BAE'nin ardından normalleşmede yeni adım

Diplomatik ilişkilere sahip olmayan İsrail ile Sudan arasındaki ilk resmi direkt uçuşu ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'yu taşıyan uçak yaptı.

BAE'nin ardından normalleşmede yeni adım
BAE'nin ardından normalleşmede yeni adım
GİRİŞ 25.08.2020 17:20 GÜNCELLEME 25.08.2020 17:21
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

İsrail ile diğer Arap ülkeleri arasında ilişkilerin normalleştirilmesi için çıktığı Orta Doğu turu kapsamında İsrail'deki temaslarını tamamlayan Pompeo, Tel Aviv yakınlarındaki Ben Gurion Havalimanından Sudan'a hareket etti. 

 

 

Pompeo, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "İsrail'den Sudan'a yapılan ilk resmi direkt uçuşta olduğumuzu duyurmaktan mutluluk duyarız." ifadesini kullandı. 

 

 

ARAP COĞRAFYASINDA NORMALLEŞME RÜZGARLARI

Sudan ziyareti sırasında Pompeo'nun Başbakan Abdullah Hamduk ve Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı Orgeneral Abdulfettah el-Burhan ile görüşmesi bekleniyor. Pompeo'nun ziyaretinde Sudan ile İsrail arasında ilişkilerin normalleştirilmesi konusunun gündeme geleceği ifade ediliyor. 

Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) ardından Sudan, Bahreyn ve Umman'ın da İsrail ile ilişkileri normalleştirme anlaşmasına varabileceği dile getiriliyor. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • izmit li 3 yıl önce Şikayet Et
    eger bu terbiyesizliği yaparsa.. ayagına sıkar güney sudan kuzey sudan diye ikiye ayrıldı. daha çok kardeşin kanı akar. bunöarın halkları. hakikaten büyükbaş. yayınlar ywda yayınlamaz. sudandan bçr cacik olmaz. devletim. şu sudanda kiraladıgınız tarım arazilerini. iptal edin. et ithalatini durdurun. kendi topraklarımıza saygımız olsun. en önemlisi. bunlar bizim paramızla.israille bir olup bizi vurur. sudanda. kefensiz yatan dedelerimize saygımız olsun. yanımızda saf tutmak isteyen ya tutar yada cehennemi boylar. artık kendi ülkemizi koruyalım..biz bize yeteriz. zaten dünyayla kapıştıkmı. bizim yanımızda durucak allah yolunu seçen Müslümanlar gelir.cennete gitmek öyle kolay değil.
    Cevapla
  • Yörük oğlu 3 yıl önce Şikayet Et
    Anlaşıldı sudanın başınada abd yanlısı bir it gelmiş
    Cevapla
  • Sarı 54 3 yıl önce Şikayet Et
    Şu an yaşanan ABD ve İsrail in Arap ülkeleri Ile İran'a karşı birleşmesi. Tabi asıl ve bir sonraki hedefin bizlerin yani Türkiyemizin olduğu. Bir an önce karşı bir cephe kurmamız gerekiyor. Ve bunun adı TURAN!
    Cevapla
  • Bury 3 yıl önce Şikayet Et
    Kapatın her yeri. İsrail'e sinek uçmasın. Böyle olunca bu iş bitmez. Bütün İslam ülkeleri Ambargo uygulaması gerek
    Cevapla
DİĞER HABERLER
PKK'yı süpürecek imza - 23 Nisan günün gazete manşetleri
İsrail baskınında Nasır Hastanesi'nde bulunan 2 bin Filistinlinin akıbeti bilinmiyor