Aşiret temsilcilerinden YPG'ye tepki, Türkiye ve Erdoğan'a teşekkür

Şanlıurfa'da, Suriyeli aşiret liderleri ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri, YPG/PKK terör örgütünün ülkelerinde gerçekleştirdiği saldırılarını kınadı. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, Türk askerlerine ve polislerine destekleri için teşekkür eden Hıfıl, terör örgütünün topraklarından çıkarılması için Türkiye'den destek talebinde bulundu.

Aşiret temsilcilerinden YPG'ye tepki, Türkiye ve Erdoğan'a teşekkür
Aşiret temsilcilerinden YPG'ye tepki, Türkiye ve Erdoğan'a teşekkür
GİRİŞ 08.08.2020 12:40 GÜNCELLEME 08.08.2020 12:40
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Akidet ve Zübeyd Kabilesi Derneği Başkanı İsmail Asker Hıfıl, Suriye'deki aşiret liderleri ve STK temsilcileriyle Şanlıurfa'daki dernek binasında basın toplantısı düzenledi. Pazar günü Deyrizor'un doğu kırsalındaki el-Havayıç köyünde, terör örgütü YPG/PKK tarafından düzenlenen saldırıda Akidet kabilesi önderlerinden Şeyh Mutşir el-Hammud el-Ced'anın hayatını kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi.

Terör örgütünün yaptığı bu eylemin karşılıksız kalmayacağını ifade eden Hıfıl, YPG/PKK'nın destekçisi ABD'nin ülkelerini terk etmesini istedi. Hıfıl, Suriye topraklarının kendilerine ait olduğunu ve terör örgütü YPG/PKK'nın burada birçok masum insanı katlettiğini ifade etti.

Terör örgütünün ülkenin demografik yapısını değiştirdiğini ve insanlara zulüm uyguladığını aktaran Hıfıl, örgütün topraklarını ve petrol kaynaklarını kendilerine teslim etmesini istedi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, Türk askerlerine ve polislerine destekleri için teşekkür eden Hıfıl, terör örgütünün topraklarından çıkarılması için Türkiye'den destek talebinde bulundu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 10
  • alısmısınız 3 yıl önce Şikayet Et
    alısmıslar yatmaya
    Cevapla
  • laborforce 3 yıl önce Şikayet Et
    Tabi tabii hemen...Sen yıllarca otur seyret. Elin gavur Amerikalısı da gelsin üstelik.İşin ucu seni de yerinden etmeye , Amerikaya uşak bir Kürt devleti kurmaya gelince yandım Allah Türkiye yetiş.Olur canım sen bana desteğini sunmaya onları da kınamaya devam et belki acırlar da seni vatanından kovmazlar.Seyre devam...
    Cevapla
  • VATAN 3 yıl önce Şikayet Et
    Kenar köşede kalmış zavallı 3 beş aşiret miş neymiş sarılmışlar türkün adaletine ama petrolün bol olduğu yerlerdeki aşiretler hiç aman TÜRKİYE gel bizi kurtar demiyor uyanıklar.
    Cevapla
  • misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    Amerika'nın ordan çıkmasını istiyorsanız - onlarla hiç bir şekilde görüşme-anlaşma yapmayacaksınız - anlaşma yapanları aranızda barındırmayacaksınız - onların kazanç yolları olan silah ticareti ve petrol pölgelerini sabote edeceksiniz
    Cevapla
  • nimet 3 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye nin yanında oldukça sürekli kazanırsınız..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ahmet Hakan yazdı: Erdoğan, Fatih Erbakan'ı neden çay sohbetine davet etmedi?
Ukraynalı bir kadın iki yaşındaki oğlunu 25 bin dolara satmaya çalışırken yakalandı