Pekin: Türkiye acilen, sanki İsrail ve Mısır ile anlaşma yapmış gibi MEB ilan etmeli

Yunanistan'ın önümüzdeki günlerde Meis Adası'nı kullanmak suretiyle Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ile MEB anlaşması imzalayabileceğini belirten Genelkurmay İstihbarat Daire Eski Başkanı İsmail Hakkı Pekin, "Türkiye burada sanki İsrail ve Mısır ile anlaşma yapmış gibi 'münhasır ekonomik bölge' ilanını hemen yapmalı" dedi.

Pekin: Türkiye acilen, sanki İsrail ve Mısır ile anlaşma yapmış gibi MEB ilan etmeli
Pekin: Türkiye acilen, sanki İsrail ve Mısır ile anlaşma yapmış gibi MEB ilan etmeli
GİRİŞ 01.09.2020 08:40 GÜNCELLEME 01.09.2020 08:47
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

Libya ile imzaladığı deniz yetki sınırlandırma anlaşması ile Akdeniz'deki batı sınırlarını belirleyen Türkiye, Yunanistan başta olmak üzere birçok ülkeyi rahatsız etti. Bu anlaşma sonrası Doğu Akdeniz'de adalar üzerinden hak iddia eden Yunanistan hükümeti, bölgede psikolojik üstünlük sağlamak için Mısır ve İtalya ile anlaşmalar imzaladı. Yunanistan'ın önümüzdeki günlerde Meis Adası'nı kullanmak suretiyle Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ile MEB anlaşması imzalayabileceğini belirten Genelkurmay İstihbarat Daire Eski Başkanı İsmail Hakkı Pekin, "Türkiye zaten Libya ile imzaladığı anlaşma ile Doğu Akdeniz'deki batı sınırlarını belirledi. Sıra doğu sınırlarında. Burada sanki İsrail ve Mısır ile anlaşma yapmış gibi 'münhasır ekonomik bölge' ilanı hemen yapılmalı. Bu iki ülke ile birlikte doğu sınırlarını belirleriz, zaten bu bölgeler bizim olur" dedi.

 

Yunanistan'dan bir tahrik daha: Deniz yetki alanı anlaşması imzalanıyor

"TÜRKİYE TAHRİK EDİLMEYE ÇALIŞILIYOR"

 

Doğu Akdeniz'deki temel konunun artık enerji değil, güvenlik sorunu olduğuna dikkat çeken Pekin, Türkiye'nin kışkırtılmaya çalışıldığını ifade etti: "Fransa doğrudan, Almanya ve diğer ülkeler Yunanistan'a dolaylı yardımlar yaparak Türkiye'yi tahrik ediyor. 'Türkiye'nin bir hatası görülse de dünya kamuoyunda zora düşürsek' diye hareket ediyorlar. Yunanistan Meis Adası'na 30 adam göndermiş, bin komando tugayı gönderse ne olur? F-16'lar dört tane bomba atar, burada asker kalmaz. Yunanistan'ın bunu yapma amacı var. Ben bunu buraya adam gönderirim, burada bunu da yaparım diyor. 2 bin adanın hepsine asker gönderseler konuşturulursa, Yunanistan karasında savaşacak asker kalmaz. Yunanistan'ın bu adımları Türkiye'yi kışkırtma amacı taşıyor. Türkiye'nin bu konularda provoke edilmemesi ve tahrik olmaması gerekiyor. Bütün alarm tedbirlerini alıp, öne diplomasiyi koyması gerekir."

FRANSA TÜRKİYE'Yİ RAKİP OLARAK GÖRÜYOR

Fransa ile Türkiye arasında yaşanan rekabete de dikkat çeken Pekin, "Sahel bölgesinde, Afrika ve Orta Doğu'da iki ülkenin rekabeti var. İki ülke de bu bölgelerde hakimiyetini genişletmek istiyor. Bu rekabeti önlemek için farklı şekillerde Yunanistan kullanılıyor" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK GAZETESİ
YORUMLAR 31
  • Bekir köse 3 yıl önce Şikayet Et
    Apo fransaya kaçtığında da böyle paylaşımlar yapılmıştı, fransız malı,aracı, karısı,şampuanı,akaryakıtı. Hatırlayan varmı?. Varsa söylüyorum "Dejevu ".
    Cevapla
  • Ahmet Kara 3 yıl önce Şikayet Et
    Apo İtalyaya kaçtı... sonra da devlete öldürmeme şartıyla CIA teslim etdi değil mi?..
    Cevapla
  • Hakan gardas 3 yıl önce Şikayet Et
    Ordumuza destek için ülkeden ve dört bir yerden savaşmak için birçok gönüllü gelir. Onların atom silahı varsa türkiyenin pakistan azarbeycan yanımızda yer alır ve bircok islam ülkelerden gönüllü asker katılır. Bu da batının çıkarına aykırı oldugu için arayı bulmaya çalışırlar.
    Cevapla
  • Kayı beyı 3 yıl önce Şikayet Et
    Tr Fransız ve Alman mallarına boykot uygulayın arkadaslar almayın almanın Fransız in arabasını sam puanını vs vs almayın turk senin ulkeyı sevi seviyorsanız almayın
    Cevapla
  • Haso 3 yıl önce Şikayet Et
    Fransanin butun malarini baykot yapmaliyiz zaten dusmanlar bize bir de cebimizden cikanlar onlara gidiyor ondan sonra bakalim nasil davranacak
    Cevapla
  • Serhat 3 yıl önce Şikayet Et
    Ula fransa ilinin soytarısı, büyük büyük babanız KANUNİ'NİN palası ,müzede duruyor; dikkat et sokmayalım biryerlerinize.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kuantum çağı başlıyor: İnternetin devri kapanacak... Brainet ile iletişim kuracağız!
Meteoroloji'den uyarı! Kara bulut gibi çökecek! Dışarı çıkmayın...