Yunanistan başbakanından Genelkurmay Başkanı’na: Acil ülkeye dön!

Sismik Araştırma gemisi Oruç Reis'in Meis Adası'nın güney ve doğusunda sismik araştırma faaliyetleri yapacağının belirtilmesinin ardından yaşanan gelişmeler Rum medyasına manşet oldu.

Yunanistan başbakanından Genelkurmay Başkanı’na: Acil ülkeye dön!
Yunanistan başbakanından Genelkurmay Başkanı’na: Acil ülkeye dön!
GİRİŞ 22.07.2020 15:24 GÜNCELLEME 22.07.2020 15:25
Bu Habere 57 Yorum Yapılmış

Rum medyasına göre, Türkiye’nin NAVTEX ilan etmesinin ardından Yunan Başbakanı Miçotakis’in Güney Kıbrıs’ta resmi ziyarette bulunan Genelkurmay Başkanı Floros’u arayarak, ‘Acil ülkeye dön’ dediği öne sürüldü.

 

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, Rum Yönetimi Lideri Nikos Anastasaidis ile Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias de Rum Dışişleri Bakanı Nikos Hristodulidis ile durum değerlendirmesi yaptı. Telefon görüşmeleriyle ilgili yapılan açıklamalarda, Yunanistan ile Kıbrıs Rum Kesimi'nin dayanışma içerisinde olduğu vurgulandı. Türkiye'nin adımı sonrasında Yunanistan Silahlı Kuvvetleri’nin ‘alarma’ geçtiğini manşete çeken Rum Fileleftheros gazetesi, Yunanistan ile Kıbrıs Rum Kesimi arasında açık hat uygulamasına geçildiğini yazdı.

BAŞBAKAN'DAN GENELKURMAY BAŞKANINA: ACİL ÜLKEYE DÖN

 

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis'in Dışişleri Bakanı Nikos Dendias ile başbakanlık binasında yüz yüze görüştüğü, Savunma Bakanı Nikos Panagiotopoulos ve Genelkurmay Başkanı Konstantinos Floros ile de telefonda peş peşe görüşmeler yaptığı belirtildi. Başbakan Miçotakis'in Kıbrıs'ta temaslar yapan Genelkurmay Başkanı Floros'a, acil ülkeye dön mesajı verdiği ifade edildi.

“YUNAN DONANMASININ YÜZDE 85'İ EGE'DE BULUNUYOR”

Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias'in Başbakan Miçotakis ile toplantı sırasında Rum Dışişleri Bakanı Nikos Hristodulidis ile durum değerlendirmesi yapılan bir görüşme gerçekleştirildiği belirtildi. İki bakanın bu süreçte direkt konuşabilecekleri bir hat oluşturuldu. Gazeteye bilgi veren Atina’daki kaynaklar, ‘Yunanistan hükümetinin gelişmeleri soğukkanlılıkla takip ettiğini’ söylerken; Yunanistan Milli Savunma Bakanlığı kaynakları ise ‘Yunan donanmasının yüzde 85’inin Ege’de bulunduğunu ve İzmir bölgesinden güneye kadar Türk donanmasının hareketlerini izlemekte olduğunu’ kaydetti.

“SAVAŞ HAZIRLIĞI TURİZME YANLIŞ MESAJ VERİR”

Alithia gazetesi, ‘Yunan tarafından, hiçbir şekilde panik yaratılmaması, sosyal medyada halkta endişe yaratacak yalan haberler yayılmaması gerektiği’ vurgusu yapıldı. Haberde, “Turizmin sıfırın altında seyrettiği yeni koronavirüs döneminde, savaş hazırlığında bir ülke görüntüsü yanlış mesaj verir” ifadelerine yer verdi.

YORUMLAR 57
  • Tayfun 3 yıl önce Şikayet Et
    Taş çatlasa 2 Milyon Savaşabilecek adam çıkar. Savaştan sonra da oralarını bizim Antalya lı turizmciler ve Kargo Şirkletleri doldurur.
    Cevapla
  • Güzel Türkiyem 3 yıl önce Şikayet Et
    Yunanistana bir hatırlatma, biz başka milletlere benzemeyiz. Sakın yanlış yapayım deme, biz Allah cc nün emrine uyarız. O emir, düşmanla karşılaştığımız zaman asla korkmayız. Savaşmaktan da asla geri durmayız. Bu bizim için yanlış yapana karşı en büyük şereftir. Sizin kalabalık olmanız bizi korkutmaz, bilakis bizi cesaretlendirir. Nitekim ALPARLAN da 1071 de öyle yapmıştı.
    Cevapla
  • Vatan 3 yıl önce Şikayet Et
    Kim takar yunanı rumu ermeniyi paçasına güvenen gelsin geri vites yok yeter artık artisleri kucuk cocuklar gibi hem mızmızlanıyorlar artık Kes lan Osmanlı geri döndü
    Cevapla
  • Tugrul 3 yıl önce Şikayet Et
    Yunan tutuştu...
    Cevapla
  • Mehmet Emin 3 yıl önce Şikayet Et
    yunanlılar dünyanın en cesur ordusuna sahiptir!! tâki TÜRKLERİ karşısında görene kadar!!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TCMB'nin faiz indirim kararı için tarih verildi
İspanya, 4 ülke ile aynı anda Filistin devletini tanımayı planlıyor