Pes dedirten açıklama: Türkiye'yi durduracak donanmayı kurun

Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de Libya'ya kadar uzanan bölgede varlık göstermesi Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nde endişeye yol açıyor. Güney Kıbrıs Rum Kesimi Savunma Bakanı Savvas Angelidis AB'ye çağrıda bulunarak "Türkiye'nin faaliyetlerini engelleyecek bir donanma kurulmalı" dedi.

Pes dedirten açıklama: Türkiye'yi durduracak donanmayı kurun
Pes dedirten açıklama: Türkiye'yi durduracak donanmayı kurun
GİRİŞ 22.06.2020 16:16 GÜNCELLEME 22.06.2020 16:16
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Güney Kıbrıs Rum Kesimi Savunma Bakanı Savvas Angelidis, Türkiye'nin Libya ve Doğu Akdeniz'deki faaliyetlerini büyük bir dikkatle ve yakından takip ettiklerini açıkladı. Avrupa Birliği'nin (AB) Doğu Akdeniz'de bir donanma bulundurmasını gerektirerek, "Böylece Türk planlamalarının frenleneceğini ve Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki davranışını keseceğini düşünüyorum değerlendiriyorum" ifadesini kullandı.

 

Yunanistan, Fransa, İtalya, Mısır ve İsrail gibi ülkelerle sürekli temas halinde olduklarını ifade eden Angelidis, "İstediğimiz üye ülkelerin Doğu Akdeniz'deki çıkarlarının AB çıkarları olarak nitelendirilmesidir" açıklamasını yaptı.

Rum Savunma Bakanı, Türkiye'nin politikalarının engellenmesi için AB'nin daimi deniz varlığı göstermesi gerektiğini savundu.

Angelidis açıklamalarını şu sözlerle sürdürdü: "Özde istediğimiz, önce Doğu Akdeniz'in AB açısından ilgi bölgesi üye ülkelerin Doğu Akdeniz’deki çıkarlarının AB'nin çıkarları olarak nitelendirilmesidir. Mülteciler, enerji güvenliği, terörizm konuları AB'nin çıkarlarını etkiler. Daha sonra, AB'nin çıkarları güvence altına alınması ve Türklerin etkin politikalarının engellenmesi için bölgede AB'nin daimi deniz varlığı göstermesi şarttır. Bu öneri uygulandığında bölgede istikrarsızlık hedefleyenlere net bir mesaj verileceğini düşünüyoruz."

KAYNAK: HÜRRİYET, MİLLİYET
YORUMLAR 12
  • erdemir 3 yıl önce Şikayet Et
    oyle bir donanma yok henuz bizi durduracak
    Cevapla
  • Gerçekler 3 yıl önce Şikayet Et
    Haçlılar durmuyor..
    Cevapla
  • Gazi 3 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye 'yi durdurmak çok zor çünkü garibanların halklarını arayan tek ülke türkiye dünyada gariban insanlar sayısı her geçen gün artıyor
    Cevapla
  • Koblenz 11 3 yıl önce Şikayet Et
    Git çöplüğünde esin. Avrupayi koruyacak NATO var cahil sen girmiyorsun oraya yalakalık yapma gücün yetmez buna Türkiye mısır değil topraklarını satsın
    Cevapla
  • bay e 3 yıl önce Şikayet Et
    sadece güneymi kuzeydede bir şebelek kesin rahatsızdır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Eski MOSSAD Başkanı'ndan İsrail'e İran uyarısı
Beşiktaş’ta 29 kişinin öldüğü gece kulübü yangınına ilişkin itfaiye raporu