İsrail jetleri rejim güçlerini vurdu

Son Dakika Haberi; İsrail’e ait savaş uçakları ve helikopterleri, Suriye'nin başkenti Şam'ın güneyinde konuşlu Esed rejimi ordusu hedeflerine saldırı düzenledi. İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, saldırıda, rejim ordusuna ait komuta merkezleri, askeri üsler, karadan havaya füze rampaları ile gözetleme ve istihbarat noktalarının vurulduğunu belirtti.

İsrail jetleri rejim güçlerini vurdu
İsrail jetleri rejim güçlerini vurdu
GİRİŞ 04.08.2020 00:32 GÜNCELLEME 04.08.2020 00:50
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Sözcü Adraee, sosyal medya hesabından yaptığı yazılı açıklamada, İsrail savaş uçakları ve helikopterlerinin, dün işgal altındaki Golan Tepeleri’nin güneyinde patlayıcı maddelerle saldırı girişimine karşılık olarak Suriye’nin güneyindeki hedeflere saldırdığını duyurdu.

Adraee, saldırıda, rejim ordusuna ait komuta merkezleri, askeri üsler, karadan havaya füze rampaları ile gözetleme ve istihbarat noktalarının vurulduğunu belirtti.

İsrail’in kendisine yönelik saldırılara karşılık vermeye devam edeceğine vurgu yapan Adraee, Beşşar Esed rejiminin Suriye topraklarından İsrail’e yönelik yapılan eylemlerden sorumlu tutulduğunu kaydetti.

Öte yandan Esed rejiminin haber ajansı SANA, hava savunma sistemlerinin Şam’ın güneybatı kırsalına düzenlenen saldırılara karşılık verdiğini iddia etti.

İsrail Ordu Sözcüsü Hidai Zilberman, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, dün gece 4 kişilik bir grubun Suriye-İsrail sınırından geçerek İsrail hedeflerine saldırı düzenlemeye kalkıştığını, grup üyelerinin öldürüldüğünü belirtmişti.

Zilberman, söz konusu grubun hangi tarafa mensup olduğunu belirtmezken, İsrail’in saldırıya karşılık verebileceğini ifade etmişti.

- İSRAİL'IN SURİYE'YE SALDIRILARI

İsrail, iç savaşın başladığı 2011'den bu yana zaman zaman Suriye ve Golan Tepeleri'nden topraklarına roket atıldığını ileri sürerek, İran destekli Hizbullah güçlerine ve Esed rejimine ait askeri noktalara saldırılar düzenliyor.

Tel Aviv yönetimi bu saldırıların birçoğunu üstlenmese de Esed rejimi ve Rusya, Suriye'ye yönelik birçok hava saldırısının arkasında İsrail'in olduğunu iddia ediyor.

İsrail ilk kez 2019’un sonlarında, Suriye'deki İran hedeflerine yönelik hava saldırılarını üstlenmeye başlamıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 24
  • Vatandas 3 yıl önce Şikayet Et
    Rusya israile sen geç sen geç diyor anlayacağınız. Vay be neler dönüyor şu hayatta suriyeyi verdiği hava savunma füzeleri israil hava saldırılarında radar kapatiyor
    Cevapla
  • Gakko 3 yıl önce Şikayet Et
    Vursun esed i yahudiler çünkü farklari yok niye kimseden ses çikmiyor mesala yahudi ve Ab uşaği Sisi Salman yada Bae gibi haydutlar ses dahi çikaramiyor Ab mesala Fransa va Almanya yiyiyorsa kinasin bakin israil neler yapiyor onlara helal olsun yahudi keyfi vuruyor demekki bir gücü varki yapiyor
    Cevapla
  • Yahya 3 yıl önce Şikayet Et
    Kardeş it iti isirmaz
    Cevapla
  • Alparslan 3 yıl önce Şikayet Et
    İsrail Suriye'yi bombalıyor.Esatı savunan Rusya ve İran nerde.Bunlar İsraile nicin birşey yapmıyor?
    Cevapla
  • Güzel Türkiyem 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu da oynan oyunun bir patçası, Türkiye Esadı vurduğu zaman ABD den RUSYA YA kadar her kesim rahatsız olurken, İsrail vurduğu zaman nedense hiç ses çıkmıyor. Nedeni gayet açık bu bölgelerde İsrail ve PKK ve uzantıları haricinde hiç kimsenin etkinliği olmasın, tabiî ki bu kuklaları koruyup kollayalar hariç,
    Cevapla
  • Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Hadi Esad köpeği İsrail seni vuruyor. Sende karşılık versene soysuz. Gücün anca sivil kadınlara ve çocuklara yeter. Yaşasın zalimler için cehennem..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!