cevapla
  • Yörük Torunu 3 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun gardasim. İnşallah Türk İslam Birliği ile bütün dünyada tez zamanda zalimlerin zulmünden mazlumları atalarımız gibi kurtarmak nasip olur inşallah bizlere..Alllah Türkü KORUSUN
    Cevapla
  • Memo 3 yıl önce Şikayet Et
    Batıya bel bağlamak be umut beklemek zaten evvelden yanlıştı. Chp de tam bizi satmaya uğraşıyor onlara. İnçirlik kapansın hemen.
    Cevapla
  • Mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Adiler direk Hafter’e göndereceklerine ona destek veren ülkeler üzerinden silah gönderiyorlar. Yazıklar olsun sana Almanya. ABD’den, Rusya’dan hiçbir farkın yok. Boşuna dememişler küfür tek millettir diye
    Cevapla
  • Ali şahin 3 yıl önce Şikayet Et
    Türkün Türkten başka dostu yok...........
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Galatasaray ve Fenerbahçe'nin gözü dev gelirde!
Bakan Şimşek: "Harcamaları mümkün olduğu ölçüde kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz"