Türkiye NAVTEX ilan etti, Yunanistan Genelkurmay Başkanı acil ülkesine döndü

Oruç Reis sismik araştırma gemisinin yapacağı sondaj faaliyetleri kapsamında, Türkiye'nin Meis adasının güneyi ve doğusunda NAVTEX ilan etmesi Yunanistan'da korkuya neden oldu. Güney Kıbrıs'ta bulunan Yunanistan Genelkurmay Başkanı Konstantinos Floros, acil olarak ülkesine geri döndü.

Türkiye NAVTEX ilan etti, Yunanistan Genelkurmay Başkanı acil ülkesine döndü
Türkiye NAVTEX ilan etti, Yunanistan Genelkurmay Başkanı acil ülkesine döndü
GİRİŞ 21.07.2020 21:31 GÜNCELLEME 21.07.2020 22:11
Bu Habere 74 Yorum Yapılmış

Deniz Kuvvetleri Seyir Hidrografi ve Oşinografi dairesi meis ve Rodos arasında kalan bölge için 21 Temmuz-2 Ağustos tarihleri arasında geçerli olmak üzere Navtex mesajı yayınladı. Seyir duyurusunda bu bölgede Oruç Reis, Ataman ve Cengiz Han gemilerinin sismik araştırma yapacağı ilan edildi.

Güney Kıbrıs'ta resmi ziyaretler yapan Floros, Rum Milli Muhafız Ordusu Komutanı Korgeneral Demokritos Gervakis ile görüştü.



ZİYARETİ YARIDA KESEREK ÜLKESİNE DÖNDÜ

Görüşme Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki çalışmaları ele alındı. Floros, Türkiye'nin Meis Adası bölgesi ile ilgili NAVTEX ilan etmesinin ardından ziyaretini yarıda keserek Atina'ya döndü. Floros, Rum Kilisesi Başpiskoposu Hrisostomos ile de bir araya geldi. Rum medyası, Rum Başkanlık ofisi Dışişleri Bakanlığı'nın da konuyu yakından takip ettiğini yazdı.



YUNAN ORDUSU ALARM DURUMUNA GEÇTİ

Yunan basını, Türkiye'nin Rodos ve Meis Adalarının güneyini “bağlayan” NAVTEX mesajının ardından Yunanistan silahlı kuvvetlerinin “alarm durumuna geçtiği” iddiasında bulundu.

Başbakan Miçotakis, NAVTEX'i işaret ederek "Türkiye'nin tahriklerine karşı tek çarenin” yaptırım olduğunu ileri sürdü.

NAVTEX NEDİR?

Navtex, denizcilere, meteoroloji tahminleri, seyir bilgileri, aciliyet, emniyet ve denizde çalışma yapılan sahalar hakkında bilgi veren haberleşme cihaz sistemidir. Ülkelerin Deniz Kuvvetleri, yapacağı eğitim ve tatbikatların bilgisini önceden duyurarak bu sahalara girilmemesi konusunda uyarılarda bulunuyor.

 
YORUMLAR 74
  • HIDIR BUDUR 3 yıl önce Şikayet Et
    Her kötülükten bir iyilik doğar derler. Türkiye'yi ve YunanistanI İKİ cepheli savaşa sokmaya çalışanlar şunu bilmeliller kiiiii ve adım kadar eminimmm kiii " SAVAŞ ÇIKTIĞINDA BIRAKIN TÜRK ORDUSUNU SADECE TRİBÜNLERDEKİ MAÇLARA GİDEN HOLİGAN/FANATİKLERR" olarak atlarlar sandallara, Yunan adalarını işgal edip "bu ada Fener adası, bu ada Galatasaray adası, bu ada Beşiktaş adası olarak isimlendirmezse......
    Cevapla
  • Hasan doğru 3 yıl önce Şikayet Et
    O egede ki adalarımızı masada yunana veren zaatlara bu milletin hakkı haram olsun. Şehitlerimizin gazabı üzerlerine olsun amin.
    Cevapla
  • Mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Şöyle bir hukumet 110 yildir yoktu çok şukur.
    Cevapla
  • Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Desene ekoda yemek davetleri iptal edecek.
    Cevapla
  • dayı 3 yıl önce Şikayet Et
    ha bire sismik araştırma yapıyoruz. Ne gaz var ne petrol ortalıkta dolanıp duruyoruz.
    Cevapla
  • Murat Mert 3 yıl önce Şikayet Et
    Araştırma çalışmaları yıllar alabilir... Senin bu yorumun ne manaya gelir? Bu devleti Batı'ya köle yapmaya çalışanlar tayfasında mısın?
    Cevapla
  • ALC 3 yıl önce Şikayet Et
    Nereden biliyorsun? Devletin tüm bilgilerini görebiliyorsan diyeceğim bir şey yok? Bence Devletine biraz güvenmelisin...
    Cevapla
  • sözün bitti yer 3 yıl önce Şikayet Et
    öyle elimizle koyduğumuz gibi bulalım değil mi, Allah akıl fikir versin, eleştireceğim diye beyinlere savaş açmış bir güruhla karşı karşıyayız
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı