Doğu Akdeniz'de yeni NAVTEX!

Son Dakika Haberi; Türkiye Doğu Akdeniz'de Oruç Reis için yeni NEAVTEX (Denizcilere Duyuru) ilan etti. Buna göre Oruç Reis'in çalışmaları 12 Eylül'e kadar uzatıldı.

GİRİŞ 31.08.2020 22:05 GÜNCELLEME 31.08.2020 22:36
Bu Habere 39 Yorum Yapılmış

Buna göre Oruç Reis sismik araştırma gemisi, Ataman ve Cengiz Han isimli gemilerle birlikte Doğu Akdeniz'de Kıbrıs açıklarında daha önce ilan edilen bölgede sismik çalışmalarını yürütmeye devam edecek.

Oruç Reis için yeni NAVTEX

Oruç Reis sismik araştırma gemisi, kıta sahanlığı ve doğal kaynak aramaları başta olmak üzere her türlü jeolojik, jeofizik, hidrografik ve oşinografik araştırmaları gerçekleştirebiliyor.

 

 

Oruç Reis'in çalışma alanı

Tam donanımlı ve çok amaçlı dünyadaki ender araştırma gemilerinden biri olan gemide, 2 ve 3 boyutlu sismik, gravite, manyetik olarak jeofizik araştırması yapılabiliyor. Gemi, 8 bin metre derinliğe kadar 3 boyutlu, 15 bin metre derinliğe kadar iki boyutlu sismik operasyonları gerçekleştirebiliyor.

"AKDENİZ'DEN GÜZEL HABERLER ALMAYI ÜMİT EDİYORUZ"

Başkan Erdoğan, Giresun'da yaptığı konuşmada "Oruç Reis Gemimiz, Doğu Akdeniz'deki sismik araştırma faaliyetlerini kararlılıkla sürdürüyor. İnşallah güzel haberler almayı ümit ediyoruz." ifadelerini kullanmıştı!

YORUMLAR 39
  • Son osmanlı 3 yıl önce Şikayet Et
    ege denizinde de arama başlatmalıyız. hem de denizin tam ortasından. Başta MEİS olmak üzere yunan adacıklarını da Türkiye haritasına eklemeliyiz.
    Cevapla
  • Orhan Öztürk 3 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH yar ve yardimcınız olsun inşallah.
    Cevapla
  • Vatansever 3 yıl önce Şikayet Et
    Bir milim dahi geri adım yok başlar dik mevzuuu haksa .vatan ve bayraksa .gerisi .teferruat .ab .nin sınırı .yok akdenizde .sömurmeye .gelen .anladigi dilden anlatilir ...bizim soyulacak topragimiz yok adami .ezeriz .turk .milleti korkmaz ölümüne dalar...
    Cevapla
  • Adil 3 yıl önce Şikayet Et
    Niyet hayır akıbet hayır . Haram lokma yemiyen bir ecdadın evlatlariyız .rabbimiz bizede kapı acar ...
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Müjdeler gelsin Akdeniz den
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?
Rekorları altüst etti! Mükafatı kaptı: Okan Buruk'a yüzde 150 zam