ABD'den koronavirüs tespitinde kritik açıklama: Faydalı değil

ABD Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Direktörü Anthony Fauci, kapalı mekanlara girerken ateş ölçümleri yapılmasının Kovid-19'la mücadelede sanıldığı kadarönemli olmadığını, ateşin ortamın sıcaklığına göre değişiklik gösterebileceklerini ifade etti.

ABD'den koronavirüs tespitinde kritik açıklama: Faydalı değil
ABD'den koronavirüs tespitinde kritik açıklama: Faydalı değil
GİRİŞ 20.08.2020 09:26 GÜNCELLEME 20.08.2020 09:30
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Koronavirüs salgınının en önemli belirtilerinden biri olan yüksek ateşlenmeye ilişkin ABD'den açıklama geldi.

ABD Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Direktörü Anthony Fauci, ateş ölçümlerinin insanların yeni tip koronavirüs (Kovid-19) taşıyıp taşımadığını anlamak açısından oldukça yanlış bir yöntem olduğunu dile getirdi.

 

 

BEYAZ SARAY'DA ÖLÇÜM YAPILMIYOR

Walter Reed Askeri Tıp Merkezi'nin Facebook'tan yaptığı canlı yayına katılan Fauci, ateş ölçümlerinin çoğu zaman hatalı olduğunu belirtti. Sıcak yaz mevsimin yanlış sonuçlar alınmasına neden olduğunu söyleyen Fauci, Beyaz Saray'da ölçümlerin artık yapılmadığı bilgisini paylaşarak şu ifadeleri kullandı:

"Geçen gün Beyaz Saray'a gittim. Klimalı araca binene kadar ateşim 103 gibiydi ve sonra 97.4 oldu. Başka bir tesise girmeye çalıştığımda ateşim 93'tü, bu da muhtemelen solunum cihazı kullanmam gerektiği anlamına geliyordu. Bence bundan vazgeçip tedbirli olmalı, sorular sormalı, bu şekilde yapmalıyız."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Bahri 3 yıl önce Şikayet Et
    Yeterince alet satildi zsten sirada ilac var Hırsızlar
    Cevapla
DİĞER HABERLER
ABD, Netanyahu'nun hain planını ifşa etti! Biden'ı çıldırtan skandal ateşkes şartı
Bakanlık duyurdu! Ankara Emniyeti'nde üst düzey görevden almalar...