İran, Süleymani'nin bilgilerini ABD'ye veren ismi idam etme kararı aldı

İran, ABD tarafından öldürülen General Kasım Süleymani'nin güzergah bilgilerini paylaştığı iddiasıyla Muhammed Musevi Mecd'e idam cezası verdi.

İran, Süleymani'nin bilgilerini ABD'ye veren ismi idam etme kararı aldı
İran, Süleymani'nin bilgilerini ABD'ye veren ismi idam etme kararı aldı
GİRİŞ 09.06.2020 11:10 GÜNCELLEME 09.06.2020 12:47
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Başkent Tahran'da basın toplantısı düzenleyen İran Yargı Erki Sözcüsü Gulam Hüseyin İsmaili, Mahmud Musevi Mecd adlı kişinin MOSSAD ve CIA'ya casusluk yaptığını ve Süleymani'nin bulunduğu yerin bilgilerini bu servislerle paylaştığını iddia etti.

 

İsmaili, Mecd'in para karşılığında Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü başta olmak üzere ülkenin silahlı gücü ve diğer emniyet konularıyla ilgili CIA ve MOSSAD'a istihbarat sağladığını savundu. 

Mecd'in İran yargısı tarafından idama mahkum edildiğini belirten İsmaili, yüksek mahkemenin de onayladığı cezanın yakında uygulanacağını aktardı.

 

ABD, 3 Ocak 2020'de İranlı General Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis'i, Bağdat Havalimanı'nda düzenlediği bir hava saldırısıyla öldürmüştü.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • Orhan 3 yıl önce Şikayet Et
    Ne oldu İran kuyruğu kistirdi oturdumu
    Cevapla
  • Fenerbahçe 3 yıl önce Şikayet Et
    iranın herzamanki huyu çıkmış meydana bir günah keçisi bul halkı uyut vicdanını rahatlat dosyayı kapat adamlar sizin kolunuzdaki saatin markasını okuyor tepeden kalkmışsın tahrandan suriye şama gitmişsin beşar esadla görüşüp ordan kalkıp Bağdat'ta inmişsin yanında ordu gibi insan birsürü VIP araç ellerde silah abd desen heryerde suriye ırak heryerdeler sonra bizi nasıl tespit ettiler yav sizi tespit etmek için özel bir çabaya ihtiyaçmı var siz zaten ölümsüz gibi böbürlenerek geziyorsunuz buralar bizim havasında ne saklanacaz diye
    Cevapla
  • Sevcan İnegöl 3 yıl önce Şikayet Et
    Eger paylastiysa,olmasi gereken odur.Vatana ihanetin bedeli ölümdür.Tabiiki idam edeceksin.Bizdeki gibi çemkirip durmalarina,hala milleti tehdit etmelerine,alay etmelerine izin mi versinler.?
    Cevapla
  • Ruhi 3 yıl önce Şikayet Et
    Katil geberdi gitti ama hala öldürmeye devam ediyor. Nasıl bir kafirlikse!..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Rekorları altüst etti! Mükafatı kaptı: Okan Buruk'a yüzde 150 zam
Batı Çin'den dersini aldı: Türkiye için tarihi fırsat!