DSÖ'den bir iyi bir de kötü haber!

Dünya Sağlık Örgütü Başkanı Tedros, koronavirüsü salgınından sonra insanların eski hayatına dönemeyeceğini belirterek Avrupa'daki durumun iyiye gittiği ancak dünyanın geri kalanında durumun hiç iyi olmadığı söyledi.

DSÖ'den bir iyi bir de kötü haber!
DSÖ'den bir iyi bir de kötü haber!
GİRİŞ 25.06.2020 21:09 GÜNCELLEME 26.06.2020 00:45
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Dünya Sağlık Örgütü Başkanı Tedros Adhanom Ghebreyesus, Avrupa Parlamentosu üyeleri ile yapılan video konferans toplantısında şu ana adar 9.2 milyon vakanın bildirildiğini açıkladı.Virüs salgınından sonra başlayacak hayatın eskisi gibi olamayacağını belirten Tedros, yeni normal hayat için yeni kuralların getirilmesi gerektiğini vurguladı.

 

 

"AVRUPA'NIN DIŞINDAKİ BÖLGELERDE DURUM KÖTÜYE GİDİYOR"

Avrupa'daki durumun giderek iyiye gittiğini belirten Tedros dünyanın geri kalanında ise durumun giderek kötüleştiğini belirtti. Dünya genelinde gelecek hafta 500 bin can kaybı ve 10 milyon vaka beklediklerini belirten Tedros tedbirler konusundaki uyarılarını yineledi.

 

 

Virüsün Çin'in bildiriminden önce yayıldığına ilişkin kanıt bulunmadığını belirten Tedros, Çin'i dünyayı zamanında uyarmadığı için eleştiremeyiz dedi. Tedros, virüsün ilk olarak görüldüğü Wuhan'da çok sert tedbirler alındığının altını çizdi.

"AŞI KESİN ÇARE DEĞİL"

Aşı konusunda da açıklamalarda bulunan Tedros, aşının dünya sağlığı için önemini vurgulayarak bir yıl ya da daha kısa bir süre içinde aşıya erişilebileceğini belirtti. Tedros aşının kesin çare olmasının ise oldukça zor olduğu açıklamasını yaptı.

YORUMLAR 9
  • Baycan 3 yıl önce Şikayet Et
    Anlayamadigim bir durum var herkes trump ci mi oldu bir anda ne oluyor size
    Cevapla
  • mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    güzel kardeşim DSÖ bu virüsün yayılması için hertürlü algıyı yarattı.ve en önemlisi dünya devleti ve hükümeti kurmak adına bu virüs algısı daha devede kulak. adamların tek silahı var korkutup kendine bağımlı kılmak.madagaskar devlet başkanına DSÖ nün sunduğu teklifi okursan anlarsın.tramp bozuk saat misali bir günde bir an doğruyu söyledi varsay.rochhild ve rocafeller ailesinin yönettiği dünya sağlık örğütü ne kadar insancıl olabilir ki
    Cevapla
  • isimsiz 3 yıl önce Şikayet Et
    hepsi maşa.. avrupa da öyle..
    Cevapla
  • Sali 3 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar kukla ipleri para babalarinin elinde onlar nasil oynatiyorsa öyle oynuyorlar aslinda Trump dogrusunu yapti ödenegi kesti
    Cevapla
  • ERZURUMLU 3 yıl önce Şikayet Et
    bu şaklabana inanmayın teröristin ta kendisidir bu şahıs birilerinin maşasıdır
    Cevapla
  • Insan 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu zamana kadat teror saldilarinda savaslarda binlerce milyonlarcan vocuk olduruldu dunya saglik orgutu olen insanlari saglik sorunu olarak bile gorup bu insanlari neden olduruyorsunuz demedi.simdi uyduruktan guya onsanlarin sagligini dusunuyormus gibi yapiyorlar yersen tabi ki
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tarihi ziyaret öncesi Erdoğan açıklaması! Türkiye'ye net mesaj: İzin vermeyeceğiz
Kulüpler Birliği geri adım atmıyor! Büyükekşi yönetimine büyük baskı