ABD'nin derdi başka! Sinsi Libya hamlesi

Türkiye'nin Libya'da meşru hükümet ile birlikte darbeci Hafter güçlerine karşı sağladığı ilerleme sonrası ABD'den dikkat çeken bir hamle geldi. ABD Büyükelçisi Richard Norland, Libya'nın doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri darbeci Hafter'in siyasi müttefiği Tobruk Temsilciler Meclisi Başkanı Akile Salih'le 'petrol üretimini' görüştü.

ABD'nin derdi başka! Sinsi Libya hamlesi
ABD'nin derdi başka! Sinsi Libya hamlesi
GİRİŞ 23.07.2020 22:55 GÜNCELLEME 23.07.2020 23:04
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

ABD'nin Trablus Büyükelçiliğine ait sosyal medya hesabından yapılan açıklamaya göre Norland, Salih ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Görüşmede, "Libya'nın egemenliğinin desteklenmesi, Ulusal Petrol Kurumu'nun (NOC) ülke çapında petrol üretim faaliyetini sürdürmesinin sağlanması ve Sirte ile Cufra bölgesinde istikrarın temin edilmesiyle başlayarak Libya iç savaşında barışçıl çözüme ulaşılması" konuları ele alındı.

Libya petrolüne hafter darbesi

 

 

Norland, ABD'nin, Libya'daki tüm dış askeri müdahaleleri reddettiğini ve Birleşmiş Milletler (BM) liderliğinde bir diyaloğa tam destek verdiğini ifade etti.

Salih'in başkanlığını yaptığı Tobruk Temsilciler Meclisi, BM nezdinde meşru tek otorite olan Trablus merkezli Libya hükümetine karşı, Libya'da petrol üretimine engel olarak son 6 ayda ülke ekonomisini 7 milyar dolardan fazla zarara uğratan darbeci Hafter'e destek veriyor. 

Libya petrolüne hafter darbesi

MISIR PARLAMENTOSU TRUMP'IN SİSİ İLE TELEFONLA GÖRÜŞMESİ SONRASI LİBYA'YA OLASI BiR MÜDAHALEYİ ONAYLAMIŞTI

3 gün önce Mısır Meclisi, Uluslararası toplum tarafından tanınan Libya hükümetinin Mısır’dan herhangi bir talebi olmamasına rağmen Cumhurbaşkanı darbeci Abdulfettah es-Sisi’ye ülkeye askeri müdahale konusunda yetki verdi. Verilen yetkinin Sisi ve ABD Başkanı Donald Trump'ın görüştüğü aynı gün içinde olması dikkat çekmişti.

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, 20 Haziran'da Libya sınırı yakınlarındaki Hava Kuvvetleri birliklerini ziyareti sırasında, Sirte ve Cufra'nın Mısır'ın kırmızı çizgisi olduğunu söylemiş ve "Mısır ordusunun, gerek duyulması halinde ülke sınırları dışında askeri bir görevde bulunabileceği" mesajını vermişti. Son olarak 9 Temmuz'da Mısır ordusu, Libya sınırı yakınlarında bir askeri tatbikata başlamıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 33
  • Nail ERDOĞAN 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu abd ve fitneci cucuğu israil saman altından su yürütür yaş tahtya basmaz karda yürür izi belli etmez kurt gi yürekli olmaz hep çakallık hainlik yaparlar dünyada en büyük terörist Abd diğerleri çiban ezilir ama yılanın başını ezmek zor kuyruk acısı var amna başı ezilemiyor etrafında koruyan akrepleri var. para ile de arapları satın aldılar. Biz hala teröristsin abd diyemiyoruz neden ?Mevlam şerlerinden korusun
    Cevapla
  • Misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    sisiyi de başa getiren bunlar değil mi?
    Cevapla
  • Türk kadını 3 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim tüm türk devletlerine ve islam alemine elbet yardım ediyor
    Cevapla
  • FATİH 3 yıl önce Şikayet Et
    yüce Allah bize daha fazla güç daha fazla dirayet versin inşallah versin ki kefereleri tek tek adam edelim
    Cevapla
  • FATİH 3 yıl önce Şikayet Et
    parazitler yine hesap peşinde
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Alman polisinden Filistin destekçilerine insanlık dışı müdahale!
 ABD'nin İstanbul Başkonsolosu Eadeh'tan F-16 açıklaması