Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'tan Charlie Hebdo açıklaması

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo'nun, Hazreti Muhammed'i konu ederek hakaret içeren karikatürleri yeniden yayımlama kararını şiddetle kınadı.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'tan Charlie Hebdo açıklaması
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'tan Charlie Hebdo açıklaması
GİRİŞ 03.09.2020 08:12 GÜNCELLEME 03.09.2020 10:19
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Charlie Hebdo'nun aldığı bu kararın hadsizce ve düşmanca tutumun tekrar ayyuka çıktığının göstergesi olduğunu belirtti.

 

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, "Müslümanları rencide edici karikatürler yayınlayarak, kutsallarımıza hakaret etmek, öfke ve nefreti artırmaya yönelik provokatif bir eylem olmakla birlikte toplumsal barışa vurulan bir darbedir. Bu karar hiçbir şekilde basın ve ifade özgürlüğüyle gerekçelendirilemez. Hastalıklı bir zihin yapısıyla gösterilen bu saldırgan tutumu şiddetle kınıyor ve lanetliyorum" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 13
  • serdar 3 yıl önce Şikayet Et
    yorumların coğunu okudum arkadaşlar bu batı hiçbir zaman memnun olmaz demokrası derler bu demokrası sadece kendilerine insan hakkı derler sadece kendilerine hukuk derler sadece kendilerine kadın hakları derler sadece kendilerine menfaatleri icabı müslüman ülkelerdede bunları kabul etmezler.
    Cevapla
  • serdar 3 yıl önce Şikayet Et
    Osmanlı zamanında ne olmuş ise aynı senaryolar tekrarlanıyor gazete ve dergiler reklam yapmanın en basit ve aşağılık yolunu bulmuşlar vazgeçeceklerini zannetmeyin ülkece ve dünyaca konuşuluyorlar reklam yapmak isteyen düşünce kuruluşunun adamları kuranı kerimi yırtarlar Müslümanlara hakaret ederler böylece dünya medyasında reklamları çıkar hazır türkiye gibi güçlü bir müslüman ülke hıristiyanlara egede kafa tutuyor. böyle haberleri daha cok duyarız. tarih bize bilmemiz gerekenleri anlatıyor artık hiç bir şey eskisi gibi olmayacak bekleyin sabredin.
    Cevapla
  • İzci 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu karikatürü yayınlayanlar ,kalpleri kararmış, kendilerini karanlığa bırakmış , karanlığın esiri olmuş ruh hastalarıdır .Biz hiçbir zaman Hz isa veya herangi bir peygambere böyle bir şey asla düşünmeyiz . Veya gidipte İncil yakmayız .Son zamanlarda Kur'an-ı Kerim yakanlarıda görmekteyiz . Hakettikleri yere er veya geç kavuşacaklar .Mü'minûn Suresi - 112: " Allah, "Yeryüzünde kaç yıl kaldınız?" diye sorar. " 113 :"Bir gün veya günün bir bölümü kadar kaldık; işte, saymakla görevli olanlara sor" derler. 114 "Allah buyurur: "Pek kısa bir süre kaldınız; keşke bunu (dünyada iken) bilmiş olsaydınız!"
    Cevapla
  • Mehmet Akif 3 yıl önce Şikayet Et
    birlik ve beraberlik zamanı, adamlar tüm kurum ve kuruluşları ile maddi ve manevi değerlerimize saldırıyorlar.
    Cevapla
  • adil 3 yıl önce Şikayet Et
    PAPA neden sessiz. bunu destekliyor mu
    Cevapla
  • Demir Efe 3 yıl önce Şikayet Et
    PAPA kim ya? Ruhani lider. Seçimle aralarından birini seçip ruhani lider yapıyorlar. Neden? Çünkü içlerinden ancak bu şekilde "mecburi" bir baş çıkarabiliyorlar. Geçiniz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'li devden bomba altın tahmini! Rekor serisi sürüyor
Erdoğan 30 Mart'ta açıklayacaktı: Anlaşma son anda iptal edilmiş