İletişim Başkanlığı, Libya haritasını paylaşıp duyurdu

İletişim Başkanlığı Libya ordusu ile darbeci Hafter milislerinin çatışmalarının sürdüğü Libya'da son durumu gösteren haritayı paylaştı. İletişim Başkanlığından yapılan bir diğer paylaşımda Sirte'nin öneminin anlatıldığı bir infografiğe de yer verildi.

İletişim Başkanlığı, Libya haritasını paylaşıp duyurdu
İletişim Başkanlığı, Libya haritasını paylaşıp duyurdu
GİRİŞ 29.06.2020 08:10 GÜNCELLEME 29.06.2020 10:39
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

İletişim Başkanlığı sosyal medya hesabından Libya ordusu ile darbeci Hafter milislerinin çatışmalarının sürdüğü Libya'da son durumu gösteren haritayı paylaştı.

 

"28 Haziran 2020 tarihi itibarıyla Libya genel durum haritası" ifadeleriyle yapılan paylaşımda Libya'daki güncel gelişmelerin aktarılmaya devam edeceği bilgisine yer verildi. İletişim Başkanlığı Suriye'deki gelişmeleri de sosyal medya hesabından paylaşıyor.

 

UMH, Hafter unsurları ve yerel güçlerin kontrolündeki bölgelerin yer aldığı haritada Libya ordusunun Trablus'tan çatışmaların sürdüğü Sirte önlerine kadar ilerlemesi dikkat çekiyor.

SİRTE NEDEN ÖNEMLİ?

İletişim Başkanlığı daha sonra "Hedefteki kent Sirte" başlığıyla Sirte'nin önemini anlatan bir infografik paylaşımında bulundu. 

28 Haziran 2020 tarihi itibarıyla Sirte genel durum haritası

YORUMLAR 11
  • Yusuf 3 yıl önce Şikayet Et
    Şuana kadar izin verilen bölgeye kadar geldik bundan sonrası petrol var buyüzden izin vermiyorlar. Ülke ikiye bölündü ñüfüs olan tüketen bölum ve. Kurak ama perol sahaları. Onlarda bunu istiyordu zaten bilerek nüfüs tarafına topra verdilerki barıs adı altın da bölünmeyi kabul etsinler diye. Bundanson ra ilerleyemezsin . Ne yazıkki. Eger hafter libyanın tamamını alsaidi libya tek olurdu gün gelir yeniden halk baskasını şecer degisirdi. Ama dıs güçler libya hakkının yükünü atmak petrol olan yerdeki kabileride istegi gibi yönetmek istiyor. Böylelik le ordaki kabilenin ilerde dısgüclere hayır diyecek güçü olayacak . Bölünen diger taraf sa zaten kararısamayacak . Vay libyanın haline
    Cevapla
  • Narino 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu sizin akliniz, Strateji dahisi ve keskin zekalı bir başkanımız var, yormayin kendinizi Belliki anlayamamissiniz durumu. SİTRE libya ve Turkiyenin olucak. Savaş rusyayla su anda Rusya yenilecek!..
    Cevapla
  • Cucumber 3 yıl önce Şikayet Et
    Hocam hatalısınız. Ezip biçiyor bizimkiler ( Libya ve bizim askerlerimiz )
    Cevapla
  • PAŞA 44 3 yıl önce Şikayet Et
    önemli olan sahil kesimlerinin alınması güney kısımları çöl iklimi olduğundan çabuk umh nin eline geçer.
    Cevapla
  • Jakuzi 3 yıl önce Şikayet Et
    Libyanın bir kısmı Türkiye yardımı ile geri alınması büyük başarı. Lakin Hafteri o Ülkeden kovmak için daha çok iş var.
    Cevapla
  • ABDULLAH 3 yıl önce Şikayet Et
    Sirtenin önemini zaten biliyoruzda neyi bekliyoruz Ruslar takviye yapsın iyice güçlensinler diyemi yoksa Mısır hazırlığını yapsın direk girsin diye mi bekliyoruz
    Cevapla
  • Selva 3 yıl önce Şikayet Et
    Mısır bizmle savasmaz mısır halkı ve ordununnicinde darbe karşıtları bir fırsat bekliyor sisiyi indirmek icin. Bunu biliyor israil usagi sisi. Önce resmi literatürde görüşülür ya çekilin yada alırız, aşama bu şu anda. Rusyadan Türkiye korkacak ülkemi, zaten şimdiki süreç Rusyayla savaşlar amerikyla İng fransayla felan olmayacak.Rusya Türkiye yı etraflıca sarmiş zaten büyük Roma fethi için Recep tayyip erdoğan da gerekeni yapıyor zaten. Zafer bizimdir eninde sonunda. Hadis bunu buyurur çünkü.!
    Cevapla
  • Vatan Kutsal 3 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar 22 kişilik futbol maçı değil ,bunun istihbarat yönü var diplomatik yönü bar lojistik ve destek yönü var oradaki aşıretlerle uzlaşı yönü var var da var bekleyelim böyle şeyler aceleye gelmez
    Cevapla
  • Adnan 3 yıl önce Şikayet Et
    Allahim otadoguyu kan golune cevirmek isteyen icerdeki ve disaridaki duyayi somuren kan emicilere firsat verme yarabbi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'li belediyelerde akraba kıyağı: Liyakate değil kan bağına bakılıyor
İsrail İran'a saldırdı! Türkiye'den son dakika açıklaması