Trump'tan basına koronavirüs tepkisi: Yalancısınız!

ABD Başkanı Donald Trump, resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda basına yüklendi. Trump, ''Çin virüsü kaynaklı ölümler, yüzde 39 düştü, test sistemimiz ise dünyada lider konumda. Peki neden yalancı basın bunları haber yapmıyor? Bunun tek bir nedeni var çünkü onlar yalancı basın." dedi.

Trump'tan basına koronavirüs tepkisi: Yalancısınız!
Trump'tan basına koronavirüs tepkisi: Yalancısınız!
GİRİŞ 07.07.2020 00:05 GÜNCELLEME 07.07.2020 00:10
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

ABD Başkanı Trump ise Twitter'dan yaptığı açıklamada, basının Kovid-19 salgınına ilişkin haberlerini eleştirdi.

Kovid-19 için "Çin virüsü" ifadesini kullanan Trump, "Çin virüsü kaynaklı ölümler, yüzde 39 düştü, test sistemimiz ise dünyada lider konumda. Peki neden yalancı basın bunları haber yapmıyor? Bunun tek bir nedeni var çünkü onlar yalancı basın." değerlendirmesinde bulundu.

''OKULLAR SONBAHARDA AÇILMALI''

 

 

ABD Başkanı Donald Trump, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri çerçevesinde kapatılan okulların, sonbaharda açılması çağrısında bulundu. 

Trump, Twitter'dan yaptığı açıklamada, Kovid-19 vakalarına ilişkin değerlendirmede bulundu ve Demokratlara tepki gösterdi. Kovid-19 önlemleri çerçevesinde bazı eyaletlerdeki okulların, sonbahar döneminde eğitim öğretime başlamayacağının açıklanmasına ilişkin Trump, "Okullar sonbaharda açılmalı." ifadesini kullandı.

TRUMP'TAN TWİTTER'DA "SON DAKİKA" PAYLAŞIMI

Trump, ülkede düşen ölüm oranlarına ilişkin ise "son dakika" başlığıyla yaptığı paylaşımda, "Son dakika: ABD'deki Çin virüsü salgınında ölüm oranları, dünya sıralamasında neredeyse en düşük seviyeye ulaştı." değerlendirmesinde bulundu.

Ülke ekonomisinin de hızlı bir geri dönüş sürecine girdiğini vurgulayan Trump, Demokratlara ve Demokrat Başkan Adayı Joe Biden'a yüklendi. 

Trump, "Demokratlar, salgının ilk döneminde yoğun bir şekilde enfekte olan Çin'e seyahat yasağı getirmezdi ve bu nedenle çok daha fazla kişi ölürdü. Biden, şimdi bunu kabulleniyor." ifadelerini kullandı. Kovid-19'dan en çok etkilenen ülke konumunda bulunan ABD'de yaklaşık 3 milyon kişi virüse yakalanırken, 132 binden fazla kişi yaşamını yitirdi.

BEYAZ SARAY'DAN DA AÇIKLAMA GELMİŞTİ

Beyaz Saray Sözcüsü Kayleigh McEnany, ABD'de tespit edilen yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) bulaştığı kişilerin yüzde 99'u için zararsız ve ülkedeki ölüm oranının oldukça düşük olduğunu söyledi. 

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 11
  • M.kılınç. 3 yıl önce Şikayet Et
    Dünyaya saldığınız sitonis fitmenin şiödi siz esiri oldunuz
    Cevapla
  • KRAL 3 yıl önce Şikayet Et
    aferin böyle devam et sen çok zekisin =)
    Cevapla
  • Türküngücü 3 yıl önce Şikayet Et
    turp bize göre çok başarılı devamet turp devamet bu gidişle abd btecek
    Cevapla
  • serkan 3 yıl önce Şikayet Et
    adam basın konusunda haklı, dünya da başın çeken, basın dedikleri şey Nemrut gibi, istediğini öldürüyor, istediğini kaldırıyor, gayrı resmi dünyayı yönetmeye talip ve zaten de bir şekilde bunu yapıyor. insanları manipüle edebilen bu savaşı kazanıyor.
    Cevapla
  • Hacivat 3 yıl önce Şikayet Et
    Yalanci basin kaostan besleniyor teröre propaganda yapiyor cezalandirilmali
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yine başladılar! Seçime 2 gün kala anket operasyonu
Ankara’daki Aleviler Turgut Altınok’u destekleme kararı aldı!