Sırbistan'dan 'Ermenistan' itirafı!

Ermenistan'ın Sırbistan yapımı silahlarla Azerbaycan'a saldırılarda bulundu iddiasına ilişkin Sırbistan'dan açıklama geldi.

Sırbistan'dan 'Ermenistan' itirafı!
Sırbistan'dan 'Ermenistan' itirafı!
GİRİŞ 22.07.2020 06:38 GÜNCELLEME 22.07.2020 07:04
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

Ermenistan'ın Azerbaycan'a düzenlediği saldırılarda, Sırbistan yapımı havan topları ve diğer silah kullandığı yönündeki haberlerin ardından Sırbistan Ticaret, Turizm ve Telekomünikasyon Bakanı Rasim Ljajic, ülkesinin Ermenistan’a silah sağladığını kabul ederek, “Erivan’a ambargo uygulanmıyor” dedi.

 

 

Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki gerilim devam ederken, Ermenistan'ın Sırbistan yapımı silahlarla Azerbaycan'a saldırdığı iddia edilmişti.

Ermenistan'ın Azerbaycan'a düzenlediği saldırılarda, Sırbistan yapımı havan topları ve diğer silah kullandığı yönündeki haberlerin ardından Sırbistan Ticaret, Turizm ve Telekomünikasyon Bakanı Rasim Ljajic, ülkesinin Ermenistan'a silah sağladığını kabul ederek, "Erivan'a ambargo uygulanmıyor" dedi.

 

 

"2020'DE ERMENİSTAN'A SİLAH SEVKİYATI GERÇEKLEŞTİRİLMİŞTİ"

Ljajic, Nova.rc portalına açıklamasında, "Bu yıl, 2020'de, Ermenistan'a silah sevkiyatı özel bir şirket tarafından gerçekleştirilmişti. 

Devlet şirketleri bu sevkiyatta yer almamıştı. Hangi şirket olduğunu söyleyemem, ama genelde tüfek ve tabanca sağladığı biliniyor, söz konusu olan bir milyon eurodan küçük bir miktar, kargo mayıs veya haziranda teslim edilmişti" ifadesini kullandı.

Ermenistan'a karşı silah ambargosunun uygulanmadığını belirten Ljajic, "Bu tür durumlarda alıcıya hayır demek zor" dedi.

YORUMLAR 34
  • Can 3 yıl önce Şikayet Et
    Islam ve Türk düşmanlığı bu.. rengi ırkı önemli değil. Avrupa Amerika İsrail ermenistan niye islama ve turklere karşı faaliyette.. bu haçlı kafası devam ediyor demek..
    Cevapla
  • türkiye 3 yıl önce Şikayet Et
    biz sırbistana silah satıyor muyuz?
    Cevapla
  • Hacı 3 yıl önce Şikayet Et
    Gayet normal... Niye şaşırıyoruz? Her devlet bu satışları yapıyor. Ayrıca sırp ve ermeniler aynı dini mezhep. Yani işin dini boyutu da var. Bizde Azarbeycana silah veriyoruz, yardım ediyoruz. Ve edeceğizde. Bu birsavaş. Dost diye bişey yok zaten. Menfaat var.
    Cevapla
  • Can Sisli 3 yıl önce Şikayet Et
    Sırplar Ortodoks, Ermeniler ise Gregoryen meshepine sahip ! Bilgi olsun diye yazdım
    Cevapla
  • Serdar 3 yıl önce Şikayet Et
    Sirblari , Kosova üzerinden ezelim .
    Cevapla
  • Tatar 3 yıl önce Şikayet Et
    Kosovanın kendine hayrı yok. Nereye eziyon
    Cevapla
  • Salih 3 yıl önce Şikayet Et
    Esad Toptani Paşa' yı okuyalım.Sonra da Kosova ve Arnavut lara yardım edelim mi ? Diye konuşuruz.Lakin Bosna Can , yardım yaparız
    Cevapla
  • mert 3 yıl önce Şikayet Et
    sırbistan...boşnaklara katliam yapmadımı...unutuldu herhalde...tabi ermenistana yardım eder bunlar aynı zihniyet...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Galatasaray, Adana'da ikinci yarı açıldı! Son sözü Icardi söyledi
Borsa İstanbul'dan tarihi zirve! Rekor üstüne rekor kırıldı