Fransa'nın mesnetsiz Türkiye iddiası sonrası BAE'den skandal açıklama

Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki çıkarlarını savunmak için yaptığı hamleler, BAE'yi rahatsız etmeye devam ediyor. Fransa'nın bu ay Akdeniz'de "Türk donanması NATO misyonu yürüten bir Fransız gemisini taciz etti" yönündeki iddiaları sonrası bugün açıklama yapan Abu Dhabi yönetimi, Türkiye'ye karşı düşmanca tavrını bir kez daha ortaya koydu.

Fransa'nın mesnetsiz Türkiye iddiası sonrası BAE'den skandal açıklama
Fransa'nın mesnetsiz Türkiye iddiası sonrası BAE'den skandal açıklama
GİRİŞ 25.06.2020 12:46 GÜNCELLEME 27.06.2020 10:40
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dışişlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Anwar Gargash, sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Türkiye'nin saldırgan tutumuna karşı Fransa ile dayanışma içerisindeyiz. Türkiye'nin, BM silah ambargosunu kontrol eden NATO görevindeki bir Fransız gemisine karşı sergilediği tavrı kınıyoruz" ifadelerini kullandı.

 

Fransa'nın 'ali cengiz oyunu' sonrası NATO'dan sürpriz Türkiye kararı

Paris yönetiminin ortaya attığı "engelleme" iddiasının ardından NATO harekete geçmiş ve olayı soruşturmaya başlamıştı. Geçtiğimiz günlerde Reuters'a açıklama yapan Türk yetkili, olayın Fransızların anlattığı gibi olmadığını belirterek, tüm delillerin NATO makamlarına verildiğini ancak iddianın sahibi Fransa'nın herhangi bir kanıt sunmadığını ifade etmişti.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 15
  • Turk 3 yıl önce Şikayet Et
    Peki bu amborgo kontrolu misir sinirindada varmi?Bu yavsak Birleşik arablarin gonderdigi silahlari Kim kontrol ediyor?
    Cevapla
  • Atalay 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu kalles arap kabile reisi zaten fransiz irkindan soyu sopu belirsiz bir dönmedir,bir islam ülkesi hiristiyan bir devletle,hemde cezayirde soykirim yapan katilfransizlarla neden ittifak yapar sorusunun cevabi ,bea nin kuklasi zaten bir fransiz kani tasiyan yahudidir.
    Cevapla
  • Ankara 3 yıl önce Şikayet Et
    Lan bu at hırsızları ses çıkarmadıkça kendilerini bir halt sanıyorlar. Sizin erkekliğinizi Katar meselesinde gördük. Beşiniz bir araya gelseniz de bir adam etmezsiniz.
    Cevapla
  • Aydın 3 yıl önce Şikayet Et
    BAE düşmanlıkta aşırı gitmeye başladı.Destek verdiği kuklalarına Türkiyenin vurduğu darbelerden ders almıyor,dileğim Devletimizin bu azılı düşmanımıza karşı bizzat gereğini planlayıp uygulamasıdır.Allah Türk Devleti ve yöneticilerini muvaffak etsin,düşmanlarını da yer ile yeksan etsin inşallah.
    Cevapla
  • Alper 3 yıl önce Şikayet Et
    Güzel bunlar şikayet ediyorsa doğru yoldayız demektir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!