İsrail gazetesi yazdı! Normalleşme anlaşmasında Muhammed bin Selman detayı

İsrail ile Arap liderlerin yönetimindeki BAE arasında imzalanan normalleşme anlaşmasına yavaş yavaş Suudi Arabistan da ısındırılmaya çalışıyor. ABD Başkanı Donald Trump'ın damadı ve danışmanı Jared Kushner'in, Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'a İsrail ile BAE arasında ilişkilerin normalleştirilmesi anlaşmasının imza törenine katılması için baskı yaptığı iddia edildi.

İsrail gazetesi yazdı! Normalleşme anlaşmasında Muhammed bin Selman detayı
İsrail gazetesi yazdı! Normalleşme anlaşmasında Muhammed bin Selman detayı
GİRİŞ 30.08.2020 20:45 GÜNCELLEME 01.09.2020 10:19
Bu Habere 39 Yorum Yapılmış

Yediot Ahronot gazetesi internet sitesinde yayımlanan haberde, "Kushner, Muhammed bin Selman'a gelecek ay Washington’da imzalanması beklenen İsrail-BAE normalleşme anlaşması imza törenine katılması için baskı yapıyor." ifadelerine yer verildi.

 

Suudi Arabistan'dan BAE normalleşmesi sonrasında ilk açıklama

Suudi Arabistan üzerindeki ABD baskısının Kushner'in İsrail-BAE arasındaki ilişkileri normalleştirmesindeki başarısından sonra geldiği vurgulanan haberde, "Kushner, çabalarını BAE'den sonra Riyad'ın Tel Aviv ile normalleşme ilişkilerinde anlaşması için tahsis etmek istiyor." denildi. 

 

- HEYET İÇİN KUSHNER, BİN SELMAN'I İKNA ETMİŞ

Suudi elçilerin yarın Abu Dabi'ye yapacağı ziyaretin İsrail'den bir heyetin BAE'deki temaslarıyla aynı güne denk gelmesine dikkat çekilen haberde, Kushner'in bin Selman'ı yarın BAE'ye üst düzey bir heyet göndermeye ikna etmek için bazı yardımcılarıyla birlikte çalıştığı belirtildi.

Suudi Arabistan'dan Filistin'e tehdit: Sizin zararınıza olur

Haberde, "Abu Dabi'ye gidecek olan Suudi elçilerin İsrail heyetiyle görüşüp görüşmeyeceği henüz bilinmiyor." bilgisine yer verildi.

Riyad'da İsrail ile ilişkiler konusunda farklılıklar olduğu iddia edilen haberde, Kral Selman'ın, böyle bir adıma karşı çıktığı, oğlu Selman'ın ise buna daha açık ama henüz kabul etmediği ileri sürülerek, "Görünüşe göre Kushner ile Bin Selman arasındaki ilişki, Riyad'ı İsrail heyetini Abu Dabi'ye taşıyacak uçağın Suudi hava sahası üzerinden uçmaya kabul etmeye sevk etti." denildi.

İsrail Bölgesel İş Birliği Bakanı Ofir Akunis, bugün yerel bir televizyona yaptığı açıklamada, ülkesinin BAE ile vardığı ilişkileri normalleştirme anlaşmasının imza günü için henüz kesin tarih belirlenmediğini, ancak törenin gelecek ay ortasında Washington'da yapılmasını beklediklerini kaydetmişti.

Trump 'tarihi bir anlaşma' deyip duyurdu!

KAYNAK: AA
YORUMLAR 39
  • muhammed 3 yıl önce Şikayet Et
    kral bin selman mekke ve medinenin hakimi Allah zeval vermesin
    Cevapla
  • Malazgirt.....71 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah(cc) ; kâfirleri dost edinmeyin diyor.... Bunlar ise kafirlere yaranmak için bin takla atıyorlar ; bunlar için en iyi söz nedir acaba ??
    Cevapla
  • Doğuş 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu krallar bozuntusu İngiliz çocukları için yolun sonu göründü bu sokak çıkmaz sokak sizin burda işinizi bitireceğiz uykumuzda gebereceksiniz
    Cevapla
  • Mantık 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah kimseyi bu yalamalarin durumuna düşürmesin,tarihe hain diye geçmek ne aşağılık bir durum.
    Cevapla
  • Ben 3 yıl önce Şikayet Et
    Arap liderlere dua etmek lazım. Çünki o kadar cesaretsiz olmuşlar ki küffar bundan cesaret almış. Rabbim tüm Islam âlemi liderlerini islah eylesin. Onlara kafire karşı cesaret versin. Hakkı görmeyi nasip etsin ki birbirleriyle dostluk kurmaları ve kafire karşı yek vücut olmaları gerektiği ve kafirle dostluk kurmamalari gerektiği akıllarına gelsin. Islah olamayacakları ise Rabbim tez zamanda koltuğundan etsin ve yerine salih kişiler getirsin. Peygamber (s.a.v) sünneti odur ki Muslumanlarin önderlerine beddua yapılmasın , tersine onlarin ıslahı için dua yapılsın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!