Hapis süresi biten adam 5 yıl daha cezaevinde kaldı

Samoa'da 2008'de cezaevine giren Sio Agafili'ye verilen iki cezanın eş zamanlı olarak çekildiği fark edilmeyince Agafili cezası bitmesine rağmen 5 yıl daha cezaevinde kaldı.

Hapis süresi biten adam 5 yıl daha cezaevinde kaldı
Hapis süresi biten adam 5 yıl daha cezaevinde kaldı
GİRİŞ 08.07.2020 14:33 GÜNCELLEME 08.07.2020 14:33
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

45 yaşındaki Sio Afagili'nin normal şartlarda 2015'in Aralık ayında tahliye edilmesi gerekiyordu. Agafili, bu sene başka bir konu için mahkemeye gittiğinde hakim hatayı fark etti.

 

 

"CEZAMIN NE ZAMAN BİTECEĞİNİ KİMSE SÖYLEMEDİ"

Üç çocuk babası olan Agafili, Samoa Observer'a verdiği röportajda, "Kimse bana hapis cezamın ne zaman biteceğini söylemedi ki" dedi.

"Parmaklıklar arkasında günleri takip etmeyi bıraktım" diyen Agafili, "Ne zaman çıkacağım hakkında pek bir şey hatırlamıyordum. Sadece cezamı çekmem gerektiğini biliyordum" ifadelerini kullandı.

 

 

Agafili ilk olarak 2008'in Kasım ayında hırsızlıktan suçlu bulunmuş ve 7 yıl hapis cezasına çaptırılmıştı. Samoalı adam iki ay sonra başka bir hırsızlık davasında da suçlu bulundu ve 5 yıl hapis cezasına çaptırıldı. Samoa yasalarına göre Agafili'nin bu iki cezayı aynı anda çekmesi ve 2015'in Aralık ayında serbest bırakılması gerekiyordu.

YORUMLAR 1
  • fehm 3 yıl önce Şikayet Et
    milletin malını çalanın ömründen çalarlar...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP'deki para sayma görüntüleriyle ilgili yeni gelişme
Meteoroloji'den uyarı! Kara bulut gibi çökecek! Dışarı çıkmayın...