Eski Fransa Başbakanı Fillon'a yolsuzluktan hapis cezası

Fransa’nın eski başbakanlarından François Fillon, yargılandığı ‘göstermelik iş’ davasında beş yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Eski Fransa Başbakanı Fillon'a yolsuzluktan hapis cezası
Eski Fransa Başbakanı Fillon'a yolsuzluktan hapis cezası
GİRİŞ 29.06.2020 20:07 GÜNCELLEME 29.06.2020 20:07
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Eski Fransa Başbakanı François Fillon, eşi ve çocuklarını gerçekte çalışmadıkları halde kamu kaynaklarından faydalandırmaktan suçlu bulundu.

Bu cezanın üç yılı ertelenirken, ayrıca 375 bin euro para cezası ödemesine de hükmedildi. Ayrıca Fillon'a 10 yıl seçilme yasağı da getirildi.

Fillon yolsuzluk suçundan 3 yılı ertelenmiş toplam 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Ayrıca 375 bin euro para cezası ödenmesine ve 10 yıl seçilme yasağı getirilmesine hükmedildi.

Kararın ardından açıklama yapan Fillon'un avukatı Antonin Levy, cezanın 'adil olmadığını' savunarak temyize gideceklerini belirtti. 

YORUMLAR 3
  • Cucumber 3 yıl önce Şikayet Et
    Madem adam yolsuzluğun babalarından biri neden getirdiniz bunu o yüksek mevkiye ... Şu anki Cumhur başkanlarıda öyle ( Macron ) adam tam bir İslam ve Türkiye karşıtı ayrıca hayla 19 Afrika ülkesinden sömürge vergisi almasına rağmen geliyor Türkiye sömürüyor falan diyor. Allah akıl fikri versin hocam... Umarız bundan sonraki Fransız mevkileri normal birisi olurda zannetmiyorum. Allah ( CC ) ülkemize ve Dünya'ya akıl versin ve hayırlı gelecekler nasip etin... EVDEKAL alalım ve maskesiz çıkmayalım. Çok mu zor lan !?
    Cevapla
  • onrat38 3 yıl önce Şikayet Et
    kılıçdaroğlunun torunu bebekken sigortalı oldu Türkiyede olsa ceza almazdı
    Cevapla
  • Abdullah kul. 3 yıl önce Şikayet Et
    Avrupalılar yolsuzluk yaparmıydı. Avrupa Amerika sevdalıları ; dünyanın en büyük yolsuzluğunu onlar yapar. Neden biliyor musunuz. Çünkü onlar bütün insanları sömürüyor.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İstanbul Valiliği duyurdu! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 96 vatandaş tahliye edildi
IMF'den Türkiye açıklaması