Atina yönetimi iyice küstahlaştı! Yeni Türkiye açıklaması

Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki faaliyetlerinden rahatsız olan Atina yönetiminin hazımsızlığı sürüyor. Yunanistan Hükümet Sözcüsü Stelios Petsas, Türkiye hakkında küstah açıklamalarda bulundu. Bölgede yükselen tansiyon sonrası her türlü sonuca hazırlıklı olduklarını dile getiren Petsas, Türkiye'ye gözdağı vermeye kalktı.

Atina yönetimi iyice küstahlaştı! Yeni Türkiye açıklaması
Atina yönetimi iyice küstahlaştı! Yeni Türkiye açıklaması
GİRİŞ 07.06.2020 23:40 GÜNCELLEME 07.06.2020 23:40
Bu Habere 127 Yorum Yapılmış

Yunanistan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Stelios Petsas, son aylarda Türkiye ile Atina yönetimi arasında Doğu Akdeniz'de yükselen tansiyon sonrası her türlü sonuca karşı hazırlıklı olduklarını söyledi, "Türkiye'den korkmuyoruz" diye konuştu.

 

"HER TÜRLÜ SONUCA HAZIRLIKLIYIZ"

İki ülke arasında Doğu Akdeniz'de artan gerilim sonrası her türlü sonuca hazırlık olduklarını dile getiren Petsas, "Türkiye'den korkmuyoruz" dedi.

Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin, Birleşmiş Milletler'e (BM) bildirdiği Doğu Akdeniz'deki deniz sınırları içinde, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığının (TPAO) sismik araştırma ve sondaj ruhsat başvurusunda bulunduğu yeni ruhsat sahalarını gösteren haritayı paylaşmıştı

NE OLMUŞTU?

Geçen hafta Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), Akdeniz'de sondaj faaliyetleri için ilave 7 petrol sahası için başvuruda bulunmuş, Enerji Bakanlığı'nın kararı 30 Mayıs'ta Resmi Gazete'de yayımlanmıştı.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias Türkiye'nin aldığı bu kararı Yunanistan'ın egemenlik haklarını gasp etmek için yaptığı çalışmaların bir parçası olduğunu iddia etmişti. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy ise, Yunanistan'a verdiği karşılıkta, bu sahaların, Türkiye'nin BM'ye bildirdiği kıta sahanlığı sınırları içinde olduğunu belirtmişti.

 

"TÜRKİYE, EGEMEN HAKLARINI KULLANMAYI KARARLILIKLA SÜRDÜRECEK"

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, TPAO'nun araştırma ve sondaj faaliyetleri gerçekleştirmek üzere başvuruda bulunduğu yeni ruhsat sahalarının, Türkiye'nin BM'ye bildirdiği kıta sahanlığı sınırları içinde olduğunu hatırlatarak, "Ülkemiz, defalarca duyurduğu bu sahada egemen haklarını kullanmayı kararlılıkla sürdürecektir." açıklamasında bulunmuştu.

YORUMLAR 127
  • Orhan Aydoğdu 3 yıl önce Şikayet Et
    La yavrum çapınız ne
    Cevapla
  • Yılmaz 3 yıl önce Şikayet Et
    REİS her türlü savaşa hazırız ölene kadar askeriz çok doluyuz ya ölelim ya yönetelim
    Cevapla
  • Greenpeace 3 yıl önce Şikayet Et
    Bütün Yunan adalarını almak için elimize fırsat geçtiğinde değerlendirmeliyiz. En azından burnumuzun dibindeki adaları, kayalıkları tamamen Yunan dan almalıyız. Bazen tekne ile bu kaya parçalarına yaklaşıyorsunuz üzerinde Yunan bayrağı var o kadar yakınlar bize, en azından bunlara imkan verilmemelidir.
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu küstahlara haddini bildirmek icin ne bekleniyor?
    Cevapla
  • Çiçek. 3 yıl önce Şikayet Et
    Biz Allah ın izniyle geregini Allahın izniyle yaparız suriyede filistinde Libya da katarrda Allahın izniyle geregini yaptık Kıbrısta savaştık Kıbrıs lı Türk leri in canını malını namusunu koruduk can verdik ama Allahın izniyle geregini yaptık Allah müslümanları korusun Amin Amin Amin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
31 Mart sonrası son anket! Haritanın rengi yine değişiyor
5 ayda yüzde 200 zamlandı: İstanbul 'kanatsız' kaldı!