Almanya‘da teneffüste Türkçe konuşan öğrencilere ceza

Almanya’nın Baden-Württemberg eyaletine bağlı Heidelberg kenti yakınlarında bulunan bir okulda, arkadaşları ile okul bahçesinde Türkçe konuşan 9 yaşındaki öğrenciye öğretmeni tarafından ceza verildi.

Almanya‘da teneffüste Türkçe konuşan öğrencilere ceza
Almanya‘da teneffüste Türkçe konuşan öğrencilere ceza
GİRİŞ 15.07.2020 10:16 GÜNCELLEME 15.07.2020 10:16
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Öğretmeni üçüncü sınıfa giden öğrencisinden ceza olarak bir ders kağıdının yarısına kadar okulda niye Almanca konuşması gerektiği yazmasını istedi.

"ÇOCUKLAR BİZİ ANLAMAZ"

Öğrencinin "Neden okulda Almanca konuşuruz“ sorusuna verdiği cevaplar şu şekilde:

"Çünkü çocuklar okulda Almanca konuşur. Almanya'da resmi dil Almancadır. Siz bizim Almanca konuşmamızı istiyorsunuz. Okullar Alman. Biz Türkçe konuşursak çocuklar bizi anlamaz. Anadilde konuşmamalıyız. Daha iyi Almanca konuşmamız için. Sadece bu kadar biliyorum"

ÖĞRENCİLERE CEZA

Öğrencinin velilerinin öğretmen ile konuşup yaptığının doğru olmadığını belirtmeleri de öğretmenin konu ile ilgili fikrini değiştirmedi. Aile bunun üzerine hukuki yola başvurdu. Ailenin Avukatı Yalçın Tekinoğlu, “Okul bahçesinde veya ders haricinde çocukların kendi aralarında Türkçe konuşması yasaklanamaz. Ceza verilebilmesi için önceden belirlenmiş bir yasağın olması gerekir“ şeklinde konuştu.

Tekinoğlu, “ 'Öğretmen bu şekilde bir ceza verebileceğini söylüyor. Ailenin veya başkasının bu cezaya karşı çıkamayacağını söylüyor.' Fakat bu şekilde bir ceza veremez bu hukuka aykırı. Ailenin görüşme isteği korona önlemleri sebebi ile email veya telefonla yapılması istenmiş. Onlarda o şekilde görüşmüşler. Daha sonra tepkiler büyüyünce okul yönetimi yüz yüze görüşmek istemiş“ ifadelerini kullandı.

Diğer bir öğrencininde ceza aldığına değinen Tekinoğlu, “Diğer öğrencinin ailesi bu konuda şikayetçi olmadı. Öğrenci aynı şekilde ceza ödevini öğretmenine vermek zorunda kaldı“ dedi. Öğretmeni bakanlığa şikayet edeceklerini söyleyen Tekinoğlu, tazminat haklarının olup olmadığını da araştıracaklarını söyledi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 18
  • Murat 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu köpekliktir resmen. Bu kanı bozuk tahta kuruları bizim insanımızı asimile etmek için her yolu deniyor. Entegrasyon diyorlar ama asimilasyonu kast ediyorlar. Die Welt gazetesinde neden Türk’ler kendi içlerinde yaşıyor neden %98’e yakını Türklerle evleniyor diye zırvalıyordu. Açık açık asimile olmuyorlar diye dert yanıyorlar işte. Bir insanın en doğal hakkıdır kendi ana dilinde konuşması.
    Cevapla
  • Vatandas 3 yıl önce Şikayet Et
    bizde burda sizin gibi giderlerimiz var yetmiyor TR de akraba dost derken isterler Bizler burda yasiyorsak bizlerde buranin meraklisi degiliz burda dogduk buyuduk. Tr de sorunumuz Tr herhangi bir hastane, belediye,hava Alani,vs isin olur, ordaki isci Senden cok bilgili havali tavirlar veya tehdit eder gibi argo konusmasi olur bundan Bizler Tek sikayetci degiliz Tr’deki vatandas dahil sikayetci bundan Yazik diyorum vatandasin isi olmasa zaten calisanlarin isi olmaz vatandasa hizmet edecegine cahilce hareket Eden konusan cok biz bunlari yasamiyoruz yurtdisinda... Anlayan zaten alamistir belki siz alamadiniz Ahmet bo
    Cevapla
  • osman yigit 3 yıl önce Şikayet Et
    Kürtlere zulüm yapıyormuş Türkiye pkk ve benzerlerini besleyen Almanya ne oldu sana?
    Cevapla
  • orhan 3 yıl önce Şikayet Et
    Bende almanyadan yaşıyorum. Bu gibi çirkin yaklaşımlar özgürlük kısıtlaması hiç yakışmatan Bi yaklaşım. insanlar kendi hak ve özgürlüklerine sahip çıkabilirler ve bizim çocuklarımız Türkçe konuşur Almanca bildiği kadar Türkçede biliyor. heleki eğitim aşamasındaki çocuklarımıza bu yapılıyorsa, burdan bende aileye seslenmek istiyorum bakın burda imkanlarınız kısıtlı zor durumda olabilirsiniz ama vallahi bize köyümüz ovamız yeter bu almanyadan da bin kat iyidir. varsa şansınız ayragımızın dalgalandığı okullarımızın çatısı altında eğitimin nanın çocuklarımıza dahada faydası vardır. Ve imkanlardan burdan kat kat iyidir.
    Cevapla
  • Sonsuz hafıza 3 yıl önce Şikayet Et
    Özgürlükler dünyası Amerika ve Avrupa özgürlüğe bak . Biz teröristi içeri atarız basın özgürlüğü diye bir tarafını bayrak edersiniz. Bu çocuk yahu konuştuğu dil ile mi Almanya ya zarar verecek. Vay vay vay. Kendi ordusu olmayan Amerika nin korumasına muhtaç Almanya ya bak. Sosyal demokrasinize tüküreyim.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Paşinyan: 1915 travmasını atlatmalıyız
İBB'nin metro beceriksizliğinde yeni adres: Tam 5 gündür kapalı!