Washington Post: Türk ordusu hiç bu kadar küresel etkiye sahip değildi

Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki etkin ve kararlı adıları ABD'li Washington Post gazetesinde de geniş yankı uyandırdı. Türk askerinin Suriye, Katar, Irak, Somali ve Balkanlar'da varlık gösterdiği ifade edilen yazıda, "Türkiye Libya'da savaşın dengesini değiştirmek için asker gönderdi. Aynı zamanda, Akdeniz ve Ege'de devriye atıyor" denildi.

Washington Post: Türk ordusu hiç bu kadar küresel etkiye sahip değildi
Washington Post: Türk ordusu hiç bu kadar küresel etkiye sahip değildi
GİRİŞ 01.09.2020 15:38 GÜNCELLEME 01.09.2020 15:38
Bu Habere 66 Yorum Yapılmış

Türk Silahlı Kuvvetleri son yıllarda sınır içinde olduğu kadar sınır dışında da nemli faaliyetler yürütüyor. Bölgesel etki alanını genişleten Mehmetçik, söz sahibi mercilerden biri haline gelirken, bu durum Fransa ve Yunanistan'ın başını çektiği bir çok ülkeyi de rahatsız ediyor.

 

 

Ankara'nın adımlarını yakından takip eden ülkelerden biri de ABD. Ülkenin en önemli yayın organlarından biri olan Washington Post gazetesi, Türk ordusunun Osmanlı İmparatorluğundan bu yana ilk kez bölgesel etki alanını bu kadar genişlettiğini ele alan bir analiz yayınladı.

TÜRK ASKERİ HER YERDE

 

 

Libya'daki savaşın dengesini değiştirmek için Türkiye'nin bu ülkeye asker gönderdiğini hatırlatan yazıda, "Türk askeri Suriye, Irak, Katar, Somali ve Balkanlar'da faaliyet gösteriyor. Aynı zamanda, Akdeniz ve Ege'de devriye atıyor" ifadelerine yer verdi.

Türkiye'nin Azerbaycan üzerindeki askeri etkinliğinin de arttığına dikkat çekilen yazıda, "Türkiye'nin bu ülkede bir hava üssüne erişimi var" denildi.

YORUMLAR 66
  • Cem 3 yıl önce Şikayet Et
    Umut ediyorum hersey barisla cozulur
    Cevapla
  • Turk 3 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa devletlerı her zaman husrana ugramıstır bızım karsımızda ama er ama gec.
    Cevapla
  • Muhsin 3 yıl önce Şikayet Et
    Türkler dünyanın hakimi olmalı Hakkaniyet merhamet insanlık dna mızda var .Ne mutlu Türküm diyene.
    Cevapla
  • İsmail 3 yıl önce Şikayet Et
    Tüm bu gelişmeler gösteriyor ki ABD ve AB Türkiye'nin kara ve deniz sınırlarını genişletmek istiyor. Elbette bir savaş olacaktır lakin bu savaş oldu bitti savaşı olacaktır. Ya Ruslar hakkın da bir planlari var. Yada daha farklı planlar içindeler. Evet güçlü siyasi irade var ama neden ABD ve AB için Türkiye'nin büyümesi bu kadar önemli???
    Cevapla
  • M.i. 3 yıl önce Şikayet Et
    Ateş bacayı sardı tabi gavur larda birbirine sarıldı dün dost gibi görünenler hepsi bir bir sırt döndü darıldı olsun işte şimdi gerçek dost düşman belli oldu tanındı Allah dostlarımız ı güldürsün düşmanlarınızı ağlatsın amin
    Cevapla
  • Konyali 3 yıl önce Şikayet Et
    Bizim dostumuz yok
    Cevapla
  • en iyileri 3 yıl önce Şikayet Et
    türkiye, gemilerini artık uluslararası sularda hızla hareket edebilecek şekilde geliştiriyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Edanur'un ölümünde İBB çalışanı 4 kişiye gözaltı kararı
Aliyev imzaladı... Azerbaycan ile Türkiye arasında gelirde çifte vergilendirme kaldırıldı