AB'den Türkiye açıklaması: Oyunun kurallarını değiştirmek istiyorlar

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Rusya, Çin ve Türkiye'nin Avrupa'ya karşı oyunun kurallarını değiştirmek istediğini söyledi.

AB'den Türkiye açıklaması: Oyunun kurallarını değiştirmek istiyorlar
AB'den Türkiye açıklaması: Oyunun kurallarını değiştirmek istiyorlar
GİRİŞ 30.08.2020 19:25 GÜNCELLEME 30.08.2020 19:25
Bu Habere 57 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin özellikle Doğu Akdeniz'de gösterdiği faliyet Avrupa'da yankılanıyor. Bu noktada Türkiye'nin attığı sağlam adımlar ve dik duruş, dikkatleri üzerinde toplarken konuya ilişkin AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell'den tarihi açıklama geldi.

 

 

Fransa'da yayın yapan haftalık Le Journal du Dimanche gazetesinde kaleme aldığı makalede Borrel, Türkiye'nin oyunun kurallarını değiştirmek için mücadele verdiğini belirtti.

"OYUNUN KURALLARINI DEĞİŞTİRMEK İSTİYORLAR"

 

 

Borrel Rusya, Çin ve Türkiye'nin ortak üç özelliğinin bulunduğunu iddia ederek, "Dışarıda egemen ve içeride otoriter oluyorlar, herhangi dış bakıştan korunması gereken nüfuz alanları oluşturmayı amaçlıyorlar ve küresel oyunun kurallarını değiştirmek istiyorlar çünkü dünyadaki güç dağılımının artık onların kendi doğduğu dönemle hiçbir ilgisi yok." ifadelerini kullandı. 

Egemen ülkelerin temel insan haklarına giderek daha fazla karşı çıktığını ve Belarus'ta olduğu gibi daha fazla özgürlük talep ettiklerinde sivil toplumlara tüm uluslararası desteği engellemeye çalıştığını ifade eden Borrell, Çin'in Hong Kong veya Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde gösterdiği gibi, egemen ülkelerin uluslararası taahhütlerine aykırı olarak kendi vatandaşlarının özgürlüklerini ihlal etmekten çekinmediğini belirtti. 

MOSKOVA BELARUS İLİŞKİSİ

Borrell, Moskova'nın Belarus üzerinde hakkı olduğunu düşündüğünü ve Avrupalıların sivil halka desteğini engellemeye çalıştığını kaydetti. 

Belarus'un yeni bir Ukrayna'ya dönüştürülmemesi gerektiğini dile getiren Borrell, Türkiye'nin Akdeniz'deki eylemlerde farklı yöntemler ortaya koyduğunu ifade etti. 

Borrell, Türkiye'nin kendini bölgede temel aktör olarak tanımlamaya çalıştığını belirtti. 

Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nin Lozan Antlaşması'nın yıl dönümünde yeniden ibadete açılmasının tesadüf olmadığını ifade eden Borrell, "Türkiye birçok dosyada önemli ortak olmaya devam edecek. Bu, büyük komşuyla tehlikeli bir yüzleşme dinamiğinden çıkmamızı sağlamalıdır." dedi. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 57
  • süleyman şah 3 yıl önce Şikayet Et
    borrel denen gravatlı ırkçı adam türkiye'nin bi sonraki adımını tahmin etmiştir...o zaman yapacağı tek şey: türkiye'yi ab'ye almaktır...fakat almayacaklar çünkü türkiye'yi devlet olarak görmüyorlar,onlara göre türkiye diye bi devlet yok...önce sevr'i dayatacaklar,sonra da tüm türkleri yokedecekler,bunlar haçlı'dır...avrasya birliği'ne giren bir türkiye düşünün,ab'yi bloke etmiş,mal satamaz hale getirmiş bir birlik,afrika'nın yarısına nüfuz etmiş avrasya birliği düşünün,avrupa yandım anam diye bağıracaktır....
    Cevapla
  • Sakaryalı Mustafa 3 yıl önce Şikayet Et
    Türkü de devletini'de hep düşman gördünüz küffar sürüsü.Hasta adam AB. Oyun kurallarını hep siz mi koyacaksınız?
    Cevapla
  • tarık 3 yıl önce Şikayet Et
    oyunun kuralı neymıskı bız degıstırıyoruz kendı kıta sahamızda sısmık arastırma yapıyoruz avrupa sen petrol dogal gaz cıkaramazsın dıyorsa bız o oynamıyoruz kardesım biz icraat yapıyoruz
    Cevapla
  • El-Batmanî 3 yıl önce Şikayet Et
    Hak ayağa kalktı mı, bâtıl zail olmaya mahkum olur evvelAllah
    Cevapla
  • Gakko 3 yıl önce Şikayet Et
    Aslında Türkiye hem Rusya yı hem de Çin i Doğu Akdeniz ve Ege ye davet edip tatbikatlar yapıp liman larda yer vermesi lazım ki bu alçaklar adam olsun sinyalini verin her şeyden vazgeçerler
    Cevapla
  • süleyman şah 3 yıl önce Şikayet Et
    değerli dostum,işte bunun adı avrasya birliği'dir...c.reis evet demesi yetecektir...tüm dengeler değişecektir...
    Cevapla
  • Selman 3 yıl önce Şikayet Et
    Niye, ki 100 sene önce paramız yokken, silahımız yokken, hatta yiyecek elbise, giyecek pabucumun yokken 7 tane süper güç ülkeyi Çanakkale den püskürten Türkiye, şimdinerdeyse tarihinin zirvesindeki bütün dünyaya parmak ısırtan hava deniz ve dünyanın en iyi kara ordusuyla bunlara yetmezmiş gibi bize en az bu Avrupa kadar kin besleyen Çin, rusyayımı çağıracaz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı duygulandıran hediye!
Tesla 500 beygirlik canavarı tanıttı: Tesla Model 3 Performance