Rusya ve Çin'den Suriye vetosu!

Son Dakika Haberi; Rusya ve Çin, Suriye'de yaklaşık 3 milyon kişiye BM yardımlarının gönderilmesine imkan tanıyan mekanizmanın yenilenmesini veto etti. Rusya ve Çin'in vetosunun ardından iki sınır kapısı da 10 Temmuz'da mekanizmanın görev süresinin dolmasıyla yardım konvoylarının geçişine kapanmış olacak. Suriye'ye sınır ötesi yardımların yapılabilmesi için BMGK kararı gerekiyor.

Rusya ve Çin'den Suriye vetosu!
Rusya ve Çin'den Suriye vetosu!
GİRİŞ 08.07.2020 00:12 GÜNCELLEME 08.07.2020 00:52
Bu Habere 39 Yorum Yapılmış

Birleşmiş Milletler (BMGK) Güvenlik Konseyi, 2014'ten beri Suriye'ye sınır ötesi uluslararası yardımların yapılmasına olanak sağlayan ve 10 Temmuz'da görev süresi dolacak olan mekanizmanın yenilenmesini oyladı.

Almanya ve Belçika tarafından konseye sunulan karar tasarısı, Rusya ve Çin tarafından veto edildi. 

YARDIMLAR SADECE TÜRKİYE ÜZERİNDEN GİDİYORDU

Suriye'ye, mevcut BMGK kararı doğrultusunda sadece Türkiye üzerinden iki sınır kapısından, Öncüpınar karşısındaki Babüsselame ve Cilvegözü karşısındaki Babülhava'dan uluslararası yardımlar yapılabiliyor.

İDLİB'DE HALKIN YÜZDE 70'İ YARDIMA MUHTAÇ

BM'ye göre Suriye'nin kuzey batısında İdlib'de yaşayan 3 milyona yakın kişinin yüzde 70'i insani yardıma ihtiyaç duyuyor.

BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA), Türkiye üzerinden iki sınır kapısından ocak ayından beri 1613'ü Öncüpınar'dan olmak üzere Suriye'ye 8 bin 468 yardım konvoyu gönderdi.

GEÇEN YILKİ VETODA YARDIM GİDEN 4 SINIR KAPISI 2'YE DÜŞÜRÜLMÜŞTÜ

Geçen yıl ikisi Türkiye'den olmak üzere Suriye'ye yardımların yapıldığı 4 sınır kapısı bulunurken, Rusya ve Çin'in vetosunun ardından bunlar 2'ye indirilmişti. Suriye ve Ürdün arasındaki er-Remse ve Irak ile olan El-Yarubiyye sınır kapıları yardımların girişine kapatılmıştı.

YORUMLAR 39
  • Murat 3 yıl önce Şikayet Et
    Allahın gazabına uğrasınlar bunlar ve desdekleyenler.
    Cevapla
  • günü gelecek 3 yıl önce Şikayet Et
    insani yardımı veto eden rusya ve çin insan olmadığını ispatladı. yaptıkları katliamlar yetmedi, yardımlarada engel oluyorlar. şunu bir kenara yazsınlar; ne ekersen onu biçersin.
    Cevapla
  • niksarlı 3 yıl önce Şikayet Et
    zorda kalan müslüman alemine yardım yerine savaşı durdursanızya,,,,eyyyy kafirler eninde sonunda helak olacaksınız.....kanlı ellerinizi islam aleminin üzerinden çekin.....ve dünyanın beşten olduğunu sizde kabül edeceksiniz..
    Cevapla
  • İzmir 3 yıl önce Şikayet Et
    Dünya 5 ten büyüktür ün kanıtı, dünyanın kaderi 5 ülkenin dudakları arasında olamaz
    Cevapla
  • millet 3 yıl önce Şikayet Et
    rusya ve çin yahudilere arzı meudda yer açmak için planın içindeler N.Erbakan derdi yıllar önce kaldıki hdp li vekil çıkıp demedimi vadedilmiş toparakları alacağız
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hakan Fidan ilk kez detaylı anlattı! 7 Şubat MİT krizi neden yaşandı?
Haftaya damga vuran pozisyonun VAR kayıtları açıklandı