Charlie Hebdo'nun Hz. Muhammed kararına Macron'dan destek

Provokatif yayınlarıyla tanınan sözde mizah, özde İslam düşmanı Fransız karikatür dergisi Charlie Hebdo peygamber efendimiz Hz. Muhammed ile alakalı karikatürler yayımlayacağını duyurdu. Konu ile ilgili açıklama yapan Macron ise, "Fransa'da basın özgürlüğü var. Cumhurbaşkanı, gazetecilerin editöryel seçimleri hakkında yorum yapamaz" ifadelerini kullandı.

Charlie Hebdo'nun Hz. Muhammed kararına Macron'dan destek
Charlie Hebdo'nun Hz. Muhammed kararına Macron'dan destek
GİRİŞ 02.09.2020 08:29 GÜNCELLEME 02.09.2020 09:54
Bu Habere 57 Yorum Yapılmış

Hz. Muhammed (S.A.V)'e yönelik karikatürleri ve sonrasında uğradığı saldırı ile 2015 yılında gündeme gelen Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo, peygamber efendimizin tartışmalı karikatürlerini yayımlayacağını duyurdu. Derginin yarın bayilerde satışa sunulacak özel sayısında 2006 yılında yayınladığı 12 tartışmalı karikatüre kapağında yer vereceği açıklandı.

 

Avrupa ülkelerinde İslam düşmanlığı ve Türkiye karşıtlığının arttığı bir dönemde, İslam'ı ve Müslümanları hedef alan yayınlarıyla bilinen Fransız dergisinin bir kez daha provokasyona yeltenmesi dikkat çekti. Derginin çoğunluk sahibi Laurent Sourisseau, "Asla yılmayacağız" ifadelerini kullandı. 14 suç yöneltilen davanın yarın Fransa'nın başkenti Paris'te başlayacağı belirtildi.

MACRON'DAN AÇIKLAMA

 

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Charlie Hebdo'nun karikatürleri ile ilgili açıklama yaptı.

Fransa'da basın özgürlüğü olduğunu belirten Macron, "Fransa'da basın özgürlüğü var. Cumhurbaşkanı, gazetelerin ve haber kanallarının editöryel seçimleri hakkında yorum yapamaz. Bu ülkedeki fikir özgürlüğünü korumak için buradayım. Fransa'da bir vali, belediye başkanı veya cumhurbaşkanı eleştirilebilir" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Charlie Hebdo, Ocak 2015 tarihinde Hz. Muhammed ile ilgili karikatürler yayınlamış ve söz konusu karikatürler dünya çapında büyük tepkiye neden olmuştu. Karikatüre gösterilen tepki nedeniyle Fransa, 20 kadar ülkedeki diplomatik temsilciliklerini ve diğer resmi kuruluşlarını geçici süreliğine kapatmıştı.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 57
  • selcuk 3 yıl önce Şikayet Et
    Bunlarmi insan haklari savunucusu, rahmetli Mehmed Akif in dedigi gibi, medeniyet dedigin tek disi kalmis canavar. daha düne kadar hayvanat bahcelerinde zencileri hayvanlar gibi sergiliyorlardi.
    Cevapla
  • H.A 3 yıl önce Şikayet Et
    Macron sen Cumhurbaşkanı olmayı hiç haketmemişsin sen kendi halkkına bile zarar verdin Yunanlıları Türkiye karşı kışkırtacağına sıkıyorsa tek başına sen gel sana bizim türk askerin ve Türk halkının yapacağını gör ,bir Türk milleti olarak ölmekten korkmayız , düşmanlar bizden korksun
    Cevapla
  • Treyag 3 yıl önce Şikayet Et
    Insallah tez zamanda bu destegi verdiginden dolayi Allah seni senin gibileri kahri perisan eylesin
    Cevapla
  • Nesrin Kurnaz 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah sizin hakkınızdan bir tek sinekle geliverir ahmaklar toplulugu ve yakındır sonunuz İnşaallah, Amin.
    Cevapla
  • Hmd 3 yıl önce Şikayet Et
    "Levlake levlak ve ma halaktüleflak" yani seni yaratmasaydim kainatı yaratmazdım diye buyuran yüce Allah, habibine hakaret edenleri daha bu dünyada iken en şiddetli belalara düçar etmez mi sanıyorlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Katil Netanyahu, UCM'ye meydan okudu
Nedim Şener kulis bilgisini verdi! Yargıtay DEM Parti için harekete geçti