Onlarca asker ölmüştü! Çin ile Hindistan savaşın eşiğinden döndü: Anlaştık, sorun yok

Çin ve Hindistan arasında sınır anlaşmazlığı nedeniyle çıkan çatışmada yaralanan 17 askerin daha hayatını kaybetmesiyle ölü sayısının 20'ye çıktığı açıklandı. Tansiyonun yükselmesinden sonra bugün açıklama yapan Pekin yönetimi, Hindistan ile sınır bölgesinde onlarca askerin hayatını kaybettiği çatışmanın ardından sorunu barışçıl yollarla çözmek için anlaştıklarını duyurdu.

Onlarca asker ölmüştü! Çin ile Hindistan savaşın eşiğinden döndü: Anlaştık, sorun yok
Onlarca asker ölmüştü! Çin ile Hindistan savaşın eşiğinden döndü: Anlaştık, sorun yok
GİRİŞ 17.06.2020 11:54 GÜNCELLEME 17.06.2020 12:07
Bu Habere 87 Yorum Yapılmış

Hindistan ile Çin arasında Himalayalar'da bulunan tartışmalı sınır bölgesinde Çin-Hindistan güçleri arasında yaşanan çatışmada bilanço artıyor. Hindistan Ordusu tarafından yapılan açıklamada, Ladakh bölgesinde yaşanan çatışmada yaralanan 17 askerin hayatını kaybettiği bildirildi. Çin tarafında ölü sayısına yönelik herhangi bir açıklama yapılmazken, Hindistan Dışişleri Bakanlığı her iki tarafta da ölenler olduğunu öne sürdü.

 

Çatışmanın yaşandığı bölgenin harita üzerindeki konumu

ÇATIŞMALARIN BÖLGESİ

Çin, Hindistan güçlerini Galwan Vadisi'ni geçmekle suçluyor. Çatışmaya neden olan bölge, 3 bin 500 kilometrelik bir sınırdan oluşuyor. Her iki ülke de yıllardır karşı tarafa ateş açılmadığı konusunda ısrarcı olurken, son olarak Hindistan Ordusu karşı tarafa ateş açılmadığını ifade etti.

 

Gerginliğin arttığı bölgeden bir kare

3 ASKER DAHA HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Günün ilk saatlerinde Hint Ordusu Hint 1 subay ile 2 askerin hayatını kaybettiğini, her iki taraftan üst düzey askeri yetkililerin durumu kontrol altına almak için görüştüklerini bildirmişti.

ÇİN'DEN HİNDİSTAN'A UYARI

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zhao Lijian ise, Hindistan'a tek taraflı bir eylemde bulunmama çağrısı yaparak, "Hindistan sınırı dün iki kez geçti. Hint güçlerinin düzenlediği provokasyon ve saldırılar her iki sınır gücü arasında fiziksel çarpışmalara neden oldu" ifadelerini kullanmıştı.

YENİ AÇIKLAMA: ANLAŞTIK

Çin, Hindistan ile sınır bölgesinde onlarca askerin hayatını kaybettiği çatışmanın ardından sorunu barışçıl yollarla çözmek için anlaştığını açıkladı. "İki taraf, bu konuyu diyalog ve müzakere yoluyla çözmek, sınır bölgesinde durumu yatıştırmak, barış ve huzuru temin etmek için anlaştı" diyen Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zhao Lijian, çatışmanın Hint askerlerinin provokasyon ve saldırısı sonrası gerçekleştiğini öne sürdü. Çin hükümetinin çatışma nedeniyle Yeni Delhi’yi güçlü şekilde protesto ettiğini belirten Lijian, "Bir kez daha Hindistan'ın uzlaşmamıza uygun hareket etmesini, sınır bölgesindeki birliklerini sınırı geçmemesi ve durumu daha karmaşık hale getirebilecek tek taraflı eylem ve provokasyonlara girmemesi konusunda sıkı şekilde disiplin altına almasını talep ediyoruz" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: İHA, AA
YORUMLAR 87
  • Has Türk 3 yıl önce Şikayet Et
    Yesinler birbirini cehenneme odun lazım...
    Cevapla
  • Kürşat 3 yıl önce Şikayet Et
    Acayip olurdu savaş! 3 milyar X olurdu! Dünya rahat nefes alırdı!!
    Cevapla
  • kamil 3 yıl önce Şikayet Et
    dinsizin hakkından imansız gelir diyecektik ki işi yarım bıraktınız yuh olsun size
    Cevapla
  • 01adana 3 yıl önce Şikayet Et
    hadi dutuşun da bir görek nolacakmış
    Cevapla
  • bülent 3 yıl önce Şikayet Et
    melun şeytan günahkar ve azgın insanları istediğini yaptırır. şeytanı unutursak sorunu tespit edemeyiz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'den ateşkes açıklaması: Anlaşmaya varamadık!
Filistin'in BM üyeliği onaylandı