Putin'den tepki çeken 2. Dünya Savaşı açıklaması

Doğu Avrupa ülkesi Polonya, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in ABD'de "National Interest" dergisinde yayımlanan makalesinde 2. Dünya Savaşı'nın başlangıcıyla ilgili yorumuna tepki gösterdi.

Putin'den tepki çeken 2. Dünya Savaşı açıklaması
Putin'den tepki çeken 2. Dünya Savaşı açıklaması
GİRİŞ 19.06.2020 23:37 GÜNCELLEME 19.06.2020 23:40
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Güvenlik Kurumları Koordinatörlüğü Sözcüsü Stanislaw Zaryn, Putin'in, Almanya'nın Polonya'yı işgalinden Avrupa ülkeleri ve Polonya'yı sorumlu tutan tezlerinin Rusya'nın Batı'ya karşı yürüttüğü "enformasyon savaşının" parçası olduğunu savundu.

Putin'i, tarihi kendi şahsi çıkarlarına göre yeniden kurgulamakla suçlayan Zaryn, "Putin'in iddiaları Batı'yı istikrarsızlaştırmaya, NATO üyelerini birbirine düşürerek İttifak'ın güvenilirliğini ve itibarını zedelemeye, Rusya'yı küresel barışın savunucusu ve dünya düzenini ilgilendiren kararlarda masada olması gereken bir güç olarak göstermeye çalışan kapsamlı dezenformasyon çabasının uzantısıdır." ifadelerini kullandı.

PUTİN'DEN POLONYA'YI KIZDIRAN AÇIKLAMA

Putin, "2. Dünya Savaşı'nın 75. Yıl Dönümünde Çıkarılacak Gerçek Dersler" başlıklı makalede, Nazi Almanyası'nın Polonya'yı işgal etmesinin, Avrupa ülkelerinin ve Polonya'nın Sovyet Rusya ile güvenlik paktı yapmaktan kaçınması nedeniyle mümkün olduğunu savunuyor.

Oysa Sovyet Rusya, 1 Eylül 1939'daki işgalden önce Almanya ile, "Molotov-Ribbentrop Paktı" adıyla bilinen Alman-Sovyet Saldırmazlık Paktı'nı imzalamıştı. Söz konusu paktın Polonya ve Baltık ülkelerinin paylaşılmasını öngören gizli bir protokol içerdiği iddia edilmişti. Nazi Almanyası anlaşmadan bir yıl sonra Sovyet Rusya'yı işgal ederek paktı bozmuş, Sovyet Rusya da ABD, İngiltere ve Fransa'nın olduğu Müttefik Devletler safına geçmişti.

YORUMLAR 13
  • VEFA 3 yıl önce Şikayet Et
    ikinci dünya savaşının sorumluları almanya ,ingiltere ,abd ve rusya hepinizin ALLLAH belasını versin
    Cevapla
  • hayati 3 yıl önce Şikayet Et
    birleşmiş milletlerin beş daimi üyesi :????
    Cevapla
  • hayati 3 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH adına gerekeni yaparım bilirsiniz ALLAHIN TEHDİTİNİ YAZIYORUM .!!! hakime ihanet eden ülkeleri ve lider geçinenleri yazın .!!! cevap verin .!!!
    Cevapla
  • Ertürk 3 yıl önce Şikayet Et
    Doğru söylüyor.Özellikle İngilizler Hitler'in güçlenmesini sadece izlemekle yetindiler,Hitler de Fransa'yı işgal etti.Daha sonra Sovyetler Birliği'ne saldırdı.Sonucunda Avrupa Sovyetler Birliği ile ABD arasında paylaşıldı,Almanya ikiye bölündü.
    Cevapla
  • hayati 3 yıl önce Şikayet Et
    soruma cevap verin yoksa ALLAHIN azabından sizi kimse koruyamaz koruyamaz.!!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!