Rusya iki kez veto etmişti! BMGK'dan Suriye kararı

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), Rusya'nın Türkiye üzerinden Suriye'ye insani yardım gönderilmesini 2 kez veto etmesinin ardından, Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan yardımların 1 yıl devam etmesi konusunda anlaşma sağladı. Suriye'ye insani yardımlar daha önce 4 sınır kapısı üzerinden yapılırken geçen sene bu sayı 2'ye inmişti.

Rusya iki kez veto etmişti! BMGK'dan Suriye kararı
Rusya iki kez veto etmişti! BMGK'dan Suriye kararı
GİRİŞ 12.07.2020 02:02 GÜNCELLEME 12.07.2020 02:07
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

BMGK, Suriye'ye 2014 yılından beri insani yardımların girişine olanak sağlayan mekanizmayı görev süresinin dolmasının ardından 5'inci girişimde yenileyebildi. 

13 ÜLKE DESTEK VERDİ 3 ÜLKE ÇEKİMSER KALDI

Almanya ve Belçika tarafından BMGK'ye sunulanan karar tasarısına 13 ülke destek verirken, Rusya, Çin ve Dominik Cumhuriyeti çekimser kaldı. 

YARDIMLAR TEK SINIR KAPISINDAN YAPILACAK

BM Güvenlik Konseyi, Rusya'nın vetosunu önlemek ve mekanizmanın yenilenebilmesi için Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan vazgeçti, yardımların yapıldığı sınır kapısı sayısı 1'e indirildi. 

CİLVEGÖZÜ KARŞISINDAKİ BABÜLHAVA 1 YIL DAHA AÇIK TUTULACAK

Karara göre, Öncüpınar Sınır Kapısı karşısındaki Babüsselame yardımların girişine kapatılırken, Cilvegözü karşısındaki Babülhava 1 yıl daha açık tutulacak ve insani yardımlar yeniden başlayacak. 

İDLİB'DE 2,8 MİLYON KİŞİYE YARDIM GÖNDERİLİYOR 

BM Babüsselame'den, Halep'in kuzeyinde yerinden edilmiş yardıma muhtaç 300 bin Suriyeliye ulaşıyordu, açık kalacak Babülhava'dan ise İdlib'de 2,8 milyon kişiye yardım gönderiliyor. 

Suriye'ye insani yardımlar daha önce 4 sınır kapısı üzerinden yapılırken, Rusya geçen sene Suriye ve Ürdün arasındaki er-Remse ve Irak ile olan El-Yarubiyye sınır kapılarını da yardımların girişine kapatmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 19
  • Diriliş ve Uyanış 3 yıl önce Şikayet Et
    Aynı duruma düşesin Rusya sende yardım isteyecek duruma düşesin dünyadan yardım isteyesin ama kimse yardım etmeye
    Cevapla
  • erdemir 3 yıl önce Şikayet Et
    dunya 5 ten buyuktur diye bosa demiyor reis
    Cevapla
  • Sabir 3 yıl önce Şikayet Et
    Yav dominik cumhuriyetinin suriyeyle ne isi alakasi var. Kactane yardim kapisinin acilip kapanacanini rusyayami bagliymis. Ne islerdönüyor orda. BMGK ist en iyisi cözün zaten bir ise yaramiyor. Türkiyemizde buna benzer birsey kurmali
    Cevapla
  • Muhittin Aksoy 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu 5 daima Üyeyi BM de oylama yapip kaldirilmasi daha iyi olur .Hrsiz vekatil bu 5 ülke.keni cikarlari icin baska insanlari kullaniyorlar ve öldürüyorlar.
    Cevapla
  • Hancı 3 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim felaketlerinizi artirsin kendi dertlerinizden baska seylerle ugrasamayacak hale gelesiniz. Coluk cocugu katleden ac susuz birakan zalimlerin uzerine olsun Allah C.C. ve tum yaratilanlarin laneti.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TCG Anadolu ilk kez NATO tatbikatında
Kassam görüntüleri yayınladı, İsrail karıştı! Netanyahu’nun evinin önüne yığıldılar