'Bu bir savaş ilanıdır' deyip resti çekti: Tereddüt etmeyiz!

Libya İçişleri Bakanı Fethi Başağa, Mısır Meclisinin Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi’ye "Libya’ya müdahale" yetkisi vermesini "savaş ilanı" olarak nitelendirdi.

'Bu bir savaş ilanıdır' deyip resti çekti: Tereddüt etmeyiz!
'Bu bir savaş ilanıdır' deyip resti çekti: Tereddüt etmeyiz!
GİRİŞ 22.07.2020 06:59 GÜNCELLEME 23.07.2020 10:32
Bu Habere 63 Yorum Yapılmış

Bakan Başağa, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Mısır Meclisinin, silahlı kuvvetlerini batı sınırının dışına göndermek için dün verdiği onay, Libya'ya savaş ilanıdır ve Arap Birliği ve Birleşmiş Milletler (BM) anlaşmalarının ihlalidir." ifadelerine yer verdi.

Başağa, "Sınırlarımızın içindeki yabancı bir gücü düşman güç sayarız. Milletimizin egemenliğini, güvenliğimizi ve hürriyetimizi savunmaktan tereddüt etmeyeceğimizi ilan ediyoruz." ifadelerini kullandı.
 
Mısır Meclisi, dün Sisi’ye, "ülkenin ulusal güvenliğini sağlamak için gerekli tüm önlemleri alma yetkisi verilmesi" yönündeki tasarıyı onaylamıştı.
 
 BM NEZDİNDE MEŞRU LİBYA HÜKÜMETİNE KARŞI ALINAN KARAR
 
Mısır Meclisinin kararı, BM nezdinde meşru tek otorite olan Libya hükümetine karşı, ülkenin doğundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter yanlısı Tobruk Temsilciler Meclisinin, Mısır’ın Libya'ya askeri müdahalede bulunmasına yönelik talebinin ardından geldi.
 
Akile Salih’in başkanlığını yaptığı Tobruk Meclisinin açıklamasında, "Eğer Mısır hükümeti, Libya ve Mısır’ın güvenliği konusunda bazı tehlikeler görüyorsa, bölgedeki ulusal güvenliği sağlamak için Mısır ordusunun askeri müdahalesinden memnuniyet duyarız." ifadeleri kullanılmıştı. 

 

 

YORUMLAR 63
  • Müslüman Türk 3 yıl önce Şikayet Et
    Sisi yi tahtan indirip Fifi yapmanin zamani geldi. Müslüman ülkesinde nasil oluyorda üc bes gavur müslümanlari birbirine savastirabiliyor. Misir halki bu herifi linc edmesi gerekir. Neden Korkuyorlar bu herifden. Biz sadece Allah tan korkariz, müslümanim diyen icin böyledir.
    Cevapla
  • misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    libya türkiyenin petrol ihtiyacını karşılayacaksa var gücümüzle libyaya asker cıkaralım senede 42 milyar dolar para veriyoruz petrole.sisi felan hikaye.
    Cevapla
  • Yavuz Selim 3 yıl önce Şikayet Et
    baltacı Mehmed paşanın prut'ta rus katerinaya karşı tereddütü rusyayı başımıza bela etti kıbrısta tereddüt ettik hepsini almadık sonuç ortada libya'da tereddüt edersek her şey sil baştan olur kazanımlarımızı ALLAH CC korusun belki fazlasını kaybederiz neyi bekliyoruz niye sirte cufra üzerine yürümüyoruz ?
    Cevapla
  • Yakub 3 yıl önce Şikayet Et
    Zalim ve zalim yandaşlara karşı en etkili silah hile ve elebaşlarını imha. Çözüm bu. Zalimlere acıyan mazlumlara zulüm eder.
    Cevapla
  • Recep 3 yıl önce Şikayet Et
    Mısır ordusu yerinden kımıldadığı anda ülkede iç savaş çıkar siside bunu biliyor türkiyeyi karşısına alamaz mısır ordusunun türkiye ile başedecek gücü yok bunlar sadece blöften ibaret zaten halk sisiyi istemiyor darbeyle gelen yine darbeyle gider bu böyledir hep siside fazla kalmaz halk darbe yapıp indirir sisiyi eger libyaya orduyu gönderirse
    Cevapla
  • Murat 3 yıl önce Şikayet Et
    inşallah sisi yahudi pisisi ve ekibi defolurlar, mısırın ve müslüman aleminin başına bela olmaktan
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kötü haberi duyurdular: Fenerbahçe o ligde oynayamaz! İşte sebebi
İsrail'i korku sardı! Yaptırımlar gelebilir - Gazete manşetleri