Hafter saflarında savaşacaklardı! 122 paralı asker yakalandı

Sudan güvenlik güçleri, Libya'nın doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Darbeci Hafter’in saflarında savaşmak üzere bu ülkeye geçmeye çalışan 122 kişiyi yakaladı. Hafter saflarında Rus paralı askerler, Sudan’dan getirilen "Cancavid" milisleri ve Çadlı silahlı isyancılar gibi çok sayıda yabancı savaşçının bulunduğu belgelenmişti.

Hafter saflarında savaşacaklardı! 122 paralı asker yakalandı
Hafter saflarında savaşacaklardı! 122 paralı asker yakalandı
GİRİŞ 28.06.2020 23:36 GÜNCELLEME 28.06.2020 23:44
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Orduya bağlı Hızlı Destek Kuvvetleri Sözcüsü Tuğgeneral Cemal Cuma, Batı Darfur eyaletinin Cineyne kentinde düzenlediği basın toplantısında, Sudanlı gençlerin para karşılığı Libya’da savaştırıldığı istihbaratı üzerine operasyonun düğmesine basıldığını, ordu ve polisin Darfur’un farklı bölgelerindeki ortak operasyonuyla Hafter’e katılmak üzere Libya’ya hareket eden 8’i çocuk yaşta 122 kişinin yakalandığını belirtti.

Cuma, gözaltına alınanlardan 72’sinin olağanüstü hal yasası gereğince Darfur’daki sığınmacıların kaldığı Katrum kampına saldırı, silah kaçakçılığı, çocuk yaştakileri silahlandırmak, halkı devlete karşı kışkırtmak, kabileler arasında anlaşmazlık çıkarmak ve silahlı soygun suçlarından yargılanacağı, diğerlerinin ise polise teslim edileceğini söyledi.

SUDANLI GENÇLER BAE'NİN KISKACINDA!

Siyasi istikrarsızlık, ekonomik sıkıntılar ve işsizlikle boğuşan Sudanlı gençlerin, Birleşik Arap Emirlikleri merkezli bazı güvenlik şirketleri tarafından, güvenlik görevlisi olarak işe alınacakları vaadiyle Libya'da bir askeri eğitim kampına götürülerek 3 ay boyunca yoğun askeri eğitim verildikten sonra Hafter saflarında savaştırıldığı ortaya çıkmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • T C 3 yıl önce Şikayet Et
    Sudanda Hükümet degisti Kardesim bastakide ayni kafa. Gercekleri söyletmiyorlar orada da Müslümanligi devirmek istiyorlar yani Oyunlar büyük. Müslümani Kardesin karsi savastiriyorlar.
    Cevapla
  • Selim asaf 3 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye Sudanda hafterin kafir olduğunu sokaklara kadar yaymalı haftere katılanın münafık olduğu beyinlerine işlenmelidir. Tv ve radyo hatta cumalarda hafterin şeytan olduğu anlatılmalıdır
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Mısır: Arap dünyasında Filistin için hareketlilik var
TBMM’de bir araya geldiler! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özel ile görüşme tarihini duyurdu