Türkiye dize getirdi! AB'den Libya ile ilgili kritik açıklama: Anlaştık...

Türkiye hem savaşta hem de diplomaside adeta destan yazıyor. Avrupa Birliği Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Libya'da ateşkes için birlikte çalışmak konusunda mutabık kaldıklarını açıkladı.

Türkiye dize getirdi! AB'den Libya ile ilgili kritik açıklama: Anlaştık...
Türkiye dize getirdi! AB'den Libya ile ilgili kritik açıklama: Anlaştık...
GİRİŞ 24.07.2020 06:21 GÜNCELLEME 24.07.2020 06:25
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Libya'da ateşkes için birlikte çalışmak konusunda mutabık kaldıklarını bildirdi.

 

 

Borrell, sosyal medya hesabından, Çavuşoğlu ile yaptığı telefon görüşmesine ilişkin açıklamada bulundu.

"ATEŞKES İÇİN BERABER ÇALIŞACAĞIZ"

 

 

Türkiye'nin görüşüldüğü 13 Temmuz tarihli Dış İlişkiler Konseyi toplantısı ve Doğu Akdeniz'deki gelişmelerin ardından Çavuşoğlu ile telefon görüşmesi yaptığını belirten Borrell, şunları kaydetti:

"Gerilimin düşürülmesi ve gayriresmi Gymnich Konseyi öncesinde görüşmek üzere mutabık kaldık. Ayrıca Berlin Süreci çerçevesinde Libya'da ateşkes için birlikte çalışma konusunda anlaştık." 

PETROLÜN DEVAMI İÇİN SERRAC İLE GÖRÜŞTÜ

Borrell, Libya Başbakanı Feyyaz es-Serrac ile de telefonda görüştü.

Görüşmeye ilişkin mesajında Borrell, Sirte ve Cufra'da gerginliğin azaltılması, ateşkesin sağlanması ve petrol üretiminin acilen devam etmesinin ortak öncelikler arasında yer aldığını bildirdi. 

Borrell, "Libya'nın birliğinin sağlanması için tüm tarafların samimi taahhütleri ile Berlin süreci içinde çatışmanın sonlandırılması için birlikte çalışmalıyız." ifadesini kullandı. 

YORUMLAR 23
  • Ali hakan 3 yıl önce Şikayet Et
    Bence Hafter direk suikast yapılması gerek Iha ve sihalarimiz yeter. Asker yığalım Libya bizim kontrolde olması gerek net
    Cevapla
  • ufuk 3 yıl önce Şikayet Et
    Okan Can E. cevap, konu suriye değil maalesef Libya....
    Cevapla
  • Sahipkıran 3 yıl önce Şikayet Et
    Diğer bir çok kişi gibi olayı tamamen yanlış anlamışsın...
    Cevapla
  • Okan Can E. 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu Okuduklarınızdan Nasıl PES ETMİŞİZ Diye Anlam Çıkarabiliyorsunuz ? Biz Suriye'de Açık Açık Silahlanmaya Devam Edeceğiz Demesini mi Bekliyordunuz ?
    Cevapla
  • ufuk 3 yıl önce Şikayet Et
    PES ETTİK YANİ, kaybeden taraf olduk...
    Cevapla
  • Misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    Ben buna ab ye teslim olduk derim gerisi hikaye türkiye hiç kendi başına bir kere bile hareket edemeyecekmi???? Rusyanın suriyede ve ermenistanda yaptığı gibi ab ve abd ise asla kimseyle işbirliği yapmaz isbirliği yapan bir ülke varsa oda türkiye ve türkiye libyada bütün avantajını kaybetmiştir bana göre sanki aynı şekilde libyada ab olsa bize işbirliği teklifi yapıcakmış gibi biz ab ile işbirliğine gittik saçmalığın daniskası zaten o yüzden türkiye bu halde çünkü kişilikli bir dışpolitikası yokkkk
    Cevapla
  • Hülasa 3 yıl önce Şikayet Et
    Biz de diğer devletler gibi masaya oturuyor anlaşma yapıyor ,anlaşma şartları ortaya koyuyoruz sonra uymadıklarında anlaşma ihlal edildiğinde gereğini yapıyoruz ,Bundan sonra büyük devletlerin yaptığını yapacağız anlaştık(?)diyeceğiz bozan olursa onları bozguna uğratacağız.
    Cevapla
  • Murat76 3 yıl önce Şikayet Et
    Zalim karşısında Güçlüyken af isterlerse kabul etmeyin diyor Yüce Allah(CC)
    Cevapla
  • Pelin 3 yıl önce Şikayet Et
    Gelismeleri bence cok yanlis okuyorsun. Türkiye stratejik olarak cok iyi hareket ediyor cünki hakli olmak ile hakli bulunmanin arasinda cok büyük fark vardir. Ortada bize karsi olan Misir, Yunanistan, Rusya, Fransa Arabistan, BAE ve Israil gibi ülkeler varken hepsine karsi bir savas halinde olmamiz cok akilli bir strateji olmaz. Bu ülkelerin havasi ancak diplomasi ile alinir.
    Cevapla
  • akil 3 yıl önce Şikayet Et
    Tek taraflı hamlelerle bu işleri hiç bir ülke yürütmez, diplomasi olmadan, belli güçleri yanına almadan bu işler olmaz, aksi halde başına altından kalkamayacağın işler alırsın, o nedenle işin uzmanı/ehli olan bakanımıza ve diplomatik girişimlerimize güven ve işi ehline bırak, sonunun nereye varacağını bilmediğin konularda kimseyi haksız yere itham etme, diplomasi gerekli ve hükümet şu an hem sahada hem de diplomaside bunu çok iyi yapıyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İran'dan 4 ülkeye savaş ilanı gibi İsrail çağrısı! Resmen tehdit ettiler
Biden'dan İran'ın İsrail'e saldırısıyla ilgili şok itiraf!