Putin ve Trump telefonda START'ı görüştü

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ABD Başkanı Donald Trump'ın, yaptıkları telefon görüşmesinde, ikili ilişkileri, İran'ın nükleer programını ve Stratejik Silahların Azaltılması Anlaşması (START) konularını ele aldıkları bildirildi.

Putin ve Trump telefonda START'ı görüştü
Putin ve Trump telefonda START'ı görüştü
GİRİŞ 23.07.2020 21:04 GÜNCELLEME 23.07.2020 21:04
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Kremlin’den yapılan yazılı açıklamada, Putin ve Trump'ın telefon görüşmesi gerçekleştirdiği belirtildi.

Açıklamada, “Stratejik istikrar ve silahlanma kontrolüne ilişkin konular detaylıca ele alındı. Stratejik Silahların Azaltılması Anlaşması (START) dahil olmak üzere bu konularda bir toplantı yapılmasına yönelik ivedi gereklilik teyit edilmiştir.” ifadesi kullanıldı.

Görüşmede iki liderin, İran'ın nükleer programı etrafında yaşanan gelişmeleri de ele aldıkları bilgisine yer verilen açıklamada, “İki lider de bölgesel istikrar ve küresel nükleer silahsızlanmaya yönelik ortak çabaların önemine işaret ettiler.” ifadesine yer verildi.

Putin ve Trump’ın, başta ekonomi ve ticaret olmak üzere ikili ilişkilerin yanı sıra yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadeleye dair görüş alışverişinde bulundukları belirtildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 5
  • Adil 3 yıl önce Şikayet Et
    Birilerinin elinde nükleer başlıklı füze var, ama benim elimde olmasın, ben bunu kabul etmiyorum. Türkiye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan
    Cevapla
  • Yalancı ABD 3 yıl önce Şikayet Et
    Pentagon ABDyi yönetiyor gerisi kukla Pentagon’da yahudinin elinde ABD başkanları gelir gider politikayı Pentagon belirler %99 da politikaları yalanlar üzerine kuruludur tıpkı Apache’lere abd gerçek yerlilerine yaptıkları uyguladıkları doktirini uygularlar. Şimdi silahsızlaşma anlaşması yapar karşı tarafa anlaşmaya uymamakla suçlar halbuki anlaşmaya en başından beri uymayan yine ABD olacaktır olmuştur
    Cevapla
  • tunctunc 3 yıl önce Şikayet Et
    Dogrudur öyle ba$ladiniz lak lak yapmaya´ama asil gercek konu Türkiyenin Akdenizdeki kemik gibi duru$u idi..Olm böyle ayaklari yemeyiz. O kaa..
    Cevapla
  • Yorum 3 yıl önce Şikayet Et
    Kendileri hertürlü silahı üretsin, ancak bir başkası üretmesin. İran zannetmesin ki RUSYA kendilerine dost, eğer ki Türkiye den çekinmeseler, İRAN a bu bölgede yaşama hakkı bile vermezler.
    Cevapla
  • mustafa 3 yıl önce Şikayet Et
    he bende ınandım sız eger surıye ve ırakı lıbyayı konusup turkıyeyı nasıl alt ederızı konusmadıysanız sızı gıdı saklabanlar
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu
Son dakika: MEB 81 il valiliğine yazı gönderdi! 1 Nisan'da okullar tatil olacak mı?