Teneffüste Türkçe konuşan öğrencilere ceza

Almanya’nın Baden-Württemberg eyaletine bağlı Heidelberg kenti yakınlarında bulunan bir okulda, arkadaşları ile okul bahçesinde Türkçe konuşan 9 yaşındaki öğrenciye öğretmeni tarafından ceza verildi.

Teneffüste Türkçe konuşan öğrencilere ceza
Teneffüste Türkçe konuşan öğrencilere ceza
GİRİŞ 15.07.2020 10:09 GÜNCELLEME 15.07.2020 10:09
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Öğretmeni üçüncü sınıfa giden öğrencisinden ceza olarak bir ders kağıdının yarısına kadar okulda niye Almanca konuşması gerektiği yazmasını istedi. Öğrencinin "Neden okulda Almanca konuşuruz“ sorusuna verdiği cevaplar şu şekilde: "Çünkü çocuklar okulda Almanca konuşur. Almanya'da resmi dil Almancadır. Siz bizim Almanca konuşmamızı istiyorsunuz. Okullar Alman. Biz Türkçe konuşursak çocuklar bizi anlamaz. Anadilde konuşmamalıyız. Daha iyi Almanca konuşmamız için. Sadece bu kadar biliyorum"

Öğrencinin velilerinin öğretmen ile konuşup yaptığının doğru olmadığını belirtmeleri de öğretmenin konu ile ilgili fikrini değiştirmedi. Aile bunun üzerine hukuki yola başvurdu. Ailenin Avukatı Yalçın Tekinoğlu, "Okul bahçesinde veya ders haricinde çocukların kendi aralarında Türkçe konuşması yasaklanamaz. Ceza verilebilmesi için önceden belirlenmiş bir yasağın olması gerekir" şeklinde konuştu.

Tekinoğlu, "Öğretmen bu şekilde bir ceza verebileceğini söylüyor. Ailenin veya başkasının bu cezaya karşı çıkamayacağını söylüyor.' Fakat bu şekilde bir ceza veremez bu hukuka aykırı. Ailenin görüşme isteği korona önlemleri sebebi ile email veya telefonla yapılması istenmiş. Onlarda o şekilde görüşmüşler. Daha sonra tepkiler büyüyünce okul yönetimi yüz yüze görüşmek istemiş" ifadelerini kullandı. Diğer bir öğrencininde ceza aldığına değinen Tekinoğlu, "Diğer öğrencinin ailesi bu konuda şikayetçi olmadı. Öğrenci aynı şekilde ceza ödevini öğretmenine vermek zorunda kaldı" dedi. Öğretmeni bakanlığa şikayet edeceklerini söyleyen Tekinoğlu, tazminat haklarının olup olmadığını da araştıracaklarını söyledi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 21
  • Vatandas 3 yıl önce Şikayet Et
    Yaziklar olsun Nokta Isim Sahiza buyuklerimiz gelmis 1968lerde buralara Bizler cocuklarimiz burda dogdu artik 3/4 nesil oldu avrupada. Simdi avrupa Bizim HAKKIMIZI VERSE KAC TANE Turk doner Vataninna acaba? Herkes doner. Zamanin buyuklerimiz ailesi akrabalarini dostlarina yardim etmisler 75% ve Simdi HIC bir akraba kardesleri yurt disinda ki kardesine hakkini geri vermiyor kimse bilmez yurt disindaki Turkerin derdini bilen bilir anlar..
    Cevapla
  • Semra 3 yıl önce Şikayet Et
    İşte bizim Suriyelilere yapmamız gereken de budur devlet çok serbest bıraktı bunları istedikleri gibi at koşturuyorlar
    Cevapla
  • Burdan Selam Vatnima 3 yıl önce Şikayet Et
    Bizler burda dogduk buyuduk. Turkce konusma nerdeyse her okulda yasakdi simdi 2020 yilindayiz artik cocuklarimiza tamamen yasak konustuklari anda azarlaniyorlar Ne yazik cocuklarimiz Hollandaca veya Almanca konusuyor Evde ne kadar biz Turkce konusmalarini istesekde Turkiyenin Plotikasi uzerinde Bizlere eziyet ediyorlar
    Cevapla
  • .... 3 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa'daki rahatlığı bırakamadığınız için buraya gelmiyorsunuz olay bu!
    Cevapla
  • gurbetci 3 yıl önce Şikayet Et
    Okuldan okula ögretmenden müdüre degisir biz okulda ögretmenw türkce ögretiyorduk almanca dersinde
    Cevapla
  • Mahmut 3 yıl önce Şikayet Et
    Yıllardır aynısını ve daha fazlasını kendi insanına yapan 'devletin çocuklarından' böyle tepkiler görmek hayret verici.. Ne diyeyim size kafir tek millet mi dediğiniz gibi? ..
    Cevapla
  • Cihat 3 yıl önce Şikayet Et
    Neden hayret ediyosun o zamanlar devleti eleştirip bununla mücadele ettik sistemi değiştirdik,türk devleti yapınca kötü, avrupa yapınca iyi bişeymi medeniyetmi oluyo şimdi
    Cevapla
  • Türkoğlu 3 yıl önce Şikayet Et
    O dediğin devlet anlayışı çoktan çöp oldu, yeni devlette böyle bir örnek göster sana hak vereyim. Küfür tek millettir diyen biz değil bizatihi Allah'ın kendisidir. Sen hangi milletten olduğuna karar ver
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı duygulandıran hediye!
Süresiz nafakayla ilgili dikkat çeken emsal karar!