Türkiye'nin NAVTEX hamlesi sonrası Bizans bayrağını göndere çektiler

Türkiye'nin NAVTEX ilanının ardından Yunanistan, ABD'den medet ummaya başladı. ABD'nin Dedeağaç'a askeri malzeme taşıyan kargo gemisindeki hareket dikkatlerden kaçmadı.

GİRİŞ 23.07.2020 13:31 GÜNCELLEME 23.07.2020 13:43
Bu Habere 144 Yorum Yapılmış

ABD Donanması, Türkiye sınırına 60 kilometre uzaklıktaki Yunanistan'ın Dedeağaç kentinde askeri varlığını artırmaya devam ediyor.

 

Türkiye, 21 Temmuz’dan itibaren Doğu Akdeniz’de yürüteceği sismik araştırma faaliyetlerine ilişkin Denizcilere Duyuru (NAVTEX) yayınladı.

BİZANS VE YUNAN BAYRAĞI ÇEKTİLER
Yunanistan, araştırmanın yapılacağı bölgenin kendi kıta sahanlığında kaldığını iddia ederken, ABD'ye ait gemide dikkat çeken bir detay yer aldı.

 

ARC Endurance adlı askeri kargo gemisinin grandi direklerine Yunanistan ve Bizans bayrakları çekildi. Söz konusu görüntüler, sosyal medyada paylaşıldı.

DEDEAĞAÇ'A SEVKİYAT

ABD'nin Askeri Deniz Komutanlığı'nın Twitter hesabından da gemiye ilişkin fotoğraflar paylaşıldı.

Paylaşımda, "ARC Endurance, ABD Ordusu 101. Savaş Havacılık Tugayı'na teslimat için Yunanistan'ın Dedeağaç kentine geldi." denildi.

Ayrıca, ABD ve Yunan askeri müttefikleri ve liman ortakları arasında bu ölçekte bir operasyon yürütülmesi için olağanüstü iş birliğinin söz konusu olduğu ifade edildi.

YORUMLAR 144
  • tarık 3 yıl önce Şikayet Et
    topunuz gelin ne mutlu türküm diyene
    Cevapla
  • Murat 3 yıl önce Şikayet Et
    Bizde Osmanlı bayrağı’nı çekseydik. En güzel cevap olurdu
    Cevapla
  • Nesrin Kurnaz 3 yıl önce Şikayet Et
    Yunaninizda batsın, abd nizde batsın. Cehennemin dibine gidesiceler. Belki yakinda atinada deprem olur, 5-6 buyuklugunde kim bilir, de mi?
    Cevapla
  • Mustafa Akın 3 yıl önce Şikayet Et
    Öyle artistlik yapmayla olmuyor bu işler. Ortadoğu ve Afganistandan kemiklerinizi bile toplayamadan kaçtınız be. Şovmen sürüleri.
    Cevapla
  • Misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    Biz TÜRKİYE bayrağını çekelim kaçarlar zaten topu gelirse ozman OSMALI bayrağı çekeriz karadan gemi yürüten fatihin torunlarıyız.çok şükür
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Emekli imam kurduğu sistemle elektrik faturasını 3'te 1 oranında düşürdü
AB'nin derdi Doğu Akdeniz - Gazete manşetleri