Sisi ateşle oynuyor! Libya ile Mısır arasında savaş çıkar mı?

Libya Ordusu, darbeci Abdulfettah es-Sisi'nin "Sirte ve Cufra kırmızı çizgimizdir" şeklindeki açıklamalarının, Libya'nın iç işlerine yapılmış apaçık bir müdahale ve savaş ilanı olduğunu duyurdu. Peki, iki ülke arasında neler yaşanıyor? Bölgeyi bekleyen yeni bir tehlike var mı?

GİRİŞ 21.06.2020 07:45 GÜNCELLEME 22.06.2020 11:06
Bu Habere 117 Yorum Yapılmış

Libya Ordusunun operasyonları artmışken, darbeci Sisi'den tansiyonu yükseltecek açıklama geldi. Sisi'nin "Sirte ve Cufra kırmızı çizgimizdir" şeklindeki sözlerine Libya Ordusundan, bu açıklamaların Libya'nın iç işlerine yapılmış apaçık bir müdahale ve savaş ilanı olduğu duyuruldu.

 

Güvenlik Uzmanı Dr. Eray Güçlüer, Terör ve Güvenlik Politikaları Uzmanı Coşkun Başbuğ ile Terör ve Güvenlik Politikaları Uzmanı Yusuf Alabarda, "iki ülke arasında savaş çıkar mı?" sorusunu cevapladı.

"TÜRKİYE SAHADA OYNANAN OYUNU FARK ETTİ! SİSİ SAVAŞI GÖZE ALAMAZ"

 

Mısır’ın Libya ile savaşmayı göze alamayacağını belirten Coşkun Başbuğ, "Sisi kendisini güdenlerin talimatıyla sınıra göstermelik sevkiyat yaptı. Türkiye sahada oynanan oyunu kısa sürede fark etti ve Libya'daki temsilcilerimizin çıkarları hedefe alındığında Hafter'in ve onu destekleyenlerin meşru hedefimiz olacağını açıkladı. Bu yüzden Sisi savaşı göze alamayacaktır. Savaşa yeltendiğinde Mısır'da linç edilir" ifadelerini kullandı.

Sisi'nin ziyaret ettiği askeri üsten görüntü

"MISIR, TÜRKİYE İLE KARŞI KARŞIYA GELMEYİ GÖZE ALAMAZ"

Dr. Eray Güçlüer, "Mısır, Türkiye ile karşı karşıya gelmeyi göze alamaz. Çünkü böyle bir güçleri yok. Mısır için Libya tam bir bataklık olur. Kahire deklarasyonunda ateşkes ilan edilmesi çağrısı yapmaları politik çözüm arayışında olduğunu gösteriyor" şeklinde konuştu.

Sisi'nin ziyaret ettiği askeri üsten görüntü

"MISIR, IMF'DEN KREDİ ALDI"

Mısır'ın bölgesel gerginliğe girmeyeceğine dikkat çeken Yusuf Alabarda, "Sisi'nin Libya'ya ilişkin yaptığı sert açıklamalar, ülkenin koronavirüs sürecinden çok yoğun etkilendiği, IMF üzerinden kredi aldığı döneme denk gelmekte. Sisi agresif tavrını sahada sürdürürse, kuşkusuz bunun ilk cevabını Mısır'ın sokağından alır" dedi.

KAYNAK: AKŞAM.COM
YORUMLAR 117
  • mustafa 3 yıl önce Şikayet Et
    elense oyunları bunlar. birkaç sene sonra savaş çıkabilir ama
    Cevapla
  • vatandas 3 yıl önce Şikayet Et
    aynen haberde yazilanlar dogrudur sisi bunu göze alamaz...nokta
    Cevapla
  • Metin k. 3 yıl önce Şikayet Et
    Mademki Libya dayız gemilerini BAE VE SUUDİ ARABİSTAN A GÖNDERELİM. ÇIBAN BAŞLARINI YOK EDELİM
    Cevapla
  • Mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Sen fazla strateji oyunu oynamışsın heralde
    Cevapla
  • Argıthanlı 3 yıl önce Şikayet Et
    Sisi için bişey farketmez amma oynanan oyun mısırı ve türkiyeyi sisi denen hain döneminde bu iki ülkeyi zayıf düşüre bilmektir ileriki dönemlerde israil ve avrupa için yumuşak lokma olabilmeleri için amma onlar böyle bir hesap yaparda Rabbim bilmezmi hesap yapanların en hayırlısı şüphesiz RABBİMDİR.
    Cevapla
  • M.NURİ BEDİR 3 yıl önce Şikayet Et
    israilin bütün ucaklarını yerinde imha ettiğini ne cabuk uttunz. Şimdi utanmadan köpeklik yapıp TÜRKİYE YE mi meydan okuyorsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!