Yunanistan Ortodoks Kilisesi Lideri'nden küstah Ayasofya çıkışı: Cesaret edemezler

Ayafosya konusu gündemdeki yerini korumaya devam ederken, yapının müze statüsünden camiye çevrilmesi konusuna Yunanistan'dan yoğun tepki gösteriyor. Son olarak Yunan Ortodoks Kilisesi Lideri, Atina ve Yunanistan Başpiskoposu Ieronymos, "Türkiye’nin Ayasofya’yı camiye dönüştürmeye cüret edebileceklerini sanmıyorum" dedi.

Yunanistan Ortodoks Kilisesi Lideri'nden küstah Ayasofya çıkışı: Cesaret edemezler
Yunanistan Ortodoks Kilisesi Lideri'nden küstah Ayasofya çıkışı: Cesaret edemezler
GİRİŞ 06.07.2020 12:35 GÜNCELLEME 06.07.2020 12:44
Bu Habere 323 Yorum Yapılmış

Ayasofya'nın ibadete açılması konusu Türkiye'nin gündemindeki yerini korurken, uluslararası gündemde de en çok konuşulan konulardan biri. Geçtiğimiz hafta pek çok yabancı medya kuruluşunda açıklamalar, yazılı ve görsel haberler yer almıştı.

 

 

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Fransa Dışişleri Bakanlığı ve Rusya Ortodoks Kilisesi Ayasofya’nın statüsünün korunması çağrısında bulunurken konuyla ilgili en son açıklamayı Yunanistan Başpiskoposu Ieronimos yaptı.

"CESARET EDEMEZLER"

Yunan basınına konuşan Başpiskopos Ieronimos küstah ifadeler kullnarak, Ayasofya'nın camiye çevrilemeyeceğini ifade etti.

 

 

Yunan Kathimerini'de yer alan habere göre Başpiskopos Ieronimos, “Türkler ellerinde ne varsa bunu oynar. Ayasofya da o oyunlardan biri. Bunu yapmaya cüret, cesaret edebileceklerini sanmıyorum” diye konuştu.

AYASOFYA'NIN İBADETE AÇILMASI

İstanbul’un fethinin 567. yıldönümünde Fetih Suresi’nin okunmasının ardından ibadete açılması gündeme gelen Ayasofya’nın camiye çevrilmesi için açılan dava 1 Temmuz tarihinde görüldü. Ayosofya’yı camiden müzeye çeviren 24 Kasım 1934 tarihli Bakanlar Kurulu kararının iptal edilmesi için açılan davada karar için Danıştay 10. Dairesi’nde duruşma yapıldı. Duruşmaya, 2005’te Ayasofya’nın yeniden ibadete açılması için hukuk mücadelesini başlatan Sürekli Vakıflar Tarihi Eserlere ve Çevreye Hizmet Derneğinin kurucu başkanı İsmail Kandemir, dernek avukatı Selami Karaman, Cumhurbaşkanlığı avukatı katıldı.

Tarafların dinlenilmesinin ardından Danıştay 10. Dairesi Başkanı Yılmaz Akçil, kararın daha sonra açıklanacağını belirterek duruşmayı sonlandırdı. Daire, tarafların beyanlarını ve dosyayı değerlendirerek bir karara varacak. Yasa uyarınca karar, 15 gün içerisinde açıklanması gerekiyor. Ancak Daire’nin bugün dahil en kısa sürede içerisinde milyonların merakla beklediği söz konusu kararı açıklayabileceği ifade ediliyor. Daire, Ayasofya’yı müzeye dönüştüren Bakanlar Kurulu kararını hukuka aykırı bulur ve söz konusu kararı iptal ederse, Ayasofya’nın 86 yıl sonra tekrar cami yapılmasının önü açılmış olacaK.

Ayasofya’nın ibadete açılmasıyla ilgili Danıştay süreci devam ederken. Kararın 15 gün içinde açıklanması bekleniyor.

YORUMLAR 323
  • ismailbey 3 yıl önce Şikayet Et
    kimse kılıç hakkımızı sorgulayamaz biz onu kanla aldık kahbe bizansı tarihe gömdük herkes haddi bilecek bi papaz bozuntusu TÜRKİYE CUMHURİYETİNE RACON KESEMEZ SEN KİMSİN Kİ YILARI BOZUK DİN İŞLERİ DEVLET İŞLERİ SİZİN LAİKLİĞİNİZ DİN İSTİSMARINIZDAN TAKİYENİZDEN BIKTIK ADAM OLUN...
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Açtık bile haberleri geç alıyorsun herhalde. Tabi ömür dediğin neki..anlamadan geçer bazılarına
    Cevapla
  • Mustafa 3 yıl önce Şikayet Et
    Açtık bile papaz. Gel sende iman et. Ayasofya ölene kadar seninde olsun.
    Cevapla
  • vatandaş 02 3 yıl önce Şikayet Et
    açtık bile
    Cevapla
  • isabet 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu papaz oğlu papaz uyuyakalmış aloooo
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tarihi ziyaret sonrası MSB'den Irak mesajı: Hazırız!
Süleyman Soylu sessizliği bozdu! 3 isme tepki gösterdi