İspanya Kralına Katalanlardan kötü sürpriz

İspanya'da yaklaşık 2 bin yolcuyu etkileyecek şekilde hızlı tren yolunu sabote eden ve Kral'ın olduğu bölge yakınlarında gösteri düzenleyen ayrılıkçı Katalanlara polis müdahale etti.

İspanya Kralına Katalanlardan kötü sürpriz
İspanya Kralına Katalanlardan kötü sürpriz
GİRİŞ 20.07.2020 19:43 GÜNCELLEME 20.07.2020 19:47

Parlamenter monarşi ile yönetilen İspanya'da, Kral 6'ncı Felipe'nin Katalonya özerk yönetimine yaptığı ziyaret ayrılıkçı gruplar tarafından protesto edildi.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını dolayısıyla ülkedeki 17 özerk yönetimi tek tek ziyaret eden Kral 6'ncı Felipe'nin Katalonya'ya yaptığı ziyaret olaylı geçti.

İspanyol devletine ve monarşiye karşı olan ayrılıkçı Katalan sivil toplum örgütleri, Tarragona kentine gelen Kral 6'ncı Felipe'yi protesto etmek için Barselona'nın Girona ve Figueres şehirleri arasındaki hızlı tren hatlarını sabote etti.

Demiryolu üzerinde lastik yakarak ulaşımı durduran ayrılıkçı grupların eylemi nedeniyle 14 tren seferinin iptal edildiği ve yaklaşık 2 bin yolcunun etkilendiği açıklandı. 

Tarragona'nın Poblet ilçesindeki bir manastırı ziyaret eden Kral'ın geldiği bölge yakınlarında düzenlenen gösteriye ise polis müdahale etti.

Çıkan arbedenin ardından polisin 1 göstericiyi gözaltına aldığı bildirildi.

Öte yandan, Katalonya'da ayrılıkçı siyasi partiler ise polisin göstericilere müdahalesine tepki gösterdi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Uzman isim tarih vererek açıkladı! '7,5'lik deprem bekliyoruz'
Son dakika: İsrail'den İran'a misilleme saldırısı