Koronavirüsü tamamen öldüren maskeyi ürettiklerini duyurdular

Dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı birçok ülkede aşı ve ilaç çalışmaları sürdürülüyor. Portekiz'de ise yürütülen çalışmalarda koronavirüsü etkisiz hale getirdiği ifade edilen ilk maskenin üretildiği duyuruldu.

GİRİŞ 27.07.2020 14:36 GÜNCELLEME 27.07.2020 17:03
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Portekiz'in başkenti Lizbon'da bulunan Joao Lobo Antunes Moleküler Tıp Enstitüsü'nde yürütülen çalışmalar sonucunda "MOxATech" adlı maskede kullanılan tekstil malzemesinin koronavirüsü yüzde 99 oranında etkisiz hale getirdiği ortaya çıktı. Söz konusu maskenin Nisan ayından bu yana satışta olduğu, ancak maskeye yönelik yapılan testlerin yeni açıklandığı ifade edildi. Akademisyenler, bilim camiası ve şirketlerin ortak iş birliği çerçevesinde yürütülen çalışmalarda, maskenin Kovid-19'u yüzde 99 oranında etkisiz hale getirdiği kanıtlandı.

 

Enstitüde virolog olan görev yapan Pedro Simas maskeye yönelik yaptığı açıklamada, "Uluslararası standartta belirtilen test parametrelerine göre virüsle bir saatlik temastan sonra yüzde 99 azalma gözlendi" ifadelerini kullandı. Simas, "Basitçe söylemek gerekirse bu testler, belirli miktarda virüs içeren bir çözelti ile temas ettikten sonra kumaşı analiz etmekten ibaret" şeklinde konuştu.

Maskenin şimdi diğer Avrupa Birliği ülkelerinde satışa sunulması bekleniyor.

 
KAYNAK: İHA
YORUMLAR 10
  • harbi 3 yıl önce Şikayet Et
    isiniz gucunuz dalavere
    Cevapla
  • vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    konu asla para değil....yaşam biçimini değiştirmek...YANİ SEN MASKESİZ DIŞARI ÇIKMA....ALLAHIN verdiği özgürlüğü elimizden almak....
    Cevapla
  • Tamamen Tutmalı 3 yıl önce Şikayet Et
    Virüse 1saat temas edince öldürmesi değil önemli olan n100 3m 8233 maske gibi tek bir virüs bile geçirmemesi. Zaten 1 saat değilse bile ölecek virüs maskenin içindeki liflere takılı kalıp. Büyük boy yani radyoaktif atomları bile tutan maske sadece orta ve uak boy atomları geçiriyor. Sabun köpüğü icat bunlar. 3m ise virüloji kliniklerinde kullanılan profesyonel ürün yapar. Problem doktorlar n100 kullanmak yerine n95 kullandılar o kadar uyardığım halde. oşa öldü o kadar doktor hemşire.
    Cevapla
  • ünlü düşünür 3 yıl önce Şikayet Et
    koronanin asisi yerine maske nedir yahu birileri gene milyar dolarlar kazanma pesinde
    Cevapla
  • Ercan 3 yıl önce Şikayet Et
    Ya neden olumsuz yorum yapıyorsunuz anlamış değilim çalışmış ve yapmışlar, bizimkiler TV lerde boy gösterme derdinde. Pandemi başlarken bas bas bağırdım her tarafa yazdım iş adamından tutunda siyasetçisine kadar hijyen sağlayan eldiven üretelim diye. Üretim var mı? Yok.. Ama bolca korku bolca ahkam, oraya dokunma buraya temas etme.....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?
Rekorları altüst etti! Mükafatı kaptı: Okan Buruk'a yüzde 150 zam