Meksika'da 7,5 büyüklüğünde deprem! Toplam 5 kişi can verdi

Meksika'da Oaxaca bölgesinde 7,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Meksika Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador, depremin ardından 140 artçı sarsıntı meydana geldiğini açıkladı. Depremde ilk belirlemelere göre 5 kişi öldü.

Meksika'da 7,5 büyüklüğünde deprem! Toplam 5 kişi can verdi
Meksika'da 7,5 büyüklüğünde deprem! Toplam 5 kişi can verdi
GİRİŞ 23.06.2020 20:46 GÜNCELLEME 24.06.2020 10:07
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Meksika Ulusal Sismoloji Servisi (SSN) ülkenin Oaxaca eyaletinde yerel saatle 10.29'da 7,5 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. Depremin merkez üssünün Oaxaca'nın 12 kilometre güneydoğusunda yer alan Crucecita bölgesi olduğu, 23 kilometre derinlikte meydana geldiği belirtildi.

 

HALK KENDİNİ DIŞARIYA ATTI

Başkent Mexico City'de de hissedilen depremde halk kendini dışarı attı. Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador, depremle ilgili şu ana kadar herhangi bir hasar bildirilmediğini duyurdu. Obrador, artçı sarsıntılara karşı halka uyarıda bulundu. ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi (USGS) ise depremin şiddetini 7,7 olarak açıkladı.

 

AFAD DEPREMİN BÜYÜKLÜĞÜNÜ 7,5 OLARAK AÇIKLADI

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD), Twitter hesabından yapılan paylaşımda, depremin 7,5 büyüklüğünde olduğu ve bölge için tsunaminin değerlendirildiği belirtildi. Açıklamada, "Meksika'nın Oaxaca bölgesinde ilk belirlemelere göre 7,5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Bölge için tsunami değerlendirmesi devam ediyor" ifadeleri yer aldı.

140 ARTÇI DEPREM

Meksika Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador, depremde Oaxaca'ya bağlı Huatulco kentinde bir binanın yıkılması sonucu bir kişinin hayatını kaybettiğini, depremin ardından 140 artçı sarsıntı meydana geldiğini açıkladı.

TOPLAM 5 KİŞİ ÖLDÜ

7,5 büyüklüğündeki depremde ilk belirlemelere göre 5 kişi öldü.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 7
  • vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    abd bu olayın sismitörümü nerden biliyor kardeşim bu yahudlilerin heryerde araştırma ayağına hertürlü rezzilliği var
    Cevapla
  • Bitez 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah,insanlığı "hızlandırılmış eğitime" aldı.Felaketler ard arda geliyor ve arkası da gelecek gibi görünüyor.İnsanoğlu hala düşünmüyor akletmiyor bildiğini okumaya devam ediyor.Virüsü yendik (mi).Seli hortumu ucuz atlattık (mı),bu deprem fazla hasar yapmadı(mı)..Nerede kalmıştık tepinmeye devamm(mı),.Öyle ise eğitime DEVAMMM..
    Cevapla
  • Şahin 3 yıl önce Şikayet Et
    Yazın kenara Amerika'da 7.8 olacak
    Cevapla
  • Malatya lı 3 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaş 7.7 şiddetinde olmuş hiç hasar bildirilmemiş bizim Elazığ malatya da 6.şiddedinde oldu az maz ev yıkılmadı. Allah bizi muhafaza eylesin
    Cevapla
  • Cucumber 3 yıl önce Şikayet Et
    Hocam o yıkılan evlere bakarsanız hepsi eski ya da yamsuk yumsuk bir şey... Ve illaki köylerde hasar vardır...
    Cevapla
  • Müslüman türk 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu gidişle kıyamet kopmadan kıyamet kopmuş olacak.insanlik ta son sürat bunun için gayret ediyor.Rabbim az bile yapiyor.kullar her şeyi hak ediyor.Rabbim mazlum ve masumları hifzetsin.Allahin gazabından yine Rabbimizin Rahmetine sığınıyoruz...
    Cevapla
  • Sezen Çiğdem 3 yıl önce Şikayet Et
    İnsanoğlu olarak doğayı mahvettik Ahir zamandayız Felaketler peşpeşe geliyor Allah yardımcımız olsun Insanlardada bir tuaflık var Birde dikkatimi çeken şey Saatler çok hızlı ilerliyorSabah bir kalkıyorum anlıyamıyorum öğlen olmuş arkadan ikindi akşam Aylarda keza öyle Dikkatini çeken varmı bilmem Diğer arkadaşlarda benimle aynı görüşü paylaşıyorlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
The Telegraph yazdı: Vladimir Putin'e büyük şok!
Edanur'un ölümünde İBB çalışanı 4 kişiye gözaltı kararı