MGK sonrası bildiri yayımlandı! Dünyaya son dakika ilanı

Son dakika haberi...Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki MGK toplantısı 2,5 saat sürdü. Toplantı sonrası yapılan yazılı açıklamada ''Zorbalığa karşı Libya halkının yanında olmayı sürdüreceğiz. Ermenistan'ın barışı bozan saldırganlığını şiddetle kınıyoruz'' denildi.

MGK sonrası bildiri yayımlandı! Dünyaya son dakika ilanı
MGK sonrası bildiri yayımlandı! Dünyaya son dakika ilanı
GİRİŞ 22.07.2020 18:00 GÜNCELLEME 22.07.2020 19:02
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Son dakika: Milli Güvenlik Kurulu (MGK), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı.Beştepe'deki toplantı 2,5 saat sürdü. Toplantı sonrası yazılı açıklama yapıldı.

 

TERÖRLE MÜCADELE VURGUSU

''Sınır ötesindeki terörist unsurlara karşı mücadelenin uluslararası hukuktan doğan haklar çerçevesinde sürdürüleceği ifade edildi.

AZERBAYCAN-ERMENİSTAN GERGİNLİĞİ

Azerbaycan topraklarındaki gayrimeşru işgalini yıllardır sürdüren Ermenistan’ın barışı bozan ve uluslararası hukuku hiçe sayan saldırganlığı şiddetle kınanmıştır. Ermenistan’ın mütecaviz tutumu sonlandırması ve işgal altında tuttuğu Azerbaycan topraklarını terk etmesi gerektiği, Türk milletinin, kardeş Azerbaycan’ın haklı davasında alacağı her türlü karara sahip çıkacağı hatırlatılmıştır.

KIBRIS MESELESİ

Kıbrıs’taki Türk toplumunun mevcudiyeti ile haklarını görmezden gelen ülkelerin ve aktörlerin, Ada’da barış ve istikrar ortamına zarar verebilecek girişimlerine hiçbir suretle müsaade edilmeyeceğinin altı çizilmiş, Doğu Akdeniz’de uluslararası hukuktan kaynaklanan hak, alaka ve menfaatlerimizin korunması konusundaki kati kararlılığımız vurgulanmıştır.

 

MGK'YA CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN BAŞKANLIK ETTİ

Doğu Akdeniz, Libya ve Azerbaycan-Ermenistan gerginliğinin öne çıktığı toplantıya Erdoğan başkanlık etti.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısına başkanlık etti.

YORUMLAR 21
  • mert 3 yıl önce Şikayet Et
    Aziz ülkem Türkiyem ne yapıyorsan doğru yapıyorsun, canımızla, kanımızla imanımızla arkandayız öl de ölelim.
    Cevapla
  • A.A.A 3 yıl önce Şikayet Et
    Yarıda kalmış bir Kurtuluş Savaşımız var, Bunu Tamamlamazsak Dünya Haritasından Silinen biz oluruz.! Bakın bu gün düşmanlık yapan Ülkelerin ismini yazın, Kurtuluş Savaşında mücadele verdiğimiz Ülkelerin aynısı.! Demekki onlar düşmanlığından vazgeçmemiş.
    Cevapla
  • Muratb 3 yıl önce Şikayet Et
    Ermenistana karabağlı terketmesi için 5 gün verin. Sonra girelim. Yoksa daha çok bekleriz
    Cevapla
  • hakan 3 yıl önce Şikayet Et
    meis adadi turk ana karasindan 2 klm uzakta 7 klm kare genisliginde lozanda bu tip burnumuzun dibindeki adalari vermisler.lozan basarisi diye bize senelerce yutturdular simdi meis veya rodos yazin internete burnumuzun dibinde bu basari degil bir hezimet.basari diyenlere bu anlasmayi yirtip yutturun.bu hezimetin doğrusunu anlatin artik.
    Cevapla
  • Yigido58 3 yıl önce Şikayet Et
    Tum sivas reisin emrindedir.hak yolda yuruyoruz onumuze cikan zalimleri ezecegiz.her türk asker doğar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
'Güneş enerjisi'ni kullanarak insanları böyle kandırdılar! 'Tosuncuk'tan daha beter'
Tarım Kredi Market'ten yeni indirim! Yeni liste yayınlandı