Gazze'de alimler, Rahmet Kapısı Mescidi'nin kapatılmasını protesto etti

Gazze'de Filistinli Alimler Birliği, terör devleti İsrail'in Mescid-i Aksa'nın Rahmet Kapısı Mescidi'ni kapatma kararına karşı protesto gerçekleştirdi. Yapılan açıklamada, İsrail'in Filistin'i işgal etmeye başlamasından bu yana mescitlerin hedef alındığı, mescitlerin yıkılmaya ve kutsal alan olmaktan çıkarılmaya çalışıldığı belirtildi.

Gazze'de alimler, Rahmet Kapısı Mescidi'nin kapatılmasını protesto etti
Gazze'de alimler, Rahmet Kapısı Mescidi'nin kapatılmasını protesto etti
GİRİŞ 23.07.2020 01:00 GÜNCELLEME 23.07.2020 01:00
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Gazze'de Filistinli Alimler Birliği, İsrail'in Mescid-i Aksa'nın doğusunda yer alan Rahmet Kapısı Mescidi'ni kapatma kararına karşı tepki amacıyla protesto gerçekleştirdi. Pankart taşıyan göstericiler, bölgedeki ihlallerin sona erdirilmesini talep etti. Birlik tarafından yapılan açıklamada, İsrail'in Filistin'i işgal etmeye başlamasından bu yana mescitlerin hedef alındığı, mescitlerin yıkılmaya ve kutsal alan olmaktan çıkarılmaya çalışıldığı belirtildi.

Açıklamada, "Özellikle ümmetin bilginlerini her yerden Müslümanların davası için zafer ilan etmeye çağırıyoruz. Çünkü Rahmet Kapısı sadece bir kapı değil, aynı zamanda gurur, haysiyet, büyüklük ve kardeşlik kapısıdır. Sizi Mescid-i Aksa'nızı ve davanızı desteklemek için pozisyon almaya davet ediyoruz. Mescid-i Aksa ve Rahmet Kapısı peygamberlerin mirasıdır" ifadeleri kullanıldı.

Mescid-i Aksa'nın doğu tarafındaki Rahmet Kapısı'na girilen kısım 2003 yılında İsrail işgal güçleri tarafından kapatılmıştı. Rahmet Kapısı 22 Şubat'ta Filistinli yetkililer tarafından açılmıştı. İsrail ise geçtiğimiz haftalarda Rahmet Kapısı Mescidi'nin kapatılmasına karar vermişti.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 2
  • Beta 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah'u Teala nın laneti zalimlerin üzerine olsun İNŞALLAH
    Cevapla
  • Mustafa 3 yıl önce Şikayet Et
    Az kaldı sabır az kaldı reis oraya ALLAH'IN izniyle el atacak herkes kendi ininden kafasını cikaramayacak.su an bize dusen ayasofyaya yaptigimiz gibi dua dua dua
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferini yaptı!
Tarım Kredi Market'ten yeni indirim! Yeni liste yayınlandı