AB'den yeni Türkiye açıklaması: Hepimiz endişeliyiz! Almanya ve Fransa'dan ise tehdit

Avrupa Birliği (AB) Yunanistan'a, gerilimi artıran tek taraflı önlemler almak yerine, Türkiye ile diyaloğa geçmesi çağrısı yaptı. Birlikten yapılan açıklamada, "Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki eylemleri AB'nin tamamında endişe yaratıyor" denildi. Komisyon, diyalog meyve vermezse Türkiye'ye uygulanacak yaptırımların hazır olduğunu belirtti. Almanya ve Fransa'dan yapılan açıklamada ise, Türkiye'ye tehditler savruldu.

AB'den yeni Türkiye açıklaması: Hepimiz endişeliyiz! Almanya ve Fransa'dan ise tehdit
AB'den yeni Türkiye açıklaması: Hepimiz endişeliyiz! Almanya ve Fransa'dan ise tehdit
GİRİŞ 31.08.2020 13:28 GÜNCELLEME 31.08.2020 17:02
Bu Habere 400 Yorum Yapılmış

Doğu Akdeniz'de Türkiye ile Yunanistan arasında yaşanan gerilime ilişkin Avrupa Birliği (AB) Komisyonundan açıklama geldi.

 

Yapılan açıklamada, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de attığı adımlardan rahatsız olunduğu kaydedildi. Atina'ya mesaj niteliğindeki değerlendirmede, "Tansiyonu artıracak tek taraflı adımlar yerine Türkiye ile diyaloğa ihtiyaç var" ifadesi kullanıldı.

"Türkiye'nin bölgedeki eylemleri AB içinde endişe yaratıyor" denilen açıklamada, Ankara'nın Doğu Akdeniz'de barışçıl bir yol bulması gerektiği belirtildi.

 

Papa'dan son dakika Doğu Akdeniz açıklaması! Türkiye'den Papa'nın sözlerine destek

YAPTIRIM TEHDİDİ

Komisyon, diyalog meyve vermezse Türkiye'ye uygulanacak yaptırımların hazır olduğunu belirtti.

İngiliz haber ajansı Reuters'a konuşan bir AB yetkilisi ise, "Ankara'nın ciddi şekilde diyaloğa girmesini sağlamak için sopa (yaptırım) kadar havuç da devrede olacak. Bu havuçlar yeni gümrük birliği konusunda ilerleme ve sığınmacı programı için daha fazla para olabilir" dedi.

BİR AÇIKLAMA DA PARİS VE BERLİN'DEN

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian ve Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Fransa'nın başkenti Paris'te Avrupa'da görev yapan Fransız büyükelçilerine açıklamalarda bulundu.

Fransız Bakan, "Avrupa, Türkiye'nin saldırgan politikasıyla yüzleşmek için ortak hareket etmeli. Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne üye bir devletin, denizcilik alanını ihlal eden pozisyonu kesinlikle kabul edilemez. AB diyaloğa hazır, ancak, gerekirse Türkiye'ye yaptırımlar dahil olmak üzere maksimum sertliği göstermeye kararlı" ifadelerini kullandı.

Alman Bakan Maas ise, "Akdeniz'deki krizden çıkmanın tek yolu diyalog. Akdeniz'in istikrarsızlaşmasını kabul etmiyoruz. Yunanistan'ın egemenliğini savunacağız" dedi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 400
  • E.G 3 yıl önce Şikayet Et
    Biz her daim hazırız..Siz de hazırsanız buyurun cenk meydanına..
    Cevapla
  • mehmet83 3 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye nin saldırgan politikası mı? Hakkını savunmak ne zaman salgırganlık oldu. Avrupa Birliği Haçlı birliğidir. Kesinlikle kendi yönümüzü bu birliğe mahkum olmadan belirlemeliyiz. Çünkü Türkiye yi yüzsüz bir AB adayı olarak görüyorlar
    Cevapla
  • Hakkı An 3 yıl önce Şikayet Et
    Demek ki neymiş, AB kendi üye ve ortak yahut 50 yıldır aday ortak gördüğü Türkiye ve (Trojen/Truva atı) Yunanistan arasındaki tavrından öğrenilecek neymiş; George Orwel Hayvan Çiftliği... AB ütopik bir birlik. Birlik içinde savaş olmasına ve birbirini yemeye bir engel yok muş... Sopaları da Tavşan şeysi kırmızı şeyleri de kendilerinin olsun; ecdat bunları bizim sopaya bağımlı yapmış. Euro bölgesinden çıkarılmak üzere olan bir çöküntü ekonominin son çırpınışları; ACIMAYIN YUNANA ACINACAK DURUMA DÜŞERSİNİZ. VURUN, elinizi korkak alıştırmayın. Mazereti GÖRDÜNÜZMÜ GOYVERİN BİZİM ÇOCUKLARI...
    Cevapla
  • Misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    Hep endişelisiniz ya bikere Türkiye yi tebrik edin başarıları için
    Cevapla
  • realist 3 yıl önce Şikayet Et
    Haçlı ordusu toplanıyor; ancak bölüşecekleri tek şey Türk'ün TOKADI, paylaşacakları Hasta adamın mirası yok artık...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dili boğazına kaçan müşterisini böyle kurtardı...
TÜİK son verileri paylaştı! Hangi ilin nüfusu ne kadar oldu...