Arap Konseyi: Eskimiş bu rejim son nefesini vermek üzere

Arap baharı devrimlerini korumak amacıyla 6 ülkenin 2014'te kurduğu Arap Konseyi, Lübnan'da yaşananların Arap halklarının, baskıcı rejimlere karşı mücadelesinde önemli bir dönüm noktası olacağını belirtti. Açıklamada, 'Halklarımızın bir seçim yapması gerekiyor, ya eski siyasi rejimi yok edecekler ya da bu rejim onları yok edecek. Ancak biz, eskimiş bu rejimin son nefesini vermek üzere olduğuna inanıyoruz.' denildi.

GİRİŞ 09.08.2020 21:37 GÜNCELLEME 09.08.2020 21:49
Bu Habere 48 Yorum Yapılmış

6 Arap ülkesinden (Bahreyn, Kuveyt, Umman, Katar, Suudi Arabistan ve BAE) oluşan Arap konseyi ABD'nin "Lübnan halkı çok sıkıntı çekti ve taleplerine kulak verecek liderlere sahip olmayı hak ediyor" açıklamasından sonra protesto gösterilerine destek açıklaması yaptı.

Arap Konseyi zirvesi

Merkezi Tunus'ta bulunan ve eski Tunus Cumhurbaşkanı Munsif el-Merzuki'nin başkanlığını yaptığı Konsey tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Vatandaşların mevcut rejime karşı koyduğunu ve bazılarının, sanki yolsuz siyasi tabakanın diktatörlüğünden daha merhametliymiş gibi sömürgenin geri gelmesini istediğini gördüğümüzde, Lübnan rejiminin sadece bir örneğini teşkil ettiği Arap siyasi rejiminin geldiği noktayı görmüş oluyoruz." ifadesi kullanıldı.

Beyrut protestoları

Arap siyasi rejiminin, baskı uygulayarak, hakir görerek ve yoksullaştırarak halkları devrime mecbur bıraktığı sonrasında da yabancı güçlerden destek alarak askeri darbelerle bu devrimleri bastırdığına işaret edilen açıklamada, "Halklarımızın bir seçim yapması gerekiyor, ya eski siyasi rejimi yok edecekler ya da bu rejim onları yok edecek. Ancak biz, eskimiş bu rejimin son nefesini vermek üzere olduğuna inanıyoruz." değerlendirmesinde bulunuldu.

Açıklamada, Lübnan'da yaşananların Arap halklarının, baskı ve yolsuzluktan arındırılmış siyasi rejim için verdiği mücadelede bir dönüm noktası olacağı vurgulandı.

Beyrut'taki protestolardan son görüntüler! 

Arap Konseyi: Eskimiş bu rejim son nefesini vermek üzere

GÖSTERİLERE İLK DESTEK ABD'DEN GELMİŞTİ

ABD'nin Beyrut Büyükelçiliği, Lübnanlıların barışçıl gösteri yapma hakkını desteklediğini ancak şiddetten kaçınılması gerektiğini belirtmişti. Açıklamada Lübnan halkının çok sıkıntı çektiği ve taleplerine kulak verecek liderlere sahip olmayı hak ettiği kaydedilmişti.

- BEYRUT LİMANI'NDAKİ PATLAMA

Beyrut Limanı'nda 4 Ağustos'ta patlayıcı maddelerin bulunduğu 12 numaralı depoda önce yangın çıkmış ardından tüm Beyrut'u sarsan çok güçlü bir patlama meydana gelmişti.

Lübnan Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, patlamada hayatını kaybedenlerin sayısının 158'e yükseldiği, yaralı sayısının da 6 bini aştığı belirtildi.

Beyrut Valisi Mervan Abbud, patlamanın yol açtığı zararın 15 milyar doları aşabileceğini ifade etti.

KAYNAK: AA, HABER7
YORUMLAR 48
  • YazdimGectim 3 yıl önce Şikayet Et
    Hele sunlara bakin hele,krallikla diktatorlukle yonetilen kukla devletlere bak,secimle iktidara gelen lubnan hakkinda laf konusuyorlar.Insallah suud ve bae kralliklarininda yikildigini gormek nasib etsin....
    Cevapla
  • Yavuz Selim 3 yıl önce Şikayet Et
    Şu pejmurde kılıklı soytarılara da bak sen. Sizin rejimleriniz acaip güzel. O rejimleriniz ip olup boynunuza dolanacak İnşaallah.
    Cevapla
  • Hamit yildirim 3 yıl önce Şikayet Et
    döktügünüz kanda bir gün bogalacaksiniz
    Cevapla
  • alis 3 yıl önce Şikayet Et
    kurban olduğum Rabbim sen işini bilirsin, elbet bir gün petrol biter kalırsınız damdazlak ortada o zaman coniler kurtaracak sizi göreceksiniz.avrupaya kaçmaya çalışan suriyeliler gibi nasılda botlara bıçak sokup sizi boğacaklar göreceksiniz. fakat son pişmanlık fayda etmeyecek Allah a vereceğiniz hesap yakındır.
    Cevapla
  • Hilmi 3 yıl önce Şikayet Et
    Esasen kendi akibetlerinden dem vuruyorlar, gafil güruh..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fatih Sondaj Gemisi, Göktepe-1 kuyusunda sondajına başladı
CHP'li aday Mesut Özarslan okul arkadaşı Murat Kurum'u anlattı!