Yunanistan'dan bir tahrik daha: Deniz yetki alanı anlaşması imzalanıyor

30 Ağustos törenlerinde verilen mesajlarla paniğe kapılan Yunanistan'ın Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Yunanistan’ın şartlar olgunlaştığında Güney Kıbrıs Rum yönetimi ile deniz yetki sınırlarını belirleyen anlaşma yapacaklarını açıkladı.

Yunanistan'dan bir tahrik daha: Deniz yetki alanı anlaşması imzalanıyor
Yunanistan'dan bir tahrik daha: Deniz yetki alanı anlaşması imzalanıyor
GİRİŞ 31.08.2020 15:42 GÜNCELLEME 31.08.2020 15:43
Bu Habere 50 Yorum Yapılmış

Doğu Akdeniz ve Ege'de Türkiye'nin uluslararası hukuktan doğan hak ve menfaatlerini hedef alan Yunanistan'ın Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ile deniz yetki sınırlarını belirleyen anlaşma yapacaklarını açıkladı.

 

 

Güney Kıbrıs'a ziyaret gerçekleştiren, Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias yaptığı açıklamada,  "Hedefimiz aşamalı olarak Yunanistan’ın deniz bölgelerinin tamamını sınırlandırmak.Tehdit, rencide ve meydan okuma olmadan diyalog yapılmalıdır" dedi. Dendias aynı zamanda artlar olgunlaştığı an, Güney Kıbrıs Rum yönetimi ile deniz yetki sınırlarını belirleyen anlaşma yapacaklarını açıkladı.

RUM KESİMİ VE YUNANİSTAN'I KORKU SARDI

 

 

Doğu Akdeniz’de ve Ege’de Türkiye’ye karşı provokatif faaliyetlerde bulunan Yunanistan, çareyi ekonomik darboğazda olan Güney Kıbrıs Rum Kesimi ile ittifakı geliştirme çabasında buldu. Rum Savunma Bakanı Haralabos Petridis de yaptığı açıklamada, Kıbrıs'ta bir çözüm için garantilerin ve Türk askeri varlığının olmaması gerektiğini iddia etti. Rum muhalefet partisi EDEK Başkanı Marinos Sizopulos da Yunan hükümetlerinin, Türkiye'ye karşı Güney Kıbrıs'taki Yunan askerinin sayısının ve silah sayısının artırılması gerektiğini söyledi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 50
  • YatandAŞ 3 yıl önce Şikayet Et
    bekledikçe daha neler yapacaklar bunlar sadece pazarlık masası için bu anlaşmayıda iptal etmek için pazarlık yapacak bunların işi bu bizans oyunu oyunu bozmanın tek yolu şavaşmak
    Cevapla
  • fatih 3 yıl önce Şikayet Et
    korksalar bu anlaşmaları yapamazlardı. korkmuyorlar. elleri güçlü. çünkü birikteler ve çoklar. biz tek başımızayız.
    Cevapla
  • Mehmetçik 3 yıl önce Şikayet Et
    Kuzey Kıbrısı yedirmeyiz. Ecevit ve Erbakan Koalisyonu nasıl ki 1974 de Kıbrısın Kuzeyini aldı. Tayyip Erdoğanda Güney Kıbrısı çok rahatça alabilir. Ambargo ydu şuydu buydu çekinme Reis. ecevit % 25 olan CHP oyunu %44 e yükseltmişti operasyon sonrası. AK Partinin oyu % 80 e çıkar. Ekonomik gündem değişir.
    Cevapla
  • 29400 3 yıl önce Şikayet Et
    Kendileri çalıp kendileri söylüyor sonrada sirtaki oynuyorlar Türkiye'nin darbesini yiyince oyun oynamak neymiş gorurler
    Cevapla
  • Alper 3 yıl önce Şikayet Et
    Chp başa gelirse kuzey kıbrısa hoşçakal deriz
    Cevapla
  • Uzaylı 3 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar silah fabrikalarını da kapatır, yapmadıkları şey değil
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kamikaze İHA DELİ ihracat hedefine ilerliyor
Son dakika haberi: Okullardaki yeni müfredat modeli açıklandı