Aşı düellosu! Rusya'nın ardından ABD'den de açıklama geldi

ABD Sağlık Bakanı Alex Azar'den, Rusya'nın koronavirüs aşı açıklamasına karşı önemli olanın "ilk aşıyı" bulması değil, önemli olan aşının Amerikan halkı ve dünya için etkili ve güvenli olmasıdır" dedi. Azar ayrıca Aralık ayına kadar milyonlarca ve 2021'e kadar ise yüz milyonlarca FDA altın standartlı aşının hazır olacağını dile getirdi.

Aşı düellosu! Rusya'nın ardından ABD'den de açıklama geldi
Aşı düellosu! Rusya'nın ardından ABD'den de açıklama geldi
GİRİŞ 11.08.2020 19:38 GÜNCELLEME 11.08.2020 19:38
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

Dünya genelinde etkili olan koronavirüs salgınında yürütülen aşı çalışmalarının ilk sonuçları Rusya'dan geldi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Moskova'da geliştirilen aşının Sağlık Bakanlığından onay aldığını açıkladı. Putin, "Bu sabah saatlerinde, korona virüs salgınına karşı dünyadaki ilk aşı tescillendi" dedi. Aşının adının "Sputnik V" olacağı ifade edilirken, Rusya'nın açıklamasına ABD Sağlık Bakanı Alex Azar'den açıklama geldi. Azar, önemli olanın "ilk aşıyı" bulması değil, önemli olan aşının Amerikan halkı ve dünya için etkili ve güvenli olmasıdır" dedi.

 

"ŞEFFAF VERİLERE İHTİYAÇ VAR"

Azar, şeffaf verilere ihtiyaç olduğunu ve bu verilerin de aşının güvenli ve etkili olduğunu gösteren üçüncü aşama denemelerinden alınması gerektiğini sözlerine ekleyerek, "Bu nedenle Başkan Trump, geliştirilmekte olan tarihi Warp Speed operasyonlarına liderlik ediyor" ifadelerini kullandı.

 

Aralık ayına kadar milyonlarca ve 2021'e kadar ise yüz milyonlarca FDA altın standartlı aşının hazır olacağını dile getirdi.

PUTİN KIZINA DA UYGULANDIĞINI SÖYLEYEREK DUYURDU

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, bugün yaptığı açıklamada, aşının tüm denemelerden geçtiğini ve tescillendiğini açıklandı. Dünyada ilk Kovid-19 aşısı olma özelliği taşıyan çalışmanın kızına da yapıldığını belirten Rus lider, "Gamaleya Enstitüsü tarafından geliştirilen Kovid-19 aşısı, Rusya Sağlık Bakanlığı'ndan onay aldı. Rusya'nın koronavirüs aşısının seri üretimine yakında başlamasını umuyorum" dedi.

AŞININ ADI "SPUTNİK V" OLDU

Öte yandan, aşının adının "Sputnik V" olacağı ifade edilirken, açıklamada, "1957'de Sovyetler Birliği tarafından ilk yapay uydunun başarılı bir şekilde fırlatılması tüm dünyada uzay araştırmalarını harekete geçirdi. Bu atıfla sayesinde aşıya Sputnik V adı verildi" denildi.

YORUMLAR 30
  • gariban halk 3 yıl önce Şikayet Et
    herkes uğraşırken inşallah biz buluruz , başkasının bulduğu aşıya güven olmaz. 50 tane senaryo dönüyor. Aslında aşıdan daha önemlisi serum üretimi , hastalığa yakalanmamak kadar yakalanınca çabuk iyileştirecek bir serum bulunmalı
    Cevapla
  • ahmet çiçek 3 yıl önce Şikayet Et
    e madem öyle açmayın şu okulu şimdi bekleyin 2 3 ay daha
    Cevapla
  • Altaylar 3 yıl önce Şikayet Et
    Öyle ya abd kendisi üretemedi yada yalakaları üretemedi
    Cevapla
  • Çelik 3 yıl önce Şikayet Et
    Bizde mart ayinda çıkacakmış aşı .. RABBİM var gam yok . Tedbir bizden takdir ALLAH tan .
    Cevapla
  • Burak 3 yıl önce Şikayet Et
    Aşı zaten vardı önceden yapıldı 2020 yılı ekonomi çöksün diye yapıldı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
DEM Parti'den Türk bayrağı ve İstiklal Marşı skandalı! 2 Belediyeye soruşturma başlatıldı
Gaziosmanpaşa'daki toprak kaymasının yaşandığı anlar ortaya çıktı!